دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
۳۱ اوت سال ۱۸۷۰ ـ کودکان و نوجوانان از محیط و از خودشان می آموزند
۳۱ اوت زادروز دکتر ماریا مونته شوری پزشک، فیلسوف و روانشناس ایتالیایی است که در ۱۸۷۰ به دنیا آمد و ۸۲ سال عمر کرد. پژوهشهای او عمدتا درباره آموزش و پرورش است و به همین لحاظ لقب « کارشناس بزرگ تعلیم و تربیت قرن ۲۰ » به دست آورده است.
وی تحقیقات خود در زمینه روانشناسی و آموزش و پرورش را در گوشه و کنار جهان به انجام رسانده و محدود به تجربه در یک و یا دو کشور نیست. تالیفات مهم او عبارتند از: «روش تدریس»، «انسان سازی»، «کارخانه آدم سازی»، «از بدن تا مغز»، «تاتیر محیط» و....
دکتر ماریا در تالیفات خود ثابت کرده است که «آموزش و پرورش» یک علم است که مانند علوم تجربی دیگر قواعد و اصول دارد و بنابر این امر تدریس یک حرفه است و آموزگار به موازات تجربه باید خود، دائما بیاموزد. هدف ماریا از « کارخانه آدم سازی » همانا مدرسه است که انسانهای نسل بعد را پرورش می دهد و می سازد و از این جهت مسئولیتی بسیار بزرگ و حساس بر دوش دارد.
به نظر ماریا، مشکلات و ضعفهای کشورها ناشی از نقص آموزش و پرورش آنهاست که نتوانسته اند انسان کامل و دست کم قابل قبول به بار آورند. وی می گوید: جامعه ای که مدارس و آموزگاران خوب داشته باشد عاری از جرم و جنایت و کارهای مغایر اخلاقیات و در صدر آنها دروغ و ریا و تزویر است.
« ماریا » ثابت کرده است که کودک و نوجوان از محیط و به ویژه کودکان و نوجوانان دیگر می آموزد ، بنا براین برای داشتن جامعه ای خوب و منزه در فردا ، باید نه تنها محیط زندگی و معاشران خوب و اطمینان بخش برای کودک و نوجوان تهیه کرد ، بلکه مربیان واقعی و آزموده برایش آماده ساخت و مهارت و دلسوزی این مربیان است که می تواند تاثیر محیط را در نوجوان کاهش دهد.
به نوشته دکتر ماریا ، بدون داشتن مدرسه و آموزگار خوب نمی توان انتظار داشت که یک جامعه بتواند به دمکراسی جامع و واقعی دست یابد و از آزادی و حقوق استفاده مطلوب ببرد و یا خودکفا گردد. ماریا رسانه ها ـ از روزنامه تا کتاب و فیلم سینمایی ـ را آموزشگران عمومی خوانده که به بزرگسالان جامعه می آموزند ، بنابراین مسئولیتی خطیر برعهده دارند.
او در کتاب « ازبدن تا مغز » اهمیت غذا ، آب ، خواب ، تفریح و ... را برشمرده و تاکید بر آن دارد که در مدارس باید ضمن آموزش این موارد ، به نوجوان و جوان گفته شود که چگونه شغل و خانواده خود را انتخاب کند تا به دشواری نیفتد و برای جامعه مفید باشد . ماریا عقیده دارد که کوچکترین غفلت در انتخاب همسر و یا شغل برابر است با ناکامی و احساس اندوه و اشتباه در سراسر عمر و در موارد بسیار، راه جبران هم ندارد .
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست