دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

Sagem MyC۵-۲


Sagem MyC۵-۲
● آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :
- گوشی موبایل
- شارژر
- راهنمای استفاده از گوشی
شرکت ساژم همواره تصمصیم به عرضه ی نسخه های مختلفی از یک مدل گوشی گرفته است ، معمولاً این گوشی ها از سری " X " می باشند و البته این گوشی از سری " C " که مخفف Clamshell می باشد ، که نشانگر تاشو (باز شو) بودن آن است ؛ بعد از مدت ها ساژم این روال را تغییر داد و گوشی هائی از یکسری ، ولی با تغییرات و تفاوت هائی از نظر نرم افزاری ارائه داد .
طراحی گوشی مطابق روال اکثر گوشی های تاشو می باشد ، رنگ آبی زیبای آن جلوه ی خاصی به گوشی بخشیده است ولی باید اشاره کرد که با اولین تماس دست با گوشی اثر انگشتتان بر روی آن نقش می بندد ، ( که البته خیلی مهم نمی باشد ) .
ابعاد گوشی ۸۲x۴۳x۲۳ میلی متر می باشد و وزن آن ۸۵ گرم است . گوشی به خوبی در دست جای می گیرد ، لازم به ذکر است که وقتی گوشی را کمی در دست فشار دهید پنل پشتی گوشی کمی سر و صدا می کند که حاکی از کیفیت نسبتاً پائین مونتاژ گوشی می باشد .
یک شیار نیز در بالای صفحه قرار دارد که در آن یک چراغ قرار گرفته است ، که نشانگر وضعیت آنتن دهی گوشی می باشد .
رزولوشن صفحه نمایش خارجی گوشی ۹۶x۴۴ پیکسل می باشد که دو خط نوشته و یک خط اطلاعات ، میزان باتری و آنتن دهی را به نمایش می گذارد ؛ و البته اطلاعاتی نظیر اطلاعات تماس های وارده ( فقط نوشته ، و نه عکس شخص تماس گیرنده ) و مشخصاتی همچون ساعت ، تاریخ و تماس های از دستت رفته از طریق آن قابل مشاهده اند .
دو دکمه ی کم و زیاد کردن صدا نیز در قسمت کناری سمت چپ گوشی قرار دارند . محل اتصال بند به گوشی نیز در بالای آن قرار داده شده است ، محل اتصال شارژر هم مطابق معمول در پائین گوشی قرار دارد .
یک دوربین VGA به همراه یک آینه (به منظور عکس برداری شخص عکاس از خودش) هم در قسمت پائینی گوشی قرار دارد .
درب گوشی به راحتی با یک دست باز می شود ، در این هنگام است که صفحه نمایشگر اصلی از نوع STN و با قابلیت نمایش ۶۵۰۰۰ رنگ خودنمائی می کند . رزولوشن صفحه نمایشگر ۱۲۸x۱۶۰پیکسل (۲۸x۲۶ میلی متر) می باشد .
کارائی صفحه نمایشگر اصلی این گوشی بسیار خوب می باشد ، ولی نمی توان گفت که بهترین صفحه نمایشگر در نوع خود می باشد . صفحه نمایشگر گوشی در زیر تابش مستقیم نور آفتاب محو می شود ، در آخر باید اشاره کرد که این صفحه نمایشگر مربوط به نسل قبلی تلفن های همراه می باشد ، که در گوشی MyC-۳b نیز از آن استفاده شده بود .
یک کلید ۴ جهته که در وسط آن دکمه ی " OK " قرار دارد و در بالا و پائین آن ها ۴ کلید که دو به دو به هم متصل هستند قرار دارند . در کل صفحه کلید گوشی بدون مشکل و سودمند می باشد ، و باید خاطرنشان نمود که رنگ زمینه ی کلید ها آبی می باشد و تنها مشکل موجود این می باشد که کاراکترها کمی ریز بر روی کلیدها نوشته شده اند و به همین دلیل گاهی خواندن آن ها سخت می باشد .
باتری گوشی از نوع Li – Ion با گنجایش ۷۰۰mAh می باشد و به گفته ی شرکت سازنده ۲۴۰ ساعت در حالت آماده باش (Standby) کارکرده و حداکثر تا ۳ ساعت مکالمه با این گوشی ممکن می باشد ، در واقع گوشی ۳ روز با شرایط ۳۰ دقیقه مکالمه و حداقل استفاده از دیگر امکانات گوشی دوام آورد . شارژ شدن کامل دستگاه در حدود یک ساعت و نیم به طول می انجامد .
● منو (Menu) :
منوی اصلی گوشی از ۳ ردیف ۳ تائی از آیکن ها تشکیل شده که امروز در اکثر گوشی ها این گونه می باشد . حرکت در میان آیکن ها توسط کلید های ۴ طرفه ممکن می باشد و آیکنی که بر روی آن قرار دارید با یک حاشیه ی قرمز تمیز داده می شود . برای دسترسی سریع به هر یک از زیر منوها ، می توان کلیدهای ۱ تا ۹ را فشار داد .
زیر منوها به صورت لیست های عمودی می باشند ، و هر آیکنی که روی آن قرار دارید در سمت راست تصویر به صورت یک عکس بزرگ که در زیر آن یک نوشته ی خاص آن آیکن می باشد به نمایش در می آید ، البته تصاویر ثابت هستند و متحرک نمی باشند ، ولی با این حال باز هم جالب و جذاب می باشند . دیدن کل زیر منوها در یک صفحه ممکن نمی باشد و به همین منظور باید به پائین لیست رفته تا به صفحه ی بعد منتقل شوید و ادامه ی آیکن ها را مشاهده نمائید تا به گزینه ی مورد نظر خود برسید . همچنین برای هر یک از کلید های کمکی راست یا چپ می توانید کارائی مورد نظرتان را تعریف نمائید .
● دفترچه تلفن ( Phone Book ) :
لیست دفترچه تلفن از شماره های ذخیره شده در سیم کارت و هم در گوشی تشکیل شده است که با علامت کنارشان قابل تشخیص از هم می باشند ، امکان جستجوی اسامی بر اساس حرف اولشان وجود دارد . ۶ گروه تماس از پیش تعریف شده در گوشی موجود می باشد که البته کاربر قادر به ایجاد گروه های تماس جدید تا ۱۵ مورد می باشند ، برای هر یک از گروه ها می توان زنگ و آیکن دالخواه تعریف نمود .
فیلدهای متعلقه به هر ورودی عبارتند از نام ، نام خانوادگی و دیگر موارد معمول نظیر یک نوشته ی کوتاه ، فیلد مخصوص شماره ها ، فیلد نام شرکت و e mail ، همچنین قابلیت اضافه کردن یک عکس و انتخاب گروه تماس نیز برای هر ورودی وجود دارد .
● پیام ها ( Message ) :
به جز SMS , EMS پیام های MMS نیز توسط دستگاه پشتیبانی می گردند . همچنین قسمت تایپ هوشمند نیز برای انگلیسی زبانان قابل استفاده خواهد بود .
حداکثر تا ۱۰۰ عدد SMS قابل ذخیره در حافظه ی گوشی می باشد ( حافظه ی دستگاه ۳.۷ مگابایت می باشد ) .
● بخش چند رسانه ای گوشی ( Multimedia ) :
تمام عکس ها و فایل های صوتی در فولدرهایی ( Folder ) در این منو قرار دارند ، باید اشاره کرد که متاسفانه گشت و گزار در بین فولدرها خیلی آسان نمی باشد .
● وپ ( Wap ) :
برنامه ی کاوشگر وپ نسخه ی ۱.۲.۱ بر روی این گوشی به منظور استفاده از وپ قرار داده شده است .
● قسمت بازی و تفریحات ( Game ) :
۲ بازی جاوا در این بخش قرار دارد که می توانید خودتان نیز به تعداد آن ها بیفزائید .
● قسمت برنامه ریزی روزانه ( Organizer ) :
تقویم دستگاه در این بخش قرار دارد که روز های یک ماه را در صفحه به نمایش می گذارد که البته قابلیت نمایش روزانه و هفتگی را نیز دارد ، همچنین قابلیت ایجاد رویدادهای مختلف و هشدارهای یادآوری کننده نیز موجود می باشد که برای هر یک تاریخ و ساعت مشخص قابل تعریف می باشد ، در کنار هر نوشته قادر به ضبط پیغام صوتی نیز می باشید .
● برنامه های جانبی ( Application ) :
مطابق معمول ماشین حساب ، برنامه تبدیل واحدها و کمیت در این قسمت واقع شده ، با این تفاوت که محیط گرافیکی آن ها جذاب تر و جالب تر شده است .
زنگ ساعت در این قسمت قرار دارد ولی باید توجه داشته باشید تکرار زنگ وجود ندارد . شمارشگر معکوس زمان هم در این بخش قرار دارد که بسته به شرایط مختلف سودمند خواهد بود . لیست انجام کارها To do list هم از طریق این منو قابل دسترسی می باشند .
● تنظیمات ( Setting ) :
تمامی تنظیمات گوشی اعم از تنظیمات صفحه ی نمایشگر و حتی نوع صدای زنگ از این بخش قابل دسترس هستند . نوع هشدار زنگ دستگاه جدا از اینکه می تواند ویبره و زنگ به صورت توآمان باشد ، می تواند اول ویبره و سپس زنگ باشد . تمام زنگ های دستگاه نظیر زنگ هشدار قسمت برنامه ریزی روزانه نیز قابل تغییرند .
● دوربین ( Camera ) :
متاسفانه به دلیل عدم وجود هر گونه امکان تبادل اطلاعات ، این گوشی با کامپیوتر از جمله فرستادن عکس ها به کامپیوتر ؛ نظر قطعی در مورد کیفیت عکس ها نمی توان ارائه نمود و تنها می توان گفت کیفیت آن ها را بر اساس قضاوت از روی صفحه ی نمایشگر سنجید .
سه نوع حالت برای عکسبرداری وجود دارد : معمولی ، پرتره و عکس در محیط های کم نور . فرمت عکس های گرفته شده JPG و رزولوشن آن ها ۶۴۰x۴۸۰ پیکسل ( VGA ) می باشد . حجم میانگین عکس ها چیزی بین ۵۰ تا ۶۰ کیلوبایت می باشد ، همچنین می توانید با رزولوشن ۱۶۰x۱۲۰ پیکسل نیز عکسبرداری نمائید .
تنظیمات دوربین در قسمتی جداگانه (در منوی Setting) قرار گرفته که می توانید از طریق آن به تنظیم گزینه های عکس برداری بپردازید .
● در نهایت :
کیفیت اتصال به شبکه در این گوشی در حد مناسب می باشد . صدای زنگ ۶۴ پلی فونیک گوشی بسیار بلند می باشد و در همه ی شرایط به خوبی شنیده می شود ، صدای مطلوب و مناسب دارد . قدرت لرزاننده (ویبره) گوشی در حد متوسط می باشد و البته اگر در جیب اورکت شما باشد متوجه لرزش آن نشوید .
این گوشی در حد دیگر گوشی های ساژم می باشد که در فرم منوهای آن تغییراتی به وجود نیامده است . کارائی دستگاه در حد معمول ، ولی ظاهر آن بسیار زیبا و جذاب می باشد و کاملاض واضح است که ساژم در تولید این گوشی بیشتر به ظاهر آن توجه کرده تا قابلیت های دیگر آن .
منبع : سایت جی.اس.ام