دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
بذر مشاهده
مؤلف: علی تاجدینی، ناشر: نشر مهاجر: چاپ اول ،۱۳۸۲ شمارگان، ۳۰۰۰ نسخه، قطع وزیری، گالینگور،
تراكم كتابهای متعدد و نیز نبود سامانه اطلاع رسانی مناسب برای آگاهی دادن به افراد برای انتشار برخی از كتابها سبب می شود كه آدمی از چاپ آنها بی خبر بماند و وقتی هم پس از چند سال به یكی از این كتابها برمی خورد تازه درمی یابد كه ای كاش زودتر از این از انتشار این كتاب مطلع می شد.
كتاب «بذر مشاهده» از جمله این كتابهاست كه به جهت روشمند بودن و نگاه دقیق مولف به رمزگشایی از كلام امام خمینی (ره) می توان آن را خواند و لذت برد. مولف كتاب پیش از این آثار خوب و خواندنی و پژوهشی درباره استاد مطهری نوشته است و در اثر دیگری نیز با عنوان «فرهنگ نمادها و نشانه ها در مثنوی مولوی» عرفان مولوی را بازكاوی كرده است. این پیشینه سبب شده است كه تلاش وی برای نمایاندن ماهیت كلام رمزی و نمادین امام خمینی(ره)، را بادقت افزونتری به نظاره نشست و خواند. همچنانكه نویسنده آورده اند، امام خمینی (ره) مطابق سیره شریفشان وابسته به مكتب عرفانی اند. با این وجود بعد عرفانی امام در سایه سیاست پنهان گشته و گاه مورد غفلت قرار گرفته است و به خوبی توضیح می دهد كه سیاست به منزله ظاهرو پوسته و افكار عرفانی امام به مثابه باطن و هسته شخصیت ایشان محسوب می شود.
مولف توضیح می دهد كه به دلایلی تعمدی، جمعی از رنود مصلحت نمی دانند كه مكتب عرفانی ابن عربی و اتباع وی كه امام خمینی(ره) هم از آن دسته می باشد، درسطح جامعه طرح گردد. اینان با طرح غلط عرفان شیعی و عرفان سنی، با اندیشه های عرفانی امام خمینی (ره)نمی توانند موافقت كنند و حال آنكه اساسا این تقسیم بندی از جهل نسبت به حقیقت عرفان برخاسته و مقوله عرفان فوق بحث تشیع و تسنن است.
بیشتر مقالات این كتاب به نسبت میان زبان و عرفان و پیدایش زبان نمادین عرفانی سخن رفته است. عنوان بذر مشاهده هم از تركیبات ادبی امام است. ایشان علوم و اصطلاحات عرفانی را به بذر مشاهده تعبیر می كردند.
كتاب در هشت فصل تدوین شده است. در فصل اول ماهیت كلام رمزی و نمادین امام خمینی(ره) مورد بررسی قرار گرفته است. در فصل دوم حكمت شعری د راندیشه امام بررسی شده است و در فصل سوم نیز اصطلاحات عرفانی كه امام در كار خویش به كار می بردند، مورد مداقه قرار گرفته است. فرهنگ نمادهای بصری در اشعار امام و نیز شرح ابیات مولانا و حافظ از زبان امام و تاثیر اندیشه عرفانی امام بر اندیشه سیاسی وی عناوین فصلهای سوم تا ششم است. فهرست موضوعات عرفانی و فهرست موضوعی دیوان اشعار امام خمینی(ره)دو فصل پایانی این كتاب را شكل می بخشند.
منبع : روزنامه همشهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست