دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
ردپای واشنگتن در اسلام آباد
تنشهای منطقه ای همواره برای جریان سلطه مطلوب بوده اند.پاکستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.ایالات متحده آمریکا پس از فروپاشی طالبان در صدد بازتعریف مجدد مثلث واشنگتن-القاعده -اسلام آباد بوده است.از این رو کاخ سفید تحولات پاکستان را با وسواس خاصی دنبال می کند.در جیان اعلام وضعیت فوق العاده در پاکستان تئوریسنهای حزب جمهوریخواه دو دسته شده اند.عده ای از آنها این تحولات را مثبت ارزیابی نموده و آنها را مجرایی جهت ادامه مانور آمریکا در شبه قاره هند می دانند.این دسته از تئوریسینها از ابتدا به دنبال ایجاد پاکستانی ناآرام گام بر داشته اند.
اما بازهای افراطی یا نومحافظه کاران که در آستانه ترک کاخ سفید قرار دارند ،از تحولات پاکستان احساس نارضایتی می کنند.بوش و همراهانش در صدد بازتعریف مناسبات سیاسی اسلام آباد به سود اهداف خود هستند.مسلما این بازتعریف در فضای پرتنش کنونی امکانپذیر نیست.ضمن اینکه فضای متشنج کنونی زمینه را جهت رشد و تقویت القاعده مستقل و عاری از حمایتهای آمریکا فراهم خواهد ساخت.موضع گیری بوش در این خصوص جالب توجه است.اخیرا منابع خبری از درخواست رییس جمهوری آمریکا برای بازگشت دمکراسی به پاکستان و کنارهگیری پرویز مشرف از فرماندهی ارتش خبر داد.
جرج بوش در این خصوص اعلام نموده است که پرویز مشرف رییس جمهوری پاکستان باید در اسرع وقت دمکراسی را به این کشور بازگرداند و از فرماندهی ارتش نیز کنارهگیری کند. تحولات شتابان پاکستان مقامهای دولت بوش را شدیدا نگران کرده و تقریبا قریب به اتفاق برنامههای شبکههای تلویزیونی آمریکا به بحث پاکستان و تحولات درونی آن کشور اختصاص داشت. آمریکای نگران هشتمین قدرت اتمیجهان، عملا در میان یک دو راهی قرار گرفته است.
وزیر خارجه انگلیس نیز همزمان با مطرح کردن درخواست لغو شرایط فوقالعاده در پاکستان و برگزاری به موقع انتخابات پارلمانی، خواستار خروج ارتشبد “پرویز مشرف” از منصب نظامی شد.
پیشتر دفتر نخست وزیری انگلیس از حمایت “گوردون براون” نخست وزیر این کشور برای برگزاری انتخابات سراسری پارلمانی در موعد تعیین شده و بازگشت این کشور به مسیر دمکراسی و عمل به قانون اساسی خبر داده بود. دولت کارگری انگلیس بازنگری در کمکهای خود به اسلامآباد را با توجه به اعلام وضعیت فوقالعاده امنیتی در پاکستان در دست بررسی دارد. انگلیس پذیرفته است ۲۳۶میلیون پوند به پاکستان کمک بلا عوض ارایه دهد و طرح افزایش این مبلغ تا ۴۸۰میلیون پوند از سال ۲۰۰۸تا ۲۰۱۱ را در دست بررسی دارد.
آمریکا،انگلستان و متحدان آنها که از دیرباز در پی افزایش قدرت مانور خود در معادلات سیاسی خاور دور بوده اند هم اکنون سعی دارند وضعیت بوجود آمده را در راستای اهداف سلطه طلبانه خود تعریف نمایند.اما از آنجایی که این مسئله امکانپذیر نیست ،بوش و همراهانش به مخالفت با وضعیت فعلی اسلام آباد و اقدامات مشرف پرداخته اند.نباید فراموش کرد که ایالات متحده آمریکا در طول تاریخ نگاهی ابزاری و سلطه گرایانه به اسلام آباد داشته است.این نوع نگاه در حال حاضر تشدید شده است.حمایتهای مکرر برخی از جمهوریخواهان و دموکراتهای آمریکا از بی نظیر بوتو نیز جنسی ابزاری دارد.در ماورای این حمایتها دغدغه استیلا بر اسلام آباد خودنمایی می کند.البته همانگونه که اشاره شد،میان سیاستمداران آمریکایی در خصوص حمایت یا عدم حمایت از پروزی مشرف اختلافات عمده ای بوجود امده است.این اختلافات خود را در مقاطع مختلفی از جمله ناآرامیهای اخیر پاکستان بروز داده است.
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست