دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا
بهخاطر لقمهای نان
![بهخاطر لقمهای نان](/mag/i/2/4r4dt.jpg)
پیش از جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ میلادی که عراق از حیث اقتصادی از کشورهای منطقه بهویژه کشورهای عربی وضعیت بهتری داشت، لژیونر بودن امری ممنوع بهشمار میرفت، اما شرایط رفته رفته تغییر کرد. نابودی زیرساختهای عراق در جریان جنگ و تحریمهای بینالمللی اقتصادی بعد از آن، عراق را بهسوی فقر و عقبماندگی اقتصادی کشاند و همین امر باعث شد که فدراسیون فوتبال عراق به اعضاء خود اجازه بازی در تیمهای خارجی را بدهد.
”راضی شنیشل“ کاپیتان و مدافع سابق تیم ملی فوتبال عراق در این خصوص میگوید: ”آنچه باعث حرفهای شدن بازیکنان عراق در تیمهای عربی و آسیائی شد، نه انگیزه کسب تجربه و شهرت، بلکه بیش از آن مشکلات تهیه لقمهای نان بود“.
وی که برای بیش از ۱۰ سال در تیمهای باشگاهی قطر توپ زده تصریح کرد: ”با توجه به نابسامانی اقتصاد عراق، چارهای جز رفتن به تیمهای خارجی نداشتهام“ به گفته شنیشل، برای تأمین معاش زندگی خود و خانوادهاش در عراق بهسر میبردند چارهای جز بازی در تیمهای باشگاهی قطر با دستمزدهای پائین نداشته است.
در حال حاضر ۴۰ فوتبالیست عراقی که اغلب از اعضاء سابق یا فعلی تیم ملی عراق هستند در کشورهای عربی و آسیائی توپ میزنند. مهمترین کشورهائی که بازیکنان عراقی اکنون در آنها توپ میزنند شامل قطر، امارات، اردن، بحرین، لبنان، ایران، قبرس، مصر، عربستان است. تیمهای ثروتمند قطر اولین تیمهائی بودهاند که در طول ۱۵ سال گذشته به گفته یکی از کارشناسان ورزشی عراق، با توجه به مشکلات لژیونرهای عراقی این بازیکنان با وجود توانمندی قابل ستایش از ارزانترین بازیکنان در منطقه بهشمار روند. حیدر العتابی گفت: ”بازیکنان عراقی از فوتبالیستهائی هستند که میتوان ارزانترین قراردادها را با آنها امضاء کرد“. به گفته وی، همین امر باعث شده که تیمهای باشگاهی عربی و آسیائی بیش از هر بازیکن دیگری به فوتبالیستهای عراق رو بیاورند.
حسان ترکی، بازیکن تیم ملی جوانان عراق میگوید: ”بر خلاف اغلب لژیونرها که دارای یک وکیلمدافع رسمی هستند که به نمایندگی از بازیکن با باشگاهها مذاکره و قرارداد امضاء میکند بازیکن عراقی فاقد چنین چیزی است“.
وی اضافه کرد: ”بازیکن عراقی بهتنهائی یا از طریق باشگاهی که برای آن توپ میزند با تیمهای خارجی قرارداد میبندد و همیشه به دلیل ناآگاهی و احتیاج مبرم به پول، در انعقاد قراردادها مظلو واقع میشود“. در حال حاضر کشور کوچک بحرین بیشترین بازیکن عراقی را در باشگاههای نامعروف خود به خدمت گرفته که بسیاری از این بازیکنان از اعضاء تیم ملی فوتبال عراق هستند.
در میان کشورهای در اختیار دارنده بازیکنان عراقی، کشور نسبتاً فقیر اردن پس از قطر و جمهوری اسلامی ایران در جایگاه سوم قرار دارد. از بارزترین بازیکنان عراقی در تیمهای باشگاهی ایران، احمد علی، تحسین عبد الغنی (نفت آبادان)، عبدالوهاب ابوالهیل و ریاض مزهر (استقلال تهران) و عماد رضا (فولاد خوزستان) هستند.
حیدر العتابی معتقد است که رقابتهای باشگاهی ایران، قویترین رقابتها در بین کشورهای منطقه است که بازیکن عراقی میتواند از آن کسب تجربه و مهارت کند. به اعتقاد او، بسیاری از رقابتهای باشگاهی کشورهای منطقه نه تنها به بازیکن عراقی چیز تازه نمیآموزد بلکه باعث ساکن ماندن سطح مهارت و تکنیک بازیکن میشود.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست