سه شنبه, ۱۷ تیر, ۱۳۹۹ / 7 July, 2020
مجله ویستا

اثر گلیسمیک glycemic effect


اثر گلیسمیک glycemic effect
در صورت مصرف غذایی كه حاوی میزان زیادی قند و میزان كمی فیبر، پروتئین و چربی باشد، قند خون ممكن است بیش از حد افزایش یابد.
در اینجا لوزالمعده واكنش نشان می‏دهد و میزان بیشتری انسولین برای كنترل قند خون ترشح می‏كند. به علت ترشح اضافی انسولین قند خون نیز افت بیش از حد پیدا می‏كند. اثر غذا بر قند خون و واكنش انسولینی یك فرد را اثر گلیسمیك می‏نامند. هر چه اثر گلیسمیك یك ماده غذایی بیشتر باشد، قند خون سریعتر افزایش پیدا می‏كند و انسولین بیشتری ترشح می‏شود. ترشح اضافی انسولین می‏تواند اثرات نامطلوبی در بدن داشته باشد. نتیجه می‏گیریم كه هر چه اثر گلیسمیك یك ماده غذایی پایین‏تر باشد، ثأثیر آن ماده غذایی بر قند خون نیز مطلوب‏تر است. به طور كلی توصیه می‏شود بیشتر از غذاهایی استفاده شود كه اثر گلیسمیك كمتری دارند. به عنوان مثال اثر گلیسمیك نان، برنج و شكر بالا می‏باشد در مقابل اكثر سبزیجات، شیر و حبوبات اثر گلیسمیك پایینی دارند.
منبع : واحد مرکزی خبر


همچنین مشاهده کنید




سایت ارانیکوسایت نامه نیوزخبرگزاری تسنیمروزنامه سازندگیروزنامه آرمان ملیسایت اعتماد آنلاینخبرگزاری ایرناروزنامه خراسانسایت مشرقخبرگزاری ایلنا