جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
کارنامه
دریافت کارنامه تحصیلی معمولاً برای دانش آموزان و والدین آن ها با اضطراب و دلهره همراه است و این استرس در میان دانش آموزانی که به هر دلیل امتحان خود را با موفقیت برگزار نکرده اند ، بیش تر دیده می شود.
بدون شک همه دانش آموزان در امتحانات نتایج دلخواه و مناسب را به دست نمی آورند و این مسئله نیز به عوامل مختلف بستگی دارد. ویژگی های فردی دانش آموز ، عوامل مختلف بستگی دارد.
ویژگی های فردی دانش آموز ، عوامل آموزشگاهی ، خانوادگی و اجتماعی می تواند در نحوه نتیجه گیری دانش آموز موثر باشد ، اما برخی از والدین بدون توجه به این علل و عوامل ، نتایج ضعیف درسی فرزندان خود را بر نمی تابند و پس از اطلاع از نمرات ضعیف فرزند خود ، به آن ها برچسب های ناروا می زنند. زدن برچسب نه تنها هیچ کمکی به پیشرفت تحصیلی دانش آموز نمی کند ، بلکه در اغلب موارد دانش آموز را از اشتیاق برای ادامه تحصیل و کسب موفقیت درسی باز می دارد.
یک برخورد نامناسب می تواند همه تلاش های والدین ، معلمان و مسئولان مدرسه را با ناکامی روبره رو کند و به یقین این نتیجه موردنظر هیچ یک از عوامل یادشده نیست. از این رو ، کارشناسان تربیتی به خانواده ها توصیه می کنند:
ـ هنگام دریافت کارنامه دانش آموزان و اطلاع از نمرات ضعیف فرزندان خود ، مواظب روح و روان آن ها باشید و از سخت گیری و بی احترامی نسبت به آنان پرهیز کنید .
ـ مواظب شخصیت فرزند خود باشید. به او برچسب هایی نظیر : تنبل ، کودن ، بی عرضه و ... نزنید ، بلکه با تاکید بر نقاط مثبتش در وی انگیزه فعالیت ایجاد کنید .
ـ در هنگام دریافت کارنامه ، بهتر است فرزند خود را در موقعیت هایی قرار دهیم که فعالیت هایش توام با موفقیت و تجربه های شیرین باشد .
- همواره سعی کنید توانمندی های او را مدنظر قرار دهید ، نه ضعف او را .
- به تفاوت های فردی فرزندتان توجه کنید ؛ مبادا او را با دیگران مقایسه کنید. تنها می توانید نمرات فرزندتان را با دیگران مقایسه کنید .
- توقع و انتظار از فرزندتان در حد توانایی های او باشد .
- وقتی نمرات فرزندتان ضعیف است تنها او را مقصر ندانید و این پرسش را از خود بپرسید که آیا الگوی تلاش و جدیت برای او بوده اید ؟ آیا جریان تحصیل او را پیگیری کرده اید؟ آیا دوستان او را می شناید ؟ آیا ضعف جسمانی و بیماری نداشته است ؟
- چنان چه نمره خوب یا نسبتاً خوب در کارنامه فرزندتان وجوددارد ، به آن اشاره کنید . اگر همه نمرات در سطح پایین است , باز هم می توانید به نمرات بالاتر اشاره کنید و سپس علت ضعیف بودن نمرات را از فرزند خود جویا شوید و به فرزندتان اطمینان دهید کمکی از دستتان برآید برایش انجام می دهید.
- با یکدیگر همه راه های ممکن را بررسی کنید و به فرزندتان اطمینان دهید که شما حامی او هستید و او را دوست دارید .
- اگر بعد از بررسی علل ، مشخص شد که درصدی از آن به ضعف خود او برمی گردد ، تا آن جا که امکان دارد شرایط فعالیت را برایش آماده کنید . به فرزند خود امید دهید و متذکر شوید که هنوز دیر نشده است .
- با نگاه دقیق به کارنامه فرزندتان ، نمرات درس های مختلف را با میانگین نمرات کلاس مقایسه کنید و نمرات خوب و خوب تر را مورد توجه قرار دهید و برای تلاشی که در کسب آن ها انجام داده است وی را تحسین کنید.
- عدم موفقیت دانش آموز در درس ها نباید سبب محرومیت او از تفریح ، مسافرت ، گردش ، ارتباط با دوستان و استراحت وی شود ، بلکه باید برای همه کارهای فرزندتان برنامه ریزی کنید ، زیرا به همه آن ها نیاز دارد .
- با مشاور مدرسه نیز مشورت کنید تا شما را در پیدا کردن علت مشکل و بهترین راه حل برای آن ، یاری کند.
فروغ الزمان لطیفیان
برگرفته از مجله ی پیوند(شماره ۳۳۸)
برگرفته از مجله ی پیوند(شماره ۳۳۸)
منبع : سایر منابع
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست