دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
ال.ای.دی، بهینهترین ابزار روشنایی منزل
نمایشگاه بینالمللی نور، محل نمایش سالانه محصولات صنعت روشنایی است که در مرکز جاویتز نیویورک برگزار میشود. بازدید از نمایشگاه امسال، این فکر را به ذهن میآورد که لامپهای ساخته شده از دیودهای منتشرکننده نور یا همان ال.ای.دیها، خانهها و دفاتر کاری ما را پر کردهاند. نمایشگاه امسال پر از لامپهای ال.ای.دی و سایر تجهیزات مرتبط بود.
به گزارش نیویورکتایمز، به نظر میرسد تنها کاری که حالا باید دنیا انجام دهد، این است که خودش را به این صنعت برساند. اغلب مردم فکر میکنند که ال.ای.دیها چراغهای چشمکزنی هستند که درون دستگاههای الکترونیکی به کار میروند. با اینکه افراد کمی تاکنون اقدام به استفاده از ال.ای.دیها در خانه و محل کار خود میکنند، استفاده از این چراغهای کممصرف به طور افزایندهای در حال افزایش است.
چارلز اف.جرابک، مدیرعامل یکی از بخشهای زیمنس با عنوان اوسرام سیلوانیا در مورد استفاده از این لامپها میگوید: «در ایالات متحده، ۷۸درصد مردم کاملا بیخبرند که ممکن است در سال ۲۰۱۲ / ۱۳۹۱ لامپهای سنتی به طور کامل از دور خارج شوند.» بر اساس قانون، ، لامپهای موجود در آغاز سال ۱۳۹۱ باید ۳۰ درصد کارآمدتر از لامپهای حبابی موجود باشند.
با وجود اینکه محصول جدید لامپهای فلورسانت فشرده میتواند این هدف را برآورده سازد، اما این صنعت برای بسیاری از کاربردها به لامپهای ال.ای.دی روی آورده است. ال.ای.دیها به نسبت لامپهای حبابی فعلی و لامپهای فلورسانت فشرده، عمر بیشتری دارند و در نهایت مصرف انرژی آنها نیز کمتر از لامپهای فلورسانت خواهد بود. علاوه بر اینها، لامپهای ال.ای.دی را میتوان در شکلها و اندازههای گوناگون ساخت و این مسئله به خوبی در نمایشگاه امسال به نمایش گذاشته شده بود. برخلاف لامپهای فلورسانت، در ساخت ال.ای.دیها از جیوه استفاده نمیشود. لامپهای ال.ای.دی در هوای سرد هم به خوبی جواب میدهند و در مقایسه با لامپ فلورسانت، نور دلپذیرتری دارند.
تولیدکنندگان، ال.ای.دی را برای مصرف در تجهیزات روشنایی انبارهای بزرگ، گاراژها و خیابانها، نوارهای نوری انعطافپذیر و نیز به عنوان جایگزینی برای لامپهای تزیینی هالوژنی که در دفاتر کاری و آشپزخانهها استفاده میشوند، معرفی کردهاند.
نوارهای الای.دی انعطافپذیری که شرکت اوسرام سیلوانیا تولید کرده، برای نوردهی جاهایی مورد استفاده قرار میگیرد که هیچ منبع نوری دیگری برای آن متناسب نیست. قرار است که اواخر سال جاری، این شرکت لامپهای ال.ای.دی کوچک و چندشاخهای را به بازار عرضه کند که به جای ۱۵ واتی که لامپهای حبابی معمولی فعلی استفاده میکنند، تنها با ۶ وات روشن میشوند. این لامپها ۲۵هزار ساعت عمر میکنند، در حالیکه عمر یک لامپ حبابی تنها ۱۵۰۰ ساعت است. به علاوه قرار است که پاییز امسال، شرکتهای اوسرام، لایتینگساینس و فیلیپس، لامپهای ال.ای.دی جدیدی را به بازار عرضه کنند که کاملا شبیه لامپهای قدیمی ۴۰ واتی هستند و حتی به همان اندازه نور میدهند، اما تنها ۸ وات برق مصرف میکنند و از آن مهمتر اینکه ۲۵هزار ساعت هم عمر میکنند.
بیشتر تلاش این صنعت، متمرکز بر تولید ال.ای.دیهایی است که به اندازه یک لامپ حبابی ۶۰ یا ۷۵ واتی نور بدهند. کری (Cree) که یکی از پیشتازان تولید ال.ای.دی است و در نمایشگاه امسال، نسخه جدیدی از ال.ای.دی سقفی را به نمایش گذاشته که با مصرف تنها ۶.۵ وات ، میتواند به اندازه یک لامپ حبابی ۶۵ واتی نور تولید کند. نمونه قدیمی این محصول که در سال گذشته عرضه شده بود، ۱۱ وات مصرف میکرد.
با وجود تنوع محصولاتی که از ال.ای.دیها استفاده میکنند، باز هم طی سالهای آتی، مردم لامپهای فلورسانت فشرده را ترجیح خواهند داد. دلیل این امر هم قیمت بالای لامپهای ال.ای.دی است. برای مثال برای لامپی که معادل یک لامپ ۴۰ واتی نور میدهد، باید ۲۰ دلار بپردازید؛ تازه این مشکل هم وجود دارد که تولید نور شفاف با آنها دشوار است. مایکل بی.پتراس، مدیر جی.ای.لایتینگ (از بخشهای جنرال الکتریک) در مقایسه این دو لامپ میگوید: « بازار لامپهای فلورسانت فشرده (C.F.L.) همچنان رشد بالایی دارد. با این حال، شرکت ما نیمی از بودجه تحقیق و توسعهاش (آر اند دی) را به فناوریهای مرتبط با ال.ای.دی اختصاص داده است.
ظهور لامپهای با عمر طولانی به این معناست که شرکتهای تولیدی دیگر نباید روی درآمد لامپهای جایگزین حساب کنند! در طول سالهای گذشته، شرکت فیلیپس با درآمد حاصل از راهاندازی شرکتهای متعددی که تجهیزات نوری به منازل و محلهای کار میفروختند، توانست خود را از نو بسازد. این شرکت انتظار دارد که امسال فروش ال.ای.دیهایش تنها در ایالات متحده آمریکا به ۲۰۰ میلیون دلار برسد. به گفته کاج دن.داس، مدیر گروه روشنایی شرکت فیلیپس در ایالات متحده، فروش این شرکت در سال ۲۰۰۸/ ۱۳۸۷ حدود ۱۲۰ میلیون دلار بوده است.
اما صنعت روشنایی ال.ای.دی امیدوار است که بتواند لامپهای بیشتری را با قیمتی بالاتر بفروشد. جرابک از اوسرام سیلوانیا میگوید: « قرار است به جای لامپهای ۱ دلار و ۲۵ سنتی (۱۲۰۰ تومانی)، سیستمهای ۱۰ تا ۲۰ دلاری بفروشیم.» وی میافزاید که خانههای بزرگ امروزی بسیار بیشتر از خانههای ۲۰ سال پیش به لامپ و روشنایی نیاز دارند. به اعتقاد وی، با ارتقای چشمگیر انرژی ال.ای.دی، مردم نسخههای قدیمی روشنایی را با ال.ای.دیهای این شرکت جایگزین خواهند کرد. آقای جرابک سقوط اخیر بازار لامپهای فلورسانت فشرده کمقیمت را خاطرنشان میکند و دلیل این امر را نور غیرطبیعی و اعتبار ضعیف آنها میداند که نارضایتی بسیاری را در بین مشتریان به دنبال داشت. وی میگوید:« اگر اجازه دهیم که همین اتفاق برای ال.ای.دی هم بیافتد، بیعدالتی و عقبنشینی بزرگی خواهد بود.»
بهنوش خرمروز
منبع : خبر آنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست