جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

گوشی امروزی‌ها


گوشی امروزی‌ها
در سری جدید گشت وگذار بین شرکت های تولیدکننده گوشی تلفن همراه، تصمیم گرفتم پس از معرفی یکی از گوشی های محبوب شرکت سونی اریکسون، به کمپانی نوکیا سر بزنم که در حال حاضر پرفروش ترین محصولات تلفن همراه در سراسر دنیا را تولید می کند و سالانه با عرضه بیش از ۵۰ مدل گوشی همراه جدید، پرکار ترین کمپانی در زمینه ارتباطات سیار به شمار می رود. این شرکت با فروش سالانه گوشی های خود به ارزش ۴۱ میلیارد یورو تا پایان مارس سال ۲۰۰۷، بیش از ۶۹ هزار کارمند در سراسر دنیا داشته و ارزش سهام خالص بورس آن نیز ۶ میلیارد یورو است.
گفته می شود ۳۶ درصد کل بازار فروش گوشی های همراه در دنیا، متعلق به نوکیا است و کشورهای یونان، انگلیس، فنلاند، چین، ایالات متحده امریکا و آلمان، بزرگ ترین مصرف کنندگان محصولات این شرکت هستند. این هفته به یکی از گوشی های پرطرفدار و قوی این شرکت می پردازیم که اکثریت کاربران آن را جوانان تشکیل می دهند و در مدت کوتاهی بین ایرانی ها نیز همه گیر شده است.
● نقاط قوت Nokia۳۲۵۰
مجموعه یی از قابلیت های استاندارد یک گوشی مالتی مدیا در این گوشی با هم جمع شده اند. نوکیا ۳۲۵۰ با داشتن یک دوربین ۲ مگاپیکسلی، سیستم عامل سری ۶۰ سیمبیان، رادیوی تصویری، پخش موسیقی ۶۴ پلی فونیک، قابلیت دستورات صوتی برای اجرای نرم افزارها و قسمت های مختلف گوشی، کارت حافظه ۱۲۸ مگابایتی داخلی و یک گیگابایت کارت حافظه خارجی و ۱۰ ساعت قابلیت پخش ادامه دار و مستمر موسیقی، یکی از گوشی های پرطرفدار نوکیا برای مصارف چندرسانه یی و مالتی مدیا است.
یکی از قابلیت های ویژه این گوشی که در کمتر گوشی هم رده دیگری دیده می شود، امکان چرخش ۹۰ درجه یی قسمت چرخنده کیبورد است که در دو حالت، امکان استفاده به کاربر را می دهد. در صورت چرخش اول، گوشی به پخش کننده موسیقی و در صورت چرخش دوم به دوربین برای فیلمبرداری یا عکسبرداری تبدیل می شود. برای این کار، نیاز به دادن هیچ فرمان و دستوری نیست و گوشی با چرخش قسمت تحتانی، به صورت خودکار نرم افزار پردازنده عکس یا پخش کننده موسیقی را اجرا می کند.
کیفیت صدای ۳۲۵۰ به عنوان یک گوشی مالتی مدیا که اکثر جوانان آن را برای جایگزین شدن به عنوان یک آی پاد خریداری می کنند، باعث شده تا کمتر کسی از گوش کردن موسیقی با آن خسته شود یا ناراضی به نظر برسد. این گوشی ضمن اینکه تمام فرمت های موسیقی رایج را پشتیبانی می کند، قابلیت تنظیم اکولایزر در حالات متخلف را دارد. چند نرم افزار جالب، نرم افزار ادیت و ویرایش صوت و تصویر از جمله applicationهای رایج و مورد استفاده این گوشی به شمار می روند. ضمن اینکه همه نرم افزارهای جاوا و همخوان با سیستم عامل Symbian، قابل دانلود و نصب روی گوشی هستند.
به همه اینها، نرم افزار تولید رینگ تون را اضافه کنید که به شما اجازه می دهد فایل های صوتی و آهنگ های پلی فونیک بسازید و از آنها به عنوان زنگ گوشی تلفن همراه تان استفاده کنید. به لحاظ داشتن قابلیت های اینترنتی مناسب و پررنگ، این گوشی را می توان یک گوشی مناسب برای اهالی وب نیز دانست. بر خلاف بسیاری از گوشی های هم رده، نوکیا ۳۲۵۰ می تواند پروتکل های ارسال و دریافت ایمیل مانند POP۳، SMTP و IMAP را پشتیبانی کند ضمن اینکه یک مرورگر قوی وب دارد و قابلیت کار با استانداردهایی مانند GPRS را هم دارد و در مواقع لزوم می تواند به عنوان یک کامپیوتر همراه مورد استفاده قرار گیرد.
● نقاط ضعف
برخلاف بسیاری از گوشی های تازه یی که به بازار عرضه می شوند و سعی دارند با پشتیبانی کردن از فناوری ارسال اطلاعات به وسیله فناوری مادون قرمز، یک جایگزین ارتباطی مناسب برای گوشی های خود فراهم کنند تا در مواقعی که بلوتوث کارایی ندارد، از اینفرارد استفاده شود، این گوشی چنین قابلیتی ندارد و به فناوری Infrared مجهز نیست و تنها USB۲ و Bluetooth را ساپورت می کند. بسیاری از کاربران، از قدرت آنتن دهی این گوشی با وجود سه بانده بودن، راضی نیستند. گفته می شود ورود به مکان هایی که تجهیزات BTS و آنتن های تقویت کننده مخابراتی در آن مناطق به صورت قوی و پرفشار نصب نشده باشند، باعث می شود تا گوشی قدرت آنتن دهی خود را از دست دهد.
برخی از کاربران، از فناوری درنظر گرفته شده برای Keypad این گوشی راضی نیستند و معتقدند سایز دکمه ها و همچنین نزدیک بودن آنها به هم، باعث می شود تا تایپ پیام کوتاه و کلاً کار کردن در محیط هایی که نیاز به تایپ دارند، مشکل باشد و همچنین ایجاد سرو صدا و نویزهای صوتی زیادی کند. به لحاظ سایز، این گوشی برای افرادی که هدست قوی ندارند و به دست گرفتن گوشی های بزرگ و حجیم را نمی پسندند، گوشی مناسبی نیست. ابعاد ۱۰۴+۵۰+۲۰ میلیمتر این گوشی، باعث شده تا از جهت ارتفاع و عرض، یک گوشی نسبتاً بزرگ محسوب شود و قرار دادن آن در یک جیب ساده شلوار یا کت، چندان ساده نباشد. وجود سیستم عامل پرحجم و سنگین سیمبیان که نوکیا یکی از جدید ترین ویراست های آن را روی ۳۲۵۰ طرح ریزی کرده، باعث می شود تا گوشی در بسیاری از مواقع به ویژه در هنگام switch کردن از حالت پخش موسیقی به حالت دوربین، دچار افت سرعت، crash و ایست شود و اصطلاحاً قفل کند.
سید ایمان ضیابری
منبع : روزنامه اعتماد