چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
اصولگرایان و بحران ناکارآمدی
هر چند ممکن است عده ای میان طیف های مختلف اصولگرایان تفاوت قائل باشند اما اگر بخواهیم عملکرد آنان را مورد ارزیابی قرار دهیم به یقین باید به گروه هایی از اصولگرایان اشاره کنیم که عنان قدرت اجرایی و تقنینی را عملا در دست داشته اند.
این گروه های اصولگرا در طول سالهای گذشته ویژگی مشترکی داشته اند که در طول حضورشان در حاکمیت به منصه ظهور رسانده اند. اشاره ای به برخی از این ویژگی ها خالی از لطف نیست:
۱) "بی اصول" بودن یکی از ویژگی های اساسی گروه هایی است که در این چند سال به نام اصولگرایی، کرسی های قدرت را تصاحب کرده اند. این "بی اصول" بودن امروز مورد اعتراف و اعتراض برخی دیگر از گروه های اصولگرا که کمتر به بازی گرفته شده اند نیز واقع شده است. لذا به نظر می رسد یکی از دلایل رویگردانی شدید افکار عمومی از اصولگرایان و ریزش روز افزون حامیان اندک آنان ، این است که اصول مدون و تعریف شده ای ندارند. آنچه که برخی از اصولگرایان به عنوان اصول اساسی اصولگرایی تعریف می کنند نیز اصولی کلی است که شامل حال اکثر قریب به اتفاق گروه های سیاسی کشور حتی اصلاح طلبان نیز می شود. اعتقاد و التزام به نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، رهبری و خط امام(ره)، مواردی است کلی که تقریبا اکثر اصولگرایان و اصلاح طلبان آنها را قبول دارند. لذا نمی توانند به عنوان شاخصه های یک جریان سیاسی تعریف شوند.
بنابراین شاید شایسته باشد مردم ایران از نامزدهای مدعی اصولگرایی در انتخابات مجلس هشتم بپرسند، اصولگرایی یعنی چه؟ آیا آنان برنامه ای برای اداره کشور دارند؟ آیا خودشان درباره مفهوم اصولگرایی به توافق رسیده اند؟ یا اینکه اصولگرایی یک دکان است برای کسب پست های مهم؟
۲) ویژگی مهم دیگر اصولگرایان، " ناکارآمدی " است. این ناکارآمدی، هم در عمل برای مردم ایران به اثبات رسیده است و هم خود سران این جناح بدان اعتراف می کنند. سایت خبری الف که با مسوولیت احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش های مجلس منتشر می شود در این باره نوشته است: "نگاهی به عملکرد دو سال اخیر مجلس نشان می دهد، تلاش پرانگیزه ماه های اولیه مجلس هفتم در عملی کردن نهضت خدمت رسانی به تدریج به فراموشی سپرده شده است. شاهد مثال روشن برای این مدعا، بی نتیجه رهاشدن برخی از مهمترین مصوبات مجلس هفتم برای عمل به وعده ها و گره گشایی از مشکلات ملت است.
مصوبه "رفع موانع تولید و سرمایه گذاری" به دلیل همکاری نکردن دولت در تامین منابع مالی نسبتا اندک آن، به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شده و در کمیسیون های آن جا خاک می خورد.
قانون "تسهیل ازدواج جوانان"، پس از گذشت ۲ سال از تصویب نهایی، عملا روی زمین مانده و فقط بخشی از آن تحت عنوان تسهیلات صندوق مهر امام رضا(ع) در حال اجراست.
مصوبه "مدیریت خدمات کشوری" پس از ساعت ها جلسه و نقض مکرر توافقات برای تصویب نهایی و اجرای آن، عملا به فراموشی سپرده شده و ظاهرا در مجلس دیگر کسی امیدی به احیا یا حوصله پیگیری آن را ندارد.
طرح حذف کنکور" با مقاومت بخشی از دولت متوقف مانده است.
مصوبه "رسیدگی به اموال مسئولان نظام" پس از رد عجیب آن در شورای نگهبان به مجلس عودت شده و جنازه آن روی دست هیات رئیسه مانده است.
تبصره ۱۳ بودجه" هم به دلیل اهمیت فوق العاده و حساسیت های حاشیه ای اش به شیشه عمر اصولگرایان مجلس و دولت تبدیل شده و در دستان لرزانی قرار گرفته است و اجرای آن هم حال و روز خوشی ندارد..."
این سایت، اصولگرایان را خسر الدنیا و الآخره نامیده است. هر چند چنین یادداشتهایی در آستانه انتخابات مجلس هشتم، فرافکنی محسوب می شود اما واقعیت این است که خود اصولگرایان نیز " ناکارآمدی " خود را پذیرفته اند و تنها سعی می کنند گناه را به گردن یکدیگر بیندازند.
از این رو شاید مناسب تر باشد رسانه های اصولگرا به جای طراحی جنگ روانی علیه رقبای اصلاح طلب خود و علیه منتقدان دولت نهم و مجلس هفتم، به فکر چاره ای باشند برای پاسخگویی نه چندان دور به ملت ایران. آنان باید پاسخ خیلی از پرسش های مردم را بدهند. درباره افزایش کمر شکن تورم، درباره بحران مسکن، درباره معضلاتی چون بیکاری، افزایش سن ازدواج و....
امروز هیچ کس جز مدعیان اصولگرایی مسوول وضعیت فعلی نیست. درباره اینکه آیا این وضعیت مطلوب است یا ناراحت کننده هم نیازی به بحث نیست. کافی است اصولگرایان کافه را به هم نزنند و قواعد بازی را رعایت کنند تا ببنینند در یک انتخابات سالم و رقابتی مردم به کدام گزینه رای می دهند. بی تردید اگر در چنین انتخاباتی مردم مدعیان به اصولگرایی رای دادند، می پذیریم که از این وضعیت راضی هستند و اصلا مشکلی در زمینه مسکن، ازدواج، اشتغال، تورم، گرانی و... در کشور نیست و اگر مردم به گزینه ای غیر از اصولگرایان حاکم فعلی رای دادند باید پذیرفت مردم از آنان ناراضی هستند. هر چند مطمئنیم اگر قواعد بازی رعایت شود، ظرف چند ماه آینده خیلی از کسانی که آن طرف میز نشسته اند و به مردم فخر می فروشند باید بساط شان را جمع کنند و جای خود را به شایسته های اصلاح طلب بدهند.
نویسنده : عباس پازوکی
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست