چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

اثر آنتی اکسیدانهای طبیعی بر کیفیت ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) به هنگام نگهداری در یخ


اثر آنتی اکسیدانهای طبیعی بر کیفیت ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) به هنگام نگهداری در یخ
اثر آنتی اکسیدانهای طبیعی -b کاروتن در غلظت ۱۰۰ ppm به همراه ۰.۱g اسید اسکوربیک به عنوان سینرژیست (BC۱۰۰) و پلی فنلهای چای در غلظت (PP۲۰۰ (۲۰۰ppm بر کیفیت ماهی کیلکای معمولی به هنگام نگهداری در یخ مطالعه شد. شاخصهای عدد پراکسید (PV) و اسید تیوباربیتوریک (TBA) در زمانهای ۳۸, ۱۴ و ۶۲ ساعت پس از صید اندازه گیری و با نمونه مشابه بدون آنتی اکسیدان شاهد مقایسه شدند. براساس نتایج آماری، اگرچه در همه تیمارها با گذشت زمان مقادیر PV و TBA به شکل معناداری (P<۰.۰۵) افزایش یافت اما نمونه های حاوی آنتی اکسیدان در مقایسه با نمونه شاهد در هر سه زمان (۳۸, ۱۴ و ۶۲ ساعت) به شکل معناداری PV(p<۰.۰۵) و TBA کمتری داشت. با توجه به نتایج حاصل از آزمایش ارگانولپتیکی (صفات رنگ، بو، بافت، طعم و پس طعم) و نبود تفاوت معنادار میان دو آنتی اکسیدان می توان استفاده از هر دو نوع آنتی اکسیدان را در نگهداری این ماهی توصیه کرد.
سیدمهدی اجاق
محمدعلی سحری
مسعود رضایی
منبع : پایگاه اطلاعات علمی