چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا
منحنی یادگیری در لینوکس کوتاه است
بدون یک مجموعه اداری از برنامههای کاربردی مفید، بدون شک ساعات کار اداری هدر خواهد رفت. بهرهوری نیاز به ابزارهای صحیح و قدرتمند دارد. برخلاف آنچه که برخی از افراد متصورند، لینوکس آیتمها و ابزارهای مورد نیاز برای انجام صحیح و بیدردسر کارها را در اختیار دارد. در این مقاله برخی از برنامههای کاربردی که گاهی حتی سختگیرترین افراد را در سازمان راضی خواهد کرد، مرور میکنیم.
۱) Open Office
این برنامه کاربردی مواردی مانند پردازشگر متن، صفحات گسترده، presentation، مدیریت پایگاه داده، طراحی و ویرایش صفحات وب را پیشنهاد میکند. علاوه بر این توانایی خواندن و نوشتن فایلهای مایکروسافت آفیس و تبدیل به PDF و FLASH (بین دیگر فرمتها) را دارد. رابط کاربری Open Office بسیار شبیه مایکروسافت آفیس است، به طوری که بسیاری از کاربران به سختی متوجه تفاوت این دو میشوند. Open Office قابلیت اجرا در پلتفرمهای مختلف را با نصب فایلهای باینری در لینوکس، سولاریس، ویندوز و OS X (اینتل و PPC) دارد.
۲) Evolution
در حقیقت نسخه لینوکسی Outlook است اما با قابلیتها و انعطافپذیری بیشتر. برای مثال، شرکتی که انبوه خدمات را به کلاینتها و مشتریانش ارایه میدهد ( One-stop shop)، این بار فقط درباره PIM (برنامه مدیریت اطلاعات شخصی) است.
این برنامه پست الکترونیکی، تقویم، ارتباطات، وظایف، جستوجوی پیشرفته، یکپارچهسازی دسکتاپ، showed vCards، فیلترهای ناخواسته (junk filters)، رمزی کردن، پشتیبانی از LDAP و iCal و... را ارایه میکند. اگر شرکت شما از یک Exchange Server (سرور پست الکترونیک) استفاده میکند، بخت با شمار یار است زیرا رابط Evolution قادر خواهد بود شما را به خوبی متصل نگه دارد. Evolution تمایل دارد تا email client پیشفرض دسکتاپ گنوم باشد، اما این به آن معنا نیست که شما نمیتوانید از آن روی KDE استفاده کنید.
۳) Scribus
انتشار دسکتاپی در زیباترین و بهترین وجه اپنسورسش است. Scribus میتواند بیشتر کارهایی را که Adobe Acrobat قادر به انجام آن است را به اجرا در آورد. Scribus وظایفی مانند لایهبندی، مدیریت رنگ ICC، جداسازی رنگهای CMYK و ایجاد PDF را انجام میدهد. با این ابزار قدرتمند میتوانید خبرنامهها، بستههای مطبوعاتی، آگهیهای کوچک، کتابها، راهنماها و... را به طور کامل در خانه و خیلی ارزان به انجام برسانید. متخصصان، Scribus را روی پروژههای متعدد دستهبندی شده از آگهیهای کوچک و ارزانقیمت تا کتابهای پیچیده استفاده و جواب اعتمادشان را چند برابر دریافت کردند.
۴) Gnucash
در حال حاضر یکی از بهترین بستههای حسابداری لینوکسی است که از آن برای سیستم دفترداری دوبل استفاده میکنند و جایگزین مناسبی برای حسابداری شخصی به شمار میرود. این برنامه همچنین قادر است جوابگوی یک حسابداری تجاری جمع و جور نیز باشد. Gnucash یکی از بستههای حسابداری است که روی بیشتر پلتفرمهای لینوکس، سولاریس، یونیکس، ویندوز و OS X قرار میگیرد.
۵) OpenProj
جایگزین اپنسورس برنامه ویندوزی Microsoft Project است. OpenProj شامل یک رابط کاربری مشابه به نسخه ویندوزیاش است و وظیفهای شبیه به Project انجام میدهد. OpenProj تحت CPAL (common public attribtion license) منتشر شد و برای سیستمهای مختلفی اعم از لینوکس، ویندوز ۳۲ بیتی، بیاسدی، سیستمعاملهای یونیکس و OS X در دسترس است. OpenProj به جاوا نیاز دارد.
۶) MRBS
سیستم رزرو اتاق جلسه یا MRBS (Meeting Room Booking System)، در حقیقت یک سیستم ثبتنام بر پایه وب برای اتاقهای مجمع به شمار میرود که میتواند بر حسب نیازها تغییر کند. قصد داشتم فقط برنامههای کاربردی که به طور Local نصب میشوند را ذکر کنم اما فکر کردم که معرفی این برنامه مفیدتر از سایر رقبایش است. این برنامه کاربردی برای صنفهایی که به چندین اتاق نیازمندند همچنین برای رزرو کردن، کافی به نظر میرسد و میتوان کاربری آن را به عنوان رزرو قرار ملاقات تغییر داد. MRBS میتواند پروسه تکرار رزرو، گزارشها، سطوح چند مجوزه و پشتیبانی از چندین زبان را برعهده گیرد. نصب این ابزار ساده است اما، به یک وب سرور و یک سرور پایگاه داده (یا MySQL یا POSTGRES) نیاز دارد.
۷) GnoTime
پیش از این GTT نامیده میشد و در حقیقت یک برنامه کاربردی دسکتاپ است. این برنامه کار ردیابی زمان صرف شده روی پروژهها را انجام و بر طبق زمان صورتحساب پیشنهاد میدهد.
GnoTime یک واحد ویرایش یادداشت روزانه (dairy entry) است. با در اختیار داشتن GnoTime میتوان برای هر پروژه SQL queryها را در قالب گزارش گنجاند. از مزایای دیگر این برنامه میتوان به ذخیرهسازی اتوماتیک اشاره کرد. برای مثال، در موارد نادری که ممکن است دسکتاپ لینوکسی از کار بیافتد (crash)، دادههایتان در امنیت خواهند بود. این پروژه نیز توانایی اجرا روی پلتفرمهای لینوکس، یونیکس وOS X را داراست.
۸) GIMP
نرمافزار گرافیک لیست بلند بالایی از نرمافزارهای اداری مورد نیاز را دربر نمیگیرد. اگر در سازمان شما، بازاریابی در منزل انجام میشود، ابزارهای گرافیکی یک ضرورت به شمار میروند. وقتی از لینوکس استفاده میکنید GIMP یک استاندارد عملی و غیررسمی برای انجام کار دستی یا ایجاد گرافیک است. GIMP لینوکس همانند فتوشاپ ویندوز یا OS X است. GIMP قابلیتهای دیگری نیز دارد که روی پلتفرمهای مختلف از جمله لینوکس، ویندوز و OS X قابل نصب است. از ویژگیهای خوب این برنامه شخصیسازی (customization)، میتوان به بهبود عکس، رتوش دیجیتالی، پشتیبانی سختافزاری، پشتیبانی از دامنه وسیعی از فرمت فایلها، پشتیبانی از پلاگین، زبان اسکریپت و فیلترها اشاره کرد.
۹) Pidgin
بیشتر شرکتهای تجاری، IM(Instant Messaging) را به عنوان یک شکل مجاز از ارتباطات بین ادارات یک موسسه و حتی اتاقهای جدا از یکدیگر آغاز کردند. Pidgin یکی از زیباترین و جذابترین کلاینتهای IM است. Pidgin با تمام سرویسهای IM کار میکند و این قابلیت را دارد تا چندین حساب پیکرهبندی شده را پشتیبانی کند. به این معنی که شما میتوانید چندین اکانت از مسنجرهای متفاوت به همراه تنظیمات شخصی داشته باشید. این برنامه تحت مجوز GNU منتشر شده و رایگان است و با پلتفرمهای مختلف مانند لینوکس، یونیکس، ویندوز و OS X کار میکند. Pidgin از ویژگیهایی مانند انتقال فایل، spell-check ، buddy pouncing، away message و... برخوردار است.
۱۰) k۳b
کدام اداره یا شرکتی را سراغ دارید که به تهیه پشتیبان نیاز نداشته باشد؟ سیدی یکی از امنترین وسایل تهیه پشتیبان از دادههاست. K۳b پشتیبان گرفتن به وسیله سیدی را بسیار ساده کرده است. به این وسیله علاوه بر اینکه قادر خواهید بود چندین نوع پشتیبان بگیرید ( audio،data cd،data dvd،copy cd، iso cd،iso dvd) اطلاعات مربوط به پشتیبان را نیز میتوانید روی یک فایل ذخیره کنید. اگر پروسه پشتیبانگیری را به طور مرتب دنبال میکنید کافی است فقط فایل پشتیبان مشخص شده را باز کنید و کلید burn را بزنید. به همین سادگی! توجه داشته باشید k۳b فقط در لینوکس در دسترس و برای محیط KDE بهینهسازی شده است.
در این مقاله به لیست کوتاهی از نرمافزارهایی اشاره شد که به سادگی قابل استفاده و پاسخگوی نیازهای روزانه اداری هستند. این مقاله یک لیست کلی است و بیشتر برای کارهای اداری به کار میرود. یکی از بهترین بخشهایی که میتوانید دنبال چنین نرمافزارهایی بگردید، ابزار Install Software لینوکس است. همچنین میتوانید از منو Applications و زیر منو Office برای پیدا کردن ابزارهای اداری خود نیز استفاده کنید.
لینوکس یک پلتفرم برجسته برای شرکتها و سازمانها به شمار میرود. لینوکس انعطافپذیر، بهصرفه و اقتصادی، قابل اعتماد، امن و از همه مهمتر منحنی یادگیری کوتاهی دارد. لینوکس میتواند جانشین مناسبی برای نرمافزارهای اداری مورد نیاز باشد.
علیرضا ساده صیقلان
منبع : هفتهنامه بزرگراه فناوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست