سه شنبه, ۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 28 May, 2024
مجله ویستا
شستن یا نشستن،مسئله اینست!!
▪ آیا شستشوی ظروف در طی برنامه کوهنوردی واقعا" ضروری است؟
تمام غذاهایی که در طی مدت کوهنوردی صرف می کنید، به یک سوال ختم می شوند: آیا برای شستن آنها نیاز به جوشاندن آب می باشد یا صرفا" می توان پاکشان کرد؟ (یا لیسشان بزنید؟) قطعا" اینکه چگونه با این مسئله در منزل برخورد کنید، مشخص است. اما کمی چغر بودن گاهی مورد نیاز است. در تحقیقی که اخیرا" در مجله پزشکی محیط و Wilderness چاپ شده، اینگونه پیشنهاد می نماید که شستن دستها و وسایل آشپزی مهمتر از ضد عفونی آب جهت جلوگیری از عفونتهایی همچون میکروب ژیاردیا می باشد. اما در عین حال شستشو نیاز به زمان، انرژی و سوخت دارد و باعث ایجاد فاضلاب می شود. گاهی اوقات، ما به ته غشا گرفته ظرف نگاه می کنیم و از خود می پرسیم، آیا واقعا" نیازی به شستن این ظروف هست؟
۷۳ درصد از خوانندگان مجله، در نظرخواهی سایت مجله بک پکر جواب آری داده اند و ۲۷ درصد جواب نه!
ـ بله:
اسهال کوهستان بسیار شایع اما قابل پیشگیری است. بخصوص در گروههای بزرگی که افراد با هم غذا را و ظرف غذا را تقسیم می کنند و در عین حال میکروبها را! چون بیشتر مصدومان از راه دهان عفونت را می گیرند و بررسی ها نشان می دهند که باکتری ها بسرعت در ظروف کثیف رشد می کنند، شستشو برای بهداشت ضروری می باشد. از طریق تهیه آنچه فقط تناول می کنیم، از تبدیل شدن ظرف پخت و پزمان به ظرفی لای گرفته جلوگیری کنیم. سپس ظرفها را در آب بسیار داغ بسابید تا ویروسها و میکروبها از بین بروند. در صورت استفاده از صابون، اطمینان حاصل کنید که سازگار با محیط طبیعی است و برای آبکشی نهایی از آب جوش استفاده کنید. پسماندها را با آب بیشتری مخلوط کنید و در محیط بیشتری پخش نمایید. این کار به نظر خسته کننده می آید اما ژیاردیا هم همانقدر مشکل زاست.
میسی وایت ،مسئول هماهنگی برنامه های NOLS، مربی آموزش LNT
ـ نه:
من شبهای زیادی را در کوهستان تا رختخوابم در خانه، گذرانده ام. بنابراین سادگی سرلوحه کارهای من است. آخرین کاری که ممکن است انجام دهم، جوش آوردن آب جهت شستشوی ظروف است. در عوض روش تمیز کاری من خوردن مستقیم از داخل دیگ، لیسیدن آن و قاشقم و سپس آبکشی هردوی آنها با آب سرد و گذاشتن آنها در معرض هوا جهت خشک شدن است.
این باعث ذخیره وقت ، سوخت و وزن است و در طی ۲۰۰ شب در کوهستان هرگز مریض نشده ام! روز بعد در داخل همان ظرف جهت نوشیدنی گرم، آب را جوش می آورم که روشی است جهت از بین بردن تمام میکروبهایی که از شب گذشته روی ظرف مانده اند. گاهی اوقات قهوه ام طعم ماکارونی می دهد! اما بهر صورت زندگی در کوهستان اینگونه است.
ماخذ: مجله BACKPACKER ژوئن ۲۰۰۷
مترجم: سعید هاشمی نژاد
جانی مالوی ، نویسنده ۲۹ کتاب شامل Mensha Ridge Press ،مجموعه کوهپیمایی در شب و روز
مترجم: سعید هاشمی نژاد
جانی مالوی ، نویسنده ۲۹ کتاب شامل Mensha Ridge Press ،مجموعه کوهپیمایی در شب و روز
منبع : هم طناب
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات ریاست جمهوری انتخابات مجلس دوازدهم مجلس شورای اسلامی مجلس سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی شهدای خدمت رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403
تهران هواشناسی قتل پلیس دستگیری افزایش حقوق بازنشستگان شهرداری تهران فضای مجازی آتش سوزی وزارت بهداشت سازمان هواشناسی کنکور
دولت سیزدهم خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو مسکن قیمت طلا قیمت دلار ایران خودرو تورم بورس بازار خودرو حقوق بازنشستگان
تلویزیون تالار وحدت بازیگر موسیقی سینما هنرمندان رسانه ملی سریال تئاتر سینمای ایران قرآن کریم جشنواره کن
دانشگاه آزاد اسلامی جراحی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی غزه روسیه فلسطین جنگ غزه رفح آمریکا حماس ترکیه نوار غزه اوکراین چین
فوتبال پرسپولیس استقلال لیگ برتر تیم ملی والیبال ایران مهدی طارمی لیگ برتر ایران جواد نکونام والیبال استقلال خوزستان بازی باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی سامسونگ اینستاگرام اپل ایلان ماسک اسنپ ماهواره گوگل شرکت های دانش بنیان واتساپ
چاقی نمک جوانان تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو سکته مغزی استرس آلزایمر کاهش وزن