سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
خانه ای ایمن برای کودکان
چندی قبل در همین صفحه توضیحاتی در خصوص نقاط خطرناك و حادثه ساز برای خانواده در منزل نوشتیم. امروز مطلبی داریم با همان مضمون نقاط خطرناك اما این بار برای كودكان.
كودكان معمولاً در خانه فعالیت زیادی دارند. این خاصیت همه كودكان است البته باید كنجكاوی را به خصوصیات آنها اضافه كنیم.این كنجكاوی سبب می شود تا آنها به تمام قسمت های خانه سرك بكشند و به هر وسیله و اشیایی كه دم دست آنهاست دست بزنند وهر جایی هم كه نباید بروند، می روند. این یعنی احتمال وقوع هر حادثه ای، چه كوچك و چه بزرگ. راه حل های ساده ای وجود دارد كه از وقوع اینگونه حوادث جلوگیری كنید. اتاق به اتاق با این مطلب پیش بروید تا ایمنی قسمت های مختلف خانه را برای كودكانتان فراهم كنید.
آشپزخانه
كودكانتان را در آشپزخانه تنها نگذارید. همچنین كابینت هایی كه داخل آنها مواد شوینده و ضدعفونی كننده قرار دارد را با قفل های كوچك ببندید تا بچه ها به این مواد دسترسی نداشته باشند.
لوازم برقی را در طبقات بالایی و دور از دسترس بچه ها قرار دهید. همچنین لوازم برقی را كه از آنها استفاده نمی كنید و محل آنها در دسترس كودكان است را از برق بكشید. شاید بیشتر از این نیاز به توضیح در خصوص این وسایل نیست و همین چند خط گویای همه چیز است.
كیسه و سطل زباله را دور از دسترس بچه ها قرار دهید. قبل از اینكه بخواهید كیسه را دور بریزید و زمانی كه كیسه در آشپزخانه است كیسه را گره بزنید. به این ترتیب كودك خردسال شما قادر به دسترسی به مواد داخل كیسه نخواهد بود.چاقوهای تیز را پس از شست وشو در دورترین قفسه برای خشك شدن قرار دهید تا دسترسی به آن توسط بچه ها غیرممكن شود. در قفسه ها هم سعی كنید این كار را انجام دهید.
اگر در منزل ماشین ظرفشویی دارید، ماده شوینده و پودر آن را زمانی در ظرف مخصوص آن بریزید كه بلافاصله قصد روشن كردن آن را داشته باشید.به فرزندان بزرگترتان طرز استفاده از بعضی وسایل مانند ماكروویو را آموزش دهید. این كار باعث می شود آنها هم در مقابل خواهر یا برادر كوچكترشان مسؤولیت پذیر باشند و اجازه ندهند به سراغ این وسایل بروند.همیشه روی میز آشپزخانه نوشیدنی و مواد غذایی را در وسط میز قرار دهید و حتی الامكان از رو میزی برای آن استفاده نكنید. بچه ها عاشق كشیدن رومیزی هستند و این كار باعث ریختن وسایل روی آنها می شود.
نكته آخری كه باید به آن توجه كنید به هنگام پخت و پز است. هیچ وقت بچه ها را نزدیك اجاق گاز نیاورید. خطرات آن را هم كه حتماً می دانید و نیازی به توضیح ما نیست.
اتاق خواب و اتاق نشیمن
در مورد اتاق نشیمن و اتاق خواب باید به نكات زیر توجه كنید.
محل قرار گرفتن و نحوه قرار گرفتن مبلمان را به دقت بررسی كنید و از ایمن بودن آن مطمئن شوید. تلویزیون معمولاً منبع خطر است، مخصوصاً تلویزیون هایی كه سنگین هستند و لبه های تیزی دارند. این خطر زمانی بیشتر می شود كه ارتفاع پایه تلویزیون بالاتر باشد. آینه های دیواری بزرگ، همچنین تابلوهای دیواری را با بست های محكم امن كنید.وسایل تزئینی كوچك را دور از دسترس بچه ها قرار دهید. این اشیا ممكن است موجب خفگی شوند. در مورد وسایل تیز هم همین رفتار را داشته باشید.
ایمن سازی تمام پریزهای برق مخصوصاً در مكان های قابل دسترس تمام پریزهای برق باز و بلااستفاده را با پلاستیك بپوشانید. این كار را با چسب های ضخیم هم می توانید انجام دهید. به بچه ها آموزش دهید اطراف وسایل برقی و پریزها نروند.در مقابل شومینه و رادیاتورها میله هایی به عنوان محافظ قرار دهید تا از آسیب دیدگی بچه ها جلوگیری كند. اگر از بخاری گازی یا برقی استفاده می كنید مراقب بچه ها باشید تا به آنها نزدیك نشوند وحتی الامكان سعی كنید تا زمانی كه بچه ها در محل حاضرند از این وسایل استفاده نكنید.بچه های كوچكی كه تازه راه افتاده اند عادت دارند از صندلی بالا بروند به آنها آموزش دهید. این كار را نكنند و در صورت مشاهده این كار از سوی آنها، جلوی آنها را بگیرید. نكته دیگر اینكه اسباب بازی كودكان را در دسترس آنها قرار دهیدزمین خوردن و افتادن بچه ها معمولاً از مهمترین آسیب دیدگی آنهاست. بنابراین سعی كنید دسترسی بچه ها به بالكن و تخت خواب های بلند را محدود كنید.
نخ پرده هم از وسایل خطرناك برای كودكان است. تخت خواب كودكان را در نزدیكی پرده، آیینه بزرگ و تابلو قرار ندهید.
پله ها
پله ها معمولاً بیشترین خطر را برای كودكان ایجاد می كند با انجام چند روش می توانید بروز این حوادث را كاهش دهید.همانطور كه در مورد شومینه ها توصیه شد، برای پله ها هم توصیه می شود از محافظ یا پاراوان استفاده كنید تا بچه ها نتوانند به آن دسترسی پیدا كنند. حتماً از محافظ هایی استفاده كنید كه مطمئن باشید سقوط نمی كنند و به كودكان آسیب نمی رسانند.
در مورد پله ها باید به نرده های آن توجه داشته باشید. نباید فاصله نرده ها از هشت سانتی متر بیشتر باشد تا زمینه رد شدن بچه ها از آن فاصله و سقوط از آن قسمت فراهم شود.
در مورد سطح پله ها هم توصیه می شود كه روی پله ها را با فرش به زمین پیچ كنید و همچنین از قرار دادن اشیای مختلف مثل گل و گلدان و امثال آن خودداری نمایید.
حمام
هیچوقت بچه ها را در وان حمام تنها نگذارید. حتی برای چند ثانیه. بچه ها در كمتر از چند میلیمتر آب به زمین می خورند و حادثه می آفرینند.
برای وان حمام توصیه می شود از كف پوش های پلاستیكی برای جلوگیری از آسیب های احتمالی استفاده شود.سشوار و سایر وسایل برقی را از برق بكشید و هیچگاه در نزدیكی سینك دستشویی یا وان حمام قرار ندهید.اگر از آب گرم كن استفاده می كنید درجه حرارت آن را مابین ۱۲۰ و ۱۳۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.و آخرین نكته، كلیه مواد شوینده در حمام را در قفسه و دور از دسترس بچه ها نگه دارید.
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست