جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

کلید خوشحالی را در کجا باید جست؟


کلید خوشحالی را در کجا باید جست؟
به اعتقاد محققان دانشگاه گونتبورگ، کلید خوشحالی در کار و فعالیت زیاد نهفته است.
کار و مشغله زیاد شاید یکی از چیزهایی باشد که مردم به آن کمترین علاقه نشان می دهند، اما به گفته کارشناسان می تواند رمز و کلید خوشحالی باشد.
محققان دانشگاه گوتنبورگ سوئد، بعد از مطالعه آمار و اطلاعات منتشر شده در مورد عوامل موثر در ایجاد احساس خوشحالی، به این نتیجه رسیده اند که کار و تلاش برای رسیدن به یک هدف حتی از تحقق آن هدف هم برای مردم ارضا کننده تر است.
اگر چه این محققان همچنین افزوده اند که داشتن روابط اجتماعی خوب نیز در این میان نقش مهمی ایفا می کند.
کارشناسان بریتانیایی هم با این نظر موافق هستند اما در عین حال تاکید می کنند که کار یا مشغله مورد نظر باید با توانایی و کشش فرد مطابقت داشته باشد.
آماری که پژوهشگران دانشگاه گوتنبورگ در این تحقیق مورد مطالعه قرار داده اند از مصاحبه با صدها نفر در سرتاسر جهان بدست آمده است.
به اعتقاد این محققان ، بردن بلیط بخت آزمایی و یا دستیابی به یک هدف یا آرزو در جریان کار، تنها بطور مقطعی باعث خوشحالی و شعف می شود، در حالی که خود تلاش برای رسیدن به آن هدف می تواند به مراتب ارضا کننده تر باشد.
دکتر بنگت بوئلده از دپارتمان فلسفه دانشگاه گوتنبورگ که سرپرستی این تحقیقات را بر عهده داشت گفت: " موضوع مهم آن است که فرد همچنان فعال باقی بماند.
تحقیقات ما نشان داد کسانی که از همه فعالتر هستند، بیش از همه احساس خوشحالی می کنند. شاید لم دادن و استراحت کردن در کنار ساحل وسوسه کننده بنظر برسد اما در دراز مدت تدریجا لطف خود را از دست می دهد و دیگر چندان ارضا کننده نخواهد بود.
دکتر بوئلده افزود که جزییات این تحقیق بطور کامل در تابستان منتشر خواهد شد.
آوریل لیمون از اعضای انجمن روانشناسی بریتانیا گفت: " کار و مشغله زیاد انسان را ارضا می کند، اما تنها در صورتی که با خصوصیات و توانایی های فرد تطبیق داشته باشد. زیرا فرد با انجام کاری که استعداد آن را ندارد، تنها روحیه اش خراب می شود و تحقیقات نشان می دهد که حتی کسب موفقیت هم در این راه باعث خوشحالی او نخواهد شد."
اما خانم لیمون افزود:" چگونگی روابط فرد می تواند بر میزان خوشحالی او تاثیر بسزایی داشته باشد. روابط مستحکم، در میان اعضای خانواده ، کلیسا یا دوستان می تواند انسان را در برابر احساس غم و ناراحتی مصون دارد."
منبع : پایگاه اطلاع رسانی پزشکی ایران سلامت