جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

معرفی و بررسی پردازنده AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+


معرفی و بررسی پردازنده AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+
در آخرین دوره ی کاهش قیمت پردازنده های AMD ، خرید پردازنده های Athlon ۶۴ X۲ بیشتر از همه وسوسه انگیر هستند ! امروز قصد معرفی و مقایسه ی پردازنده ی AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+ با قیمی معادل ۱۸۸ دلار را داریم . این پردازنده هم قیمت پردازنده ی اینتل Core ۲ Duo E۶۳۰۰ می باشد ولی باید در مقایسات بررسی ها باید دید آیا واقعا این دو پردازنده مثل قیمت های خود با هم برابرند یا خیر ؟!
● مقدمه :
همیشه در طی کاهش قیمت ها بیشترین کاهش قیمت را پردازنده های گران تر دارند که شما در هفته های گذشته توانایی خرید آن ها را نداشتید ولی با این کاهش قیمت خواهید داشت و می توانید با پول خود بهره ی بیشتری بگیرید . قبل از بحث در مورد پردازنده های موجود نگاهی به قیمت های حال حاضر آن ها داریم :
چنانچه که می بینید قیمت پردازنده های AMD سری X۲ هیچ زمان این قدر ارزان نبودند . این کاهش قیمت در تمامی پردازنده های ای ام دی مشاهده می شود به طوری که گران ترین مدل این سری یعنی AMD Athlon ۶۴ X۲ ۶۰۰۰+ قیمتی معادل ۲۴۱ دلار پیدا کرده ! اما بحث امروز ما تجزیه و تحلیل و مقایسه پردازنده ی AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+ هست . پس ما مقایسه های خود را روی پردازنده های شرکت اینتل و ای ام دی تا رنج ۲۴۱ دلار از ای ام دی ( آخرین مدل این سری ) و آخرین پردازنده ی این قیمتی سری Core ۲ Duo یعنی E۶۶۰۰ انجام می دهیم .
قبل از معرفی پردازنده ی AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+ اشاره ای به قیمت قبلی این پردازنده بکنیم . این پردازنده قبل از کاهش قیمت ، قیمتی معادل با ۳۲۶ دلار داشت که این قیمت معادل پردازنده ی E۶۶۰۰ اینتل بود که از نظر قدرتی پردازنده ی Athlon X۲ ۵۶۰۰+ با اختلافی حدود ۵ درصد ضعیف تر از این پردازنده در بازی ها و مقایسه های انجام شده بود .
ولی امروز قیمت این پردازنده به ۱۸۸ دلار کاهش یافته است که قیمتی معادل پردازنده ی E۶۳۰۰ اینتل می باشد . این پردازنده با وجود اینکه ۵۰۰ مگاهرتز کمتر از پردازنده ی E۶۶۰۰ سرعت دارد حرفی برای گفتن جلو ۵۶۰۰+ قطعا نخواهد داشت !
● معرفی پردازنده AMD Athlon ۶۴ X۲ ۵۶۰۰+ :
این پردازنده از بسیاری از جهات شبیه FX-۶۲ می باشد . سرعت این پردازنده ۲.۸ گیگاهرتز معادل با FX-۶۲ ، ۲ مگابایت L۲ کش معادل با FX-۶۲ و تنها موردی که با این پردازنده تفاوت دارد این هست که Multiplier آن ثابت است و معادل ۱۴.۰ X ولی FX-۶۲ ثابت نیست و توانایی تغییر دارد . اما از بعضی جهات نیز بهتر از FX-۶۲ می باشد ! برای مثال میزان مصرف این پردازنده ۸۹ وات می باشد که مقایسه با FX-۶۲ بهتر هست . در ضمن تکنولوژی ساخت این پردازنده ۹۰ نانومتری می باشد .
● مقایسه :
▪ مقایسه در ۳D Mark ۰۶ :
▪ مقایسه در بازی Company Of Heroes :
▪ مقایسه در DivXConversion :
▪ مقایسه در Windows Media Encoder :
▪ مقایسه در بازی Quake :
▪ مقایسه در بازی Oblivion :
● اورکلاک :
بر خلاف سرعت و قیمت مناسب این پردازنده ، این پردازنده اصلا برای اورکلاک مناسب نیست ! چراکه در بهترین حالت ما توانستیم این پردازنده را تا ۳.۱ گیگاهرتز بدون مشکل اورکلاک کنیم و در کلاک های بالاتر شاهد مشکلاتی چون بالا نیامدن ویندوز و اجرا نشدن درست نرم افزار های بنچ مارک بودیم .
● نتیجه :
با توجه به بنچ مارک ها و مقایسات انجام شده این پردازنده از نظر سرعت و قدرت ضعیف تر از پردازنده ی E۶۶۰۰ و بسیار قوی تر از پردازنده E۶۳۰۰ و از نظر قیمتی معادل پردازنده ی E۶۳۰۰ می باشد .
پس با نتیجه گیری تمامی موارد ذکر شده در این مقاله ما به راحتی خواهیم فهمید که خرید این پردازنده بسیار به صرفه تر و عاقلانه تر پردازنده ی معادل خود در برند اینتل هست . اما با این حال در کل پردازنده ها اینتل ممکن است بازار را برای مدتی از دست بدهد ولی از نظر قدرتی بهترین و قوی ترین پردازنده های دستکتاپ جهان هنوز در اختیار اوست !
منبع : سایت تخصصی سخت افزار