جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
جهان از دید «فرماندار پیلین»
اگر «مککین» واقعاً فکر میکند اصلحترین فرد برای معاونت ریاستجمهوری - که در شرایط بحرانی (مثلاً رخدادن اتفاقی برای رئیسجمهور) رئیسجمهور خواهد شد - این فرماندار با سابقه دو ساله است, واقعاً درباره درایت او باید دوباره فکر کرد. و اگر این انتخاب، موافق گمان ما، انتخابی تاکتیکی بوده، حرکتی بس حیرتآور بود.
استراتژی پشت انتخاب «پیلین» حاکی از این است که جمهوریخواهها پیروزی در انتخابات و راهیابی به «خانه سفید» را نه با ایده و تفکر و برنامه سازنده، بلکه با بدنام کردن تجربه، تدبیر و تخصص میخواهند به دست آورند.
این عقیده که شهروندان آمریکایی فردی را که هیچیک از این خصوصیات را ندارد، به عنوان بالاترین مقام کشورشان بخواهند، تحقیر رایدهندگان است و زنگ اخطاری است که بدانیم «مککین» و «سارا پیلین» در آینده چگونه آمریکا را اداره خواهند کرد.
«پیلین» در جواب مصاحبهگر شبکه خبری ABC در توجیه فقدان تجربه بینالمللیاش گفت: «آمریکاییها رزومه فردی را نمیخواهند که دهها سال تجربه کاری در سیستم حکومتی آمریکا داشته و توانسته سران کشورهای مختلف را ملاقات کند».
هدف او این بود که با شنیدن این جمله همگی به یاد «جو بایدن» معاون معرفی شده از طرف «باراک اوباما» بیافتیم. اما این جمله در واقع توصیف بسیار خوبی از «مککین» است. این کولهبار تجربه، تحسین هر دو حزب را برای مککین -سناتور آریزونا- به همراه داشته و دلیل بالا آمدن «مککین» به عنوان نامزد اصلی حزب جمهوریخواه همین واقعیت بوده است.
مصاحبههای تلویزیونی «پیلین» به خوبی نشان داد که چرا باید در مورد او به دقت فکر کرد. از فرازهای این مصاحبهها میتوان به زمانی اشاره کرد که او در مواجهه با طرح دکترین بوش کاملاً گیج شد؛ و یا زمانی که برای نشان دادن فراستاش در مورد مسائل روسیه گفت که کشور روسیه از ایالت او – آلاسکا - قابل رویت است.
حضور تلویزیونی «پیلین» چنان به نظر میرسید که انگار از قبل نوشتهای به او داده و یاد دادهاند چه بگوید. این مسئله را بغرنجتر میکند، چون اگر اینطور باشد، این دیدگاهها، دیدگاه «مککین» نیز هست. اینکه متفکر بودن، دانش و تجربه ناتوانی محسوب شوند؛ در جهان امروز که مملو از تروریستهای القاعده، چین در حال قویتر شدن، اپیدمی ایدز، فقر و جنگ و برادرکشی در جهاندرحالتوسعه و محنت عمیق اقتصادی در آمریکا است.
پاسخ او درباره اینکه چرا سیاست شکستخورده بوش در عراق را «نقشه خداوند» خوانده بود نیز از نگرانیهای ما نمیکاهد چون انگاری او ایمان و سیاست را با هم اشتباه گرفته است.
شهروندان آمریکایی ۸ سال را بابت اداره آمریکا توسط رئیسجمهوری نامناسب و کلهشق رنج بردهاند. کسی که بلافاصله و بدونتدبیر جنگ غیراجباری مصیبتآور عراق را به راه انداخت.
کسی که با دلخوشی از افغانستانی که در آن طالبان و القاعده در حال جانگرفتن و چینش دوباره بودند، روی توجهاش را برگرداند و توجهاش را موقوف عراق در دیگر سو کرد. کسی که با سیاستهای ناکارآمد اقتصادیاش بحران اقتصادی امروزه آمریکا را باعث شد.
در یک جهان خطرناک، آمریکاییها به رئیس جمهوری نیاز دارند که بداند قدرت واقعی در گرو تفکر جدی و آمادهسازی درازمدت است.
مرجع : The New York Times
مترجم : امیرحسین آذربخت
مترجم : امیرحسین آذربخت
منبع : خبرگزاری آفتاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست