پنجشنبه, ۲۲ شهریور, ۱۴۰۳ / 12 September, 2024
مجله ویستا
بازی ناتمام دموکراتها
پیروزیهای متوالی باراک اوباما؛نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا بر هیلاری کلینتون سبب نارضایتی جمهوریخواهان افراطی و برخی دموکراتهای تندرو شده است.البته اوباما نیز در برخی موارد بیش از حد آسیب پذیر نشان داده است که از جمله آنها می توان به نگاه خوشبینانه وی نسبت به رئیس جمهور فرانسه اشاره کرد.در هر صورت،پیروزیهای متوالی باراک اوباما بر هیلاری کلینتون می تواند به دو دهه حضور خانواده های بوش و کلینتون در سیاست داخلی و خارجی آمریکا پایان دهد.ضمن اینکه جمهوریخواهان به شدت از پیروزی اوباما در انتخابات درون حزبی دموکراتها نگران هستند.جان مک کین به خوبی می داند که در صورت انتخابت اوباما به عنوان نامزد برتر حزب دموکرات،وی بخت و اقبال چندانی جهت پیروزی بر این سناتور سیاهپوست ندارد.این در حالیست که در صورت انتخاب هیلاری کلینتون به عنوان نامزد حزب دموکرات،جمهوریخواهان سنتی به جای حمایت از اوباما تمام توان خود را جهت شکست هیلاری صرف خواهند کرد.نکته ای که به نظر می رسد از دید برخی اعضای اصلی حزب دموکرات دور مانده است.
بر اساس آخرین نظرسنجیها در آمریکا، “باراک اوباما نامزد اول حزب دمکرات برای انتخابات ریاست جمهوری، با اختلاف ۱۴ درصدی از “هیلاری کلینتون “ و هفت درصدی با “جان مک کین”، به پیروزی میرسد. در این نظرسنجی که توسط موسسه زاگبی و خبرگزاری رویترز انجام شده، ۵۲ درصد مردم شرکتکننده به اوباما و ۳۸درصد به کلینتون رای میدهند. تا یک ماه قبل، اوباما نامزد دوم حزب دمکرات بود، اما روز به روز حمایت مردم از او بیشتر میشود. اوباما، دهمین پیروزی پی در پی خود را در ایالت هاوایی با اکثریت قاطع ۷۶ درصد، جشن گرفت. باراک اوباما با پیروزی در انتخابات درون حزبی در ایالت هاوایی، رقیبش هیلاری کلینتون را متحمل شکست دیگری کرده است.
اوباما، کاندیدای امیدوار حزب دموکرات توانسته با موفقیت در زادگاهش هاوایی دهمین پیروزی متوالی خود در سلسله انتخابات مقدماتی و درون حزبی ریاست جمهوری آمریکا را به ثبت برساند. در انتخابات درون حزبی در هاوایی ۲۰ نماینده برای کاندیدای پیروز حزب دموکرات قابل احراز است. این نمایندگان در کنگرهی ملی حزب دموکرات کاندیدای اصلی حزب خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر تعیین خواهند کرد.
جان زاگبی از موسسه زاگبی در خصوص نظرسنجیهای اخیر و نتایج آنها معتقد است که حرکت در دست اوباماست و نظرسنجی در سطح آمریکا نشاندهنده تمایل مردم جهت انتخاب اوباماست.در میان سیاهپوستان ۸۰ درصد به اوباما و در میان نژاد اسپانیایی ۶۵ درصد به کلینتون رای میدهند. از سوی دیگر،طبق یک نظرسنجی که توسط روزنامه فایننشال تایمز انجام شده، باراک اوباما محبوبترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری نزد اکثر اروپایی تبارهای آمریکا است.
، در این نظرسنجی شهروندان آمریکایی با تبار فرانسوی، ایتالیایی، اسپانیایی و آلمانی به اوباما رای داده اند و فقط انگلوساکسون ها کلینتون را برای ریاست جمهوری آینده آمریکا مناسب دیده اند.
اوباما درمیان اسپانیایی تبارها ۳۵ درصد آرا و درمیان ایتالیایی تبارها ۴۵ درصد آرا را بدست آورد، اما درمیان انگلوساکسونها کلینتون با نسبت ۲۸ درصد به ۲۳ درصد اوباما را شکست داد.در یک نظرسنجی مستقل دیگر فایننشال تایمز که از شهروندان آمریکا صورت گرفته، اوباما با نسبت ۲۲ درصد به ۲۱ درصد بر کلینتون برتری دارد.
همچنین در نظرسنجی موسسه زاگبی اوباما با۴۷ به۴۰ درصد، جان مک کین را شکست داده است.جالب توجه است که مک کین در برابر کلینتون با ۵۰ به ۳۸از او پیشی گرفته است .این نتیجه نشاندهنده ضعف سناتور پرادعای ایالت نیویورک در برابر جمهوریخواهان است.این در حالیست که بیل کلینتون و مادلین آلبرایت همواره سعی دارند خود را در برابر مک کین و دیگر افراد باسابقه حزب جمهوریخواه توانمند نشان دهند.
پیروزی اوباما در ایالات ویسکانسین و هاوایی دغدغه های هیلاری کلینتون را جهت ادامه رقابتهای انتخاباتی با اوباما دو چندان ساخته است.:”باراک اوباما”،سناتور دموکرات و “جان مککین”،سناتور جمهوریخواه پیروز انتخابات درونحزبی ایالت ویسکانسین آمریکا شدند.
در انتخابات مقدماتی ایالت ویسکانسین در چارچوب رقابت نهایی نوامبر آینده برای انتخاب رئیس جمهور این کشور، اوباما در اردوی دموکراتها و مککین از اردوی جمهوریخواهان از رقبای خود پیشی گرفتند. در ایالت ویسکانسین ۷۴نماینده نیز با هم به رقابت پرداختند.
سناتور ایالت ایلینوی از زمان انتخابات سه شنبه بزرگ یعنی پنجم فوریه در صدر نامزدهای دموکرات واقع است و در کل شمار ایالتهایی که اوباما در آن پیروز شده است از “هیلاری کلینتون”،رقیب اصلی خود بیشتر است اما پیروزیهای اولیه کلینتون و نزدیکی درجه محبوبیت وی با اوباما باعث شده است هنوز نتوان پیشبینی کرد کدام یک پیروز قاطع خواهند شد.
هیلاری کلینتون امیدوار بود تا با پیروزی در ایالت ویسکانسین مانع از تداوم پیروزیهای مکرر باراک اوباما شود.اما هم اکنون باراک اوباما با انگیزه و امیدواری بیشتری چشم به انتخابات تگزاس و اوهایو دوخته است.اوباما و هیلاری کلینتون هر دو سعی دارند با جلب حمایت جان ادواردز،سناتور محبوب حزب دموکرات پیروزی خود را در آخرین مراحل انتخابات درون حزبی دموکراتها تثبیت نمایند.اوباما هفته گذشته برای دیدار با سناتور «جان ادواردز» رقیب سابق خود به ایالت کارولینای شمالی رفت.
اوباما برای ملاقاتی خصوصی و تلاش برای جلب حمایت ادواردز از شیکاگو به مقصد کارولینای شمالی و محل سکونت ادواردز پرواز کرد. به گفته سخنگوی ستاد انتخاباتی باراک اوباما، موضوعات مورد بحث ملاقات اوباما و ادواردز مواضع ستاد انتخاباتی اوباما و همچنین مشکلات کنونی خانوادههای آمریکایی بود.
هیلاری کلینتون نیز اوایل ماه به دیدن ادواردز رفت درعین حال هنوز جان ادواردز از نامزد خاصی حمایت نکرده است. سناتور جان ادواردز در ماه ژانویه از دور رقابتهای درونحزبی کنارهگیری کرد.در عین حال رقابتها میان هیلاری کلینتون و باراک اوباما در جهت جلب حمایت نمایندهگان ارشد حزب دموکرات همچنان ادامه دارد.اوباما و کلینتون بر سر نقش محوری نمایندگان ارشد حزبی که رایهایشان مشخص کنندهی پیروزی آنها در ماه اوت (مرداد) برای نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود، دوباره رو در روی یکدیگر قرار گرفته اند.
کلینتون سخت در تلاش است تا بتواند جلوی پیشتازی اوباما را که تاکنون به طور متوالی در ده ایالت برنده شده و توانسته منابع مالی بشتری به دست آورد، بگیرد. کلینتون که در به دست آوردن آرای مردمی تاکنون در تعقیب اوباما بوده، ادعا کرده است که صدها نمایندهی ارشد( فعالان حزب و مقامات انتخاب شده که در ماه اوت در کنگرهی ملی دموکراتها دارای حق رای خواهند بود) نباید در قید و بند نتایج رایگیری در ایالتهای خود باشند.
تد استریکلند، فرماندار ایالت اوهایو و حامی هیلاری کلینتون، بانوی نخست سابق آمریکا که خود یک نمایندهی ارشد )Superdelegate( است، به شبکه تلویزیونی فاکس گفته است که که استقلال نماینگان ارشد بخشی از فرآیند انتخابات است و اینها قانون هستند.
اما جیم دویل، فرماندار ایالت ویسکانسین و نمایندهی ارشد هوادار اوباما اعلام کرده است که این روش با آرای مردمی تناقض دارد و به حزب دموکرات لطمه وارد خواهد کرد.
جیم دوبل در این خصوص می گوید:به نظر من اگر نمایندگان ارشد که در انتخابات مقدماتی و حزبی برنده شدهاند خواستهی مردم را خنثی کنند، این یک فاجعه برای حزب دموکرات خواهد بود.
هیچ کدام از این دو کاندیدا به دلیل قوانین پیچیدهی حزب خود نخواهد توانست در انتخابات مقدماتی، نمایندگان کافی برای رسیدن به نامزدی دموکراتها را بدست آورند.
صدها نمایندهی ارشد سپس به کاندیدای نهایی مجوز مخصوص حزب را خواهند داد و در حال حاضر کلینتون نسبت به اوباما فرصت بیشتری را در به دست آوردن این مجوز از سوی رهبران و نمایندگان حزب (نمایندگان ارشد) دارد.
سعید سبحانی
منبع : روزنامه رسالت
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست