شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا
نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی
رابطه شناختهشدهای بین نوع تغذیه و سیستم ایمنی بدن وجود دارد. نوع تغذیه ما میتواند مقاومت بدن را بالا ببرد و ما را در مقابل بسیاری از بیماریها محافظت کند...
معمولا کلیه اقداماتی که غذاها و تغذیه ما را از شکل طبیعی خارج میکند میتواند مشکلاتی را برای بدنمان به همراه آورد.مثلا سرخ کردن غذا اگر چه در طعمدهی بعضی غذاها موثر است ولی اغلب آنها را حاوی موادی میکند که به نحوی برای سلامت مضرند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تضعیف کنند. غذاهای به شدت سرخشده و برشته شده، غذاهای مانده و یا چند بار گرم شده موادی دارند که سیستم بدن برای دفع و رفع ضرر ناشی از آنها باید بسیار فعال عمل کند. این فعالیتهای اضافی خود موجب فرسودگی سلولی میشود. پیری سلولی و کاهش ایمنی سلولی معمولا به دلیل مصرف بیش از حد موادی که تعادل بدن را مختل میکنند، رخ میدهد. مصرف الکل، غذاهای چرب و سرخ شده، سیگار و دخانیات، استرس و هوای آلوده همگی در این اختلال نقش دارند.
انواع سبزیهای تازه به دلیل داشتن ویتامینها و املاح مختلف به هماهنگی سلولی کمک میکنند. ویتامینc خصوصا بهعنوان یک آنتیاکسیدان خوب و مناسب میتواند اثر قابل توجهی بر سلامت و افزایش ایمنی سلولی داشته باشد.
واژه آنتیاکسیدان در دهههای اخیر بیشتر کاربرد پزشکی پیدا کرده است و به موادی اطلاق میشود که میتوانند جلوی اکسیداسیون سلولی را بگیرند و از پیری سلولی جلوگیری کنند. شناختهشدهترین آنتیاکسیدانها ویتامین E، A و C هستند بنابراین وقتی ما سبزیجات سبز و نارنجی میخوریم بخش عمده از این ویتامینها را دریافت میکنیم. سلنیوم و منیزیم نیز از مواد شیمیایی هستند که در غذاها یافت شده و غلات، حبوبات و مغزهای گیاهی منابع خوب آنها هستند.
کمبود بعضی از ریزمغذیها مانند آهن و روی میتواند با اختلال در هماهنگیهای سلولی موجب افزایش ابتلا به بیماری خصوصا در کودکان شود. ابتلای مکرر به بیماری خود نقش فزایندهای در کاهش ایمنی بدن دارد بنابراین رعایت بهداشت فردی، استفاده از آب سالم، ضدعفونی کردن سبزیها و میوهها و رعایت منطقی تعادل و تنوع در مصرف موادغذایی، رعایت میزان مصرف و تناسب وزن، دوری از دخانیات و هوای آلوده، شناخت گروههای غذایی و مصرف متعادل همه موادغذایی در گروههای ۶ گانه و نهایتا مصرف پنج تا هفت بار میوه و سبزی در روز میتواند با تقویت سیستم ایمنی شما را در بستر مطلوبی از سلامتی قرار دهد و با افزایش مقاومت بدن، شما را در مقابل ابتلا به بسیاری از بیماریها محافظت کند.
دکتر ربابه شیخالاسلام
متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه - مدیر موسسه تغذیه؛ سلامت و توسعه
منبع : روزنامه سلامت
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دولت سیستان و بلوچستان چین انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت سیزدهم حسن روحانی جنگ نیکا شاکرمی رهبر انقلاب معلمان مجلس
سیل هواشناسی ایران تهران آتش سوزی باران سازمان هواشناسی اصفهان شهرداری تهران پلیس قوه قضاییه معلم
خودرو قیمت خودرو قیمت دلار تورم مسکن قیمت طلا بازار خودرو سهام عدالت دلار حقوق بازنشستگان ایران خودرو بانک مرکزی
صدا و سیما مهران غفوریان تلویزیون ساواک سریال موسیقی بی بی سی سینمای ایران عفاف و حجاب دفاع مقدس
هوش مصنوعی
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه جنگ غزه آمریکا روسیه ترکیه حماس اوکراین انگلیس نوار غزه
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر سپاهان باشگاه استقلال علی خطیر باشگاه پرسپولیس بازی تراکتور جواد نکونام لیگ قهرمانان اروپا
آیفون اپل ناسا گوگل صاعقه سوئیس تماس تصویری عکاسی تلفن همراه
کبد چرب فشار خون طول عمر