سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
چوب جادوی سارکوزی و قوانین کارگری
مردم فرانسه بقدری از اقدامات کاخ الیزه ناخرسند هستندکه مطرح شدن داستان معشوقه جدید سارکوزی و ماجرای سومین ازدواج او با "کارلا برونی" خواننده و مانکن سابق ایتالیای نیز نتوانست حواس آنان را برای مدتی از اوضاع فرانسه دور کند.
سارکوزی که بخوبی از نارضایتی فرانسویها مطلع است، در مصاحبه تلویزیون خود همزمان با آغاز سال نو میلادی گفت که به رغم تمامی موانع و مشکلات قول میدهم به تمامی وعدههایم عمل کنم و اصلاحات در نظر گرفته شده تمامی جوانب را در بر میگیرد.
ولی با تمام وعدههای سارکوزی، ضربالاجل اتحادیههای تجاری و کارگران مبنی بر رسیدن به توافقی به منظور حل مشکل قانون کار این کشور بدون رسیدن به نتیجه منطقی پایان یافت. تحت این مباحث قراردادهایکاری باید به گونهای تنظیم شود که از ایجاد مشاغل جدید حمایت کند. این تفکر شرایط را برای کارگران این کشور سهلتر میکند و با تلاش بیشتر، شرایط آموزشی بهبود و حقوق کارمندان نیز افزایش مییابد.
در همین حال، "فرانسوا فیون" نخستوزیر فرانسه، تنها دو مساله جدید را در گفتوگوهای بازار کارگری عنوان کرد؛ نخست عملکرد مالی و شفاف اتحادیهها و دیگری نگرانی در مورد تغییر ساعات کاری در این کشور که طرح اولیه آن توسط دولت سوسیالیست در سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ میلادی ارایه شده بود.
فیون معتقد است که ساعات کاری برای پرداخت دستمزد بیشتر مسالهای است که باید به تنهایی بررسی شود و تنها به شرکتها باز میگردد. او در این گفتوگوها گفت: احزاب و اتحادیههای کارگری تا پایان ماه مارس سال جاری فرصت دارند تا به توافقی جامع دست یابند.
به نظر میرسد، ماههای آینده بحثهای بیشتری در مورد قوانین بازنشستگی مطرح شود. اصلاحات بازنشستگی در ماه نوامبر سال گذشته میلادی، موجی از تظاهرات و اعتصابها را بدنبال داشت و کارگران راهآهن، گاز و ادارات برق فرانسه پس از ۳۷ یا ۴۰ سال کار به خیابانها ریختند تا بتوانند شرایط بهتری را برای زمان پیری خود بوجود آورند.
آنان اکنون خواهان این هستند که پس از ۵/۳۷ سال کار دائم، از تمامی قوانین و امتیازهای بازنشستگی برخوردار شوند. از همین رو عدهای معتقدند که اگر سارکوزی و مردانش نتوانند در چند روز آینده به توافقی کامل دست یابند، پاریس در اواخر ماه ژانویه بار دیگر با موجی از اعتصابها روبهرو خواهد شد.
با تمامی این مسائل، اکنون این پرسش ذهن عدهی زیادی از کارشناسان را بخود مشغول کرده است که آیا فرانسه با توجه به این بحرانها در سال جاری میلادی میتواند به میانگین رشد ۲ درصد اقتصادی دست یابد؟ با نگاهی منصفانه به دولت "ژاک شیراک" رئیس جمهوری سابق فرانسه، میتوان گفت که به رغم تمامی اعتراضات خیابانی و اعتصابها، دولت شیراک شرایط متعادلی را سپری کرد، اما ساکن جدید کاخ الیزه اوضاع دشواری را پیشرو دارد و این در حالی است که کسی از مردان دولتش جرأت ندارد بر استراتژیهای رئیسجمهوری مانند کاهش ساعات کاری خللی ایجاد کند.
در حال حاضر سارکوزی در نظر دارد برای نادیده گرفتن این قانون و تشویق اتحادیههای کارگری، امتیازهایی را مانند کاهش مالیات به آنان اعطا کند. طبق گزارشهای منتشر شده، او از روسای شرکتها و اتحادیهها خواهد خواست تا با برگزاری جلسات و مذاکرات با کارگران و تنظیم ساعات کاری جدید با آنان قراردادهای جدیدی را امضاء کنند.
عدهای دیگر معتقدند که سارکوزی طرح سومی را ارایه میدهد که طبق این طرح کارگران در ازای بیش از ۳۵ ساعت کار در هفته از تعطیلات بیشتری برخوردار میشوند. برای مثال برخی از شرکتها برای کارگران خود ۲۲ روز کار در ماه در نظر گرفتهاند. کارشناسان کارگری معتقدند تمامی این طرحها میتوانند کارگران را برای مدتی راضی نگه دارند و قانون ۳۵ ساعت کار در هفته نیز برای اندک زمانی خاموش خواهد شد ولی پس از مدتی دولت سارکوزی با اوضاع پیچیدهتری روبهرو میشود.
مسالهی دیگری که نگرانی فرانسویها را به دنبال دارد، روش دولت سارکوزی در مورد استراتژیهای مالی دولتی است. او اخیرا وعده کاخ الیزه برای ایجاد و توازن در بودجه فرانسه را از سال ۲۰۱۰ به ۲۰۱۲ میلادی موکول کرده است. در سال ۲۰۰۸میلادی کسری بودجه فرانسه ۳/۲ درصد از تولید ناخالص ملی این در برمیگیرد که این رقم نسبت به دیگر کشورهای حوزه اتحادیه اروپا بسیار زیاد است، هر چند که فرانسه در مقایسه با انگلیس از شرایط بهتری برخوردار است.
بنابر گزارشهای منتشر شده، سه ماهه چهارم سال گذشته میلادی، میزان بدهی دولتی ۹/۶۵ درصد تولید ناخالص ملی را شامل میشد. به همین علت کاخ الیزه مصمم شد تا کنترل مالی بیشتری بین هزینهها و بودجه را حاکم کند.
سارکوزی همچنان امیدوار است که نتایج اولیه اصلاحات مانند معجزهای شرایط را به نفع او برگردانند. این در حالی است که تمامی کارشناسان سال ۲۰۰۸ میلادی را سال بد اقتصادی برای اتحادیه اروپا نامیدهاند.
سارکوزی همچنان امیدوار است که شوک مالی نزدیک به ۱۱ میلیارد یوروی در پائیز سال ۲۰۰۸ میلادی، موتور اقتصادی او را روشن کند و محبوبیت از دسترفتهاش را به او بازگرداند، موضوعی که فرانسه در تاریخ خود تاکنون با آن روبهرو نشده است.
البته ناگفته نماند که بهای نفت و مواد غذایی در فرانسه که بشدت افزایش یافته بود، در ماه سپتامبر کاهش یافت و خشم مردم فرانسه نیز تاحدی فروکش کرد. در نظرسنجیهای انجام شده، آنان "قدرت خرید" را بزرگترین نگرانی خود در سال جدید میدانند.
با تمامی این تفاسیر و شرایط نابسامان اقتصادی، رئیسجمهوری فرانسه همچنان از رشد اقتصادی دم میزند و به فکر ساختن فرانسهای بهتر است. او مرتباً تکرار میکند، خواهان رشد ناخالص ملی ۳ درصدی است و میگوید که ما نمیتوانیم مننتظر معجزه بمانیم و من میروم و آن را پیدا میکنم. این در حالی است که تحلیلگران اقتصادی با او موافق نیستند و معتقدند که به رغم پیشبینیهای دولتی مبنی بر رشد اقتصادی ۲ یا ۵/۲ درصدی، فرانسه در سال جاری رشد ۷/۱ درصدی را تجربه میکند، مگر اینکه آقای سارکوزی در جستجوهای خود بتوانند "چوبجادویی" خود را پیدا کند.
مریم جعفری
منبع : دسترنج
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست