دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

امریکا این روزها همه جوره سوژه است


امریکا این روزها همه جوره سوژه است
جهان؛ مساله حمله به سوریه و انتخابات امریکا این روزها به موازات هم تبدیل به مهم ترین سوژه های خبری این کشور شده اند.
● حمله به سوریه
در حالی که حمله نظامی امریکا به سوریه یکی از مهم ترین رویدادهای روز جهان محسوب می شود، روزنامه وال استریت در شماره دیروز خودش گزارشی را در مورد مذاکرات احتمالی امریکا با سران طالبان منتشر کرده است؛ «مقام های ارشد کاخ سفید و پنتاگون معتقدند حضور یکسری از مقام های طالبان - به جز رهبران ارشد - می تواند به کاهش سطح خشونت ها در افغانستان و پاکستان کمک کند. این نگرش جدید در پیش نویس پیشنهادی تحت ارزیابی کاخ سفید از استراتژی امریکا در افغانستان اعلام شده است. حدود چند ماه پیش فکر کردن به این موضوع امری تقریباً غیرممکن بود. مقامات ارشد نظامی و کاخ سفید اکنون بر این باورند تعامل با برخی از اعضای طالبان به جز رهبران ارشد آنها می تواند به تغییر روند نزولی در افغانستان و پاکستان کمک شایانی کند. این پیشنهاد نهایی کاخ سفید قرار است ماه آینده پس از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور به طور رسمی اعلام شود. رویکرد جدید در یک ارزیابی کاخ سفید از استراتژی امریکا در افغانستان آمده است. این مذاکرات توسط دولت افغانستان اما با حضور فعال امریکا مدیریت خواهد شد.»
در اوایل ماه جاری مقام های افغانستان با اعضای سابق دولت طالبان در مذاکراتی در عربستان مذاکره کردند. «وال استریت ژورنال» در گزارش خود به نقل از مقامات امریکایی که نامشان فاش نشد، نوشته امریکا در حال بررسی مذاکره با اعضای گروه طالبان است؛ اقدامی که چرخشی آشکار در رویکرد امریکا در افغانستان به شمار می رود. نهادهای اطلاعاتی امریکا گزارشی را درباره شرایط امنیتی افغانستان و وضعیت نیروهای امریکایی در این کشور تهیه می کنند که در مراحل پایانی خود قرار دارد. ایده مذاکره با طالبان مورد حمایت «دیوید پترائوس» فرمانده نظامیان امریکایی در خاورمیانه و آسیای مرکزی نیز هست. پترائوس قرار است طی هفته جاری فرماندهی نیروهای امریکایی را در خاورمیانه، افغانستان و پاکستان برعهده گیرد.
گزارش روزنامه امریکایی فوق از تمایل مقامات امریکایی برای مذاکره با طالبان در شرایطی است که اوایل ماه جاری مقامات افغان طی دیداری با مقامات سابق گروه طالبان در عربستان با هم به گفت وگو پرداختند.
گفته می شود این مذاکرات به میانجیگری عربستان و با حضور «نواز شریف» نخست وزیر سابق پاکستان برگزار شده است.
به نوشته این روزنامه، مذاکرات احتمالی به رهبری دولت افغانستان و با حضور فعال امریکا برگزار خواهد شد. اما از طرفی امریکا با حمله نظامی به سوریه تحلیل های زیادی را پشت این حرکت به خودش دیده است. بسیاری معتقدند حملات ارتش امریکا به خاک سوریه نیز می تواند تلاش ها برای کسب حمایت در خصوص امضای توافقنامه جدید امنیتی عراق را پیچیده و دشوارتر کند. وقوع این حمله درست در زمان بروز انتقادهای مردم عراق نسبت به توافقنامه امنیتی امریکا صورت گرفته است؛ توافقنامه یی که در آن ذکر شده است مردم عراق حق به دست گیری کامل کنترل امنیتی عراق را تا زمان حضور نیروهای امریکایی در این کشور ندارند.
● فرمانده ارتش امریکا در بغداد در این خصوص
اظهارنظری نکرد، اما یکی از مقامات ارتش امریکا ادعا کرده نیروهای ویژه امریکا یک شبکه قاچاق شبه نظامیان و تسلیحات نظامی به داخل عراق را مورد هدف قرار دادند. پس از این حمله، سوریه بالاترین مقام دیپلماتیک عراقی حاضر در دمشق را احضار کرد و به وی ابلاغ کرد که عراق مسوول این حمله است و نباید اجازه داده شود از داخل خاک عراق علیه سوریه حملات نظامی صورت گیرد. پارلمان عراق نیز باید تا قبل از پایان ماموریت سازمان ملل در عراق (۳۱ دسامبر) تصمیم خود در خصوص توافقنامه را اعلام کند و این در حالی است که قانونگذاران شیعه در پارلمان در خصوص تصویب توافقنامه ابراز شک و تردید کرده اند.
هنوز دولت عراق اعلامیه یی رسمی در خصوص حمله نیروهای امریکایی به داخل خاک سوریه منتشر نکرده است. بر اساس توافقنامه امنیتی مذکور، به سربازان امریکایی اجازه داده می شود تا سال ۲۰۱۱ در خاک عراق بمانند و به تقویت نیروهای عراقی و مبارزه با باقی مانده شبه نظامیان القاعده و افراطیون بپردازند اما منتقدان این توافقنامه در عراق بر این باورند امضای این توافقنامه عراق را به سیاست های نظامی و سیاسی امریکا در منطقه وابسته خواهد کرد.
این مساله از برقراری روابط دوستانه عراق با کشورهای همسایه نظیر ایران و سوریه ممانعت به عمل خواهد آورد. این درحالی است که مقامات امریکایی تاکید دارند توافقنامه مذکور به استقلال و خودمختاری عراق احترام می گذارد. به هر حال حمله اخیر نیروهای امریکایی به خاک سوریه باعث تقویت نظرات مخالفان توافقنامه امنیتی واشنگتن - بغداد شده است؛ نظری که مبنی بر عدم توانایی عراق در جلوگیری از اقدامات نظامی خودسرانه امریکا پس از امضای توافقنامه است.
حمله امریکا به خاک سوریه همچنان با واکنش های بین المللی مواجه است و اکثر محافل منطقه یی و بین المللی این حمله را نقض آشکار حقوق بین الملل و تهدیدی برای صلح جهانی دانسته اند.
به نقل از خبرگزاری اصوات العراق، فراکسیون پارلمانی جریان صدر در عراق ضمن محکوم کردن حمله امریکا به سوریه از اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد خواست این اقدام را محکوم کنند.
«احمد المسعودی» سخنگوی فراکسیون جریان صدر در این رابطه ابراز نگرانی کرد که در صورت امضای توافقنامه امنیتی بغداد - واشنگتن و تداوم حضور نیروهای امریکایی در عراق، حمله به کشورهای مجاور عراق از سر گرفته شود. حزب اسلامی عراق به رهبری «طارق الهاشمی» معاون رئیس جمهوری این کشور نیز در بیانیه یی اقدام امریکا را محکوم و از وقوع این حمله در شرایطی که عراق شاهد تحولات مثبت در روابط خویش با کشورهای عربی و بازگشایی سفارتخانه های آنها در بغداد است، ابراز تعجب کرد؛ «این اقدام یادآور حمله نیروهای امریکایی به اهداف غیرنظامی عراق است که بارها اتفاق افتاده و منجر به قربانی شدن زنان، کودکان و افراد مسن شده است.» «میگل آنخل موراتینوس» وزیر امور خارجه اسپانیا نیز در گفت وگوی تلفنی با «محسن بلال» وزیر اطلاع رسانی سوریه ضمن ابراز همدردی با این کشور بر تمایل اسپانیا به برقراری ثبات در منطقه و جلوگیری از وقوع چنین حوادثی تاکید کرده است.
قطر هم اعلام کرده عمل امریکا نقض قوانین بین المللی محسوب می شود.
عصر یکشنبه پنجم آبان (۲۶ اکتبر) چهار فروند بالگرد ارتش امریکا وارد سوریه شده و در منطقه بوکمال یک ساختمان غیرنظامی را هدف قرار دادند که در نتیجه آن هشت شهروند سوری از جمله یک پدر و چهار فرزند وی کشته شدند.
اما پایگاه اینترنتی شبکه آلمانی دویچه وله به شکل ویژه یی حمله اخیر امریکا به خاک سوریه را تحلیل کرده است؛ «امریکا با انجام چنین تاکتیک هایی در خاورمیانه و خاور نزدیک جا پای دولت هایی همچون اسرائیل و ترکیه می گذارد. اسرائیل از مدت ها پیش و ترکیه نیز از چندی پیش با اتخاذ چنین استراتژی هایی سعی در پیشبرد اهداف خود داشته اند. اسرائیل با این استدلال که کشورهای مورد حمله، اقدام خاصی را در برابر گروه های شبه نظامی شان انجام نداده اند، اقدام به تجاوز و تخطی از مرزهای این کشورها کرده است. البته اسرائیل علاوه بر این، برخی اهداف دولتی را هم در برخی کشورهای همسایه مورد هدف قرار می دهد که برای نمونه می توان به اقدام آن در سال ۱۹۸۱ اشاره کرد. در سال مذکور اسرائیل به رآکتور هسته یی عراق حمله و آن را تخریب کرد.
حمله اخیر از سوی امریکا به خاک سوریه که به بهانه مبارزه با تروریسم صورت گرفت، یکی دیگر از تاکتیک های غافلگیرکننده دولت واشنگتن در مسیر مبارزه با تروریسم است؛ تاکتیکی که دولت پاکستان نیز شاهد آن است. دولت امریکا بار دیگر در توجیه حمله خود به خاک سوریه اظهار داشت؛ «تا زمانی که گروه های مسلح از خاک این کشور به عراق نفوذ کنند و این کشور پایگاهی برای تروریست ها باشد واشنگتن خود زمام امور را به دست خواهد گرفت و در مسیر مبارزه با این تروریست ها وارد عمل خواهد شد.» استراتژی پنتاگون علاوه بر آنکه تایید دوباره اقدامات خودسرانه امریکا است، بار دیگر به سردی روابط سوریه و امریکا منجر خواهد شد؛ روابطی که اخیراً با تمهیدات و اقدامات سیاستمداران اروپایی در حال بهبود بود. البته نمی توان گناه این اقدام را تنها به گردن پنتاگون نهاد بلکه بهتر است کاخ سفید را محرک اصلی برای چنین اقدامی بدانیم.
دلیل ادعای بالا را می توان بی اعتنایی بوش به هشدارهای مکرر دموکرات ها و همین طور بی اعتنایی به تمهیدات بازدارنده «کمیته بیکر - همیلتون» (کمیته بررسی سیاست های امریکا در عراق) دانست. بوش بی توجه به این هشدارها، دستور عملیات های تهاجمی به خاک کشورهایی چون پاکستان و سوریه را صادر می کند و سوریه را کشوری می داند که حامی تروریسم است. البته چنین اقداماتی در راستای عملی کردن اظهاراتی صورت می گیرد که با هدف گسترش جنگ علیه القاعده و طالبان در خارج از مرزهای افغانستان و در بعدی گسترده تر از این کشور اظهار می شود. چنین اقداماتی بدون صدور هیچ بیانیه جنگی صورت می گیرد؛ امری که مطمئناً آسیب دیدن روابط دوجانبه را در پی خواهد داشت. البته سوریه در شرایط فعلی چشم امید به روزشمار پایانی دوران ریاست جمهوری بوش بسته و امیدوار است که روابط این کشور با امریکا در سایه حضور رئیس جمهور جدید این کشور دچار تغییر شود.
این حمله در شرایطی اتفاق افتاده که طبق اخبار پشت پرده در این حمله یکی از دستیاران «ابومصعب الزرقاوی» رهبر سابق القاعده در عراق نیز کشته شده است.
«ابوغیدا» یکی از مسوولان قاچاق افراد مسلح خارجی به خاک عراق در این حمله کشته شده است. ابوغیدا یکی از افراد برجسته و هماهنگ کننده قاچاق افراد مسلح در منطقه بوده است.
این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید از هرگونه واکنش درباره حمله هوایی بالگردهای امریکایی به خاک سوریه در مرز با عراق خودداری کرده است. دانا پرینو در پاسخ به سوال خبرگزاری فرانسه درباره حمله به خاک سوریه، از پاسخ به این سوال خودداری کرد.
● انتخابات امریکا
به غیر از ماجرای سوریه مساله انتخابات این کشور هم دیگر اتفاق مهم مربوط به امریکاست. به تازگی سناتور مک کین نامزد حزب جمهوریخواهان انتخابات ریاست جمهوری امریکا با تشبیه رقابت کنونی خود با باراک اوباما به یک بازی فوتبال بسیار حساس گفته است؛ «من سرمربی یک تیم فوتبال هستم و مطمئنم در لحظات پایانی، این بازی را خواهم برد. اکنون رقابتی بسیار سخت در جریان است اما من آن را خواهم برد.»
در حالی که نظرسنجی های صورت گرفته در سراسر امریکا به طور متوسط نشان از فاصله هفت امتیازی میان مک کین و اوباما دارد، کاندیدای حزب جمهوریخواه برای پیروزی در دقایق آخر این رقابت ابراز امیدواری کرد.
این کاندیدای پیر در واکنش به گزارش های بسیار مطبوعات امریکا درباره وجود اختلافات بسیار در ستاد تبلیغاتی خودش، می گوید؛ «من در اطراف خود فقط شور و شوق می بینم و ما حقیقتاً در یک مسابقه حضور داریم و از موقعیت خود نیز بسیار خوشحال و مفتخر هستیم.» وی خاطرنشان کرد در بازی فوتبال میان تیم های من و اوباما قصد دارم در دقایق پایانی حریفم را شکست دهم. این خوشبینی کاندیدای جمهوریخواه در پی اظهارات برخی از هواداران وی بروز می کند که عقیده دارند سیر صعودی محبوبیت اوباما در سطح مالی در حال کاهش است. در همین حال، با وجود تلاش ها و تبلیغات گسترده مک کین در ایالات کلیدی امریکا همچون اهایو همچنان آرای اوباما از افزایش بیشتری برخوردار است.
نامزد دموکرات ها در روزهای اخیر از ایالات نیومکزیکو، آیوا و اهایو که در دوره انتخابات ۲۰۰۴ جرج بوش اکثریت آرا را در آنها به دست آورده بود، دیدار به عمل آورد.
اظهارات مک کین در حالی صورت می گیرد که مطبوعات به وجود اختلافات و عدم رضایت از کارایی «سارا پیلن» به عنوان نامزد معاون رئیس جمهوری اشاره می کنند. مشاوران مک کین فرمانداری آلاسکا را به لجبازی و عدم گوش فرادادن به توصیه های آنان متهم می کنند. سارا پیلن نامزد معاونت اولی جمهوریخواه امریکا همچنان برای حزب جمهوریخواهان مشکل ساز است. پیلن نامزد معاونت اولی «جان مک کین» کاندیدای جمهوریخواه امریکا که این روزها تحت فشار دوباره رسانه ها بر سر خرید لباس های گرانقیمت قرار دارد ضمن رد این اتهامات «باراک اوباما»، رقیب دموکرات مک کین را مورد انتقاد قرار داد که پیش از پیروزی دور افتخار می زند.
در اردوگاه سناتور مک کین بر سر سخنان سارا پیلن اختلافات درونی به وجود آمده است. مهم ترین روزنامه ایالت «آلاسکا»، هم رقیب دموکرات را به فرماندار آن ایالت ترجیح داده است.
برخی از رسانه ها گزارش دادند پیلن از کنترل بیش از حد جمهوریخواهان گله مند است. اختلافاتی میان مشاوران پیلن و مشاوران مک کین به وجود آمده است و پیلن خارج از متن تنظیم شده سخنرانی صحبت می کند. اختلاف بر سر جمع آوری اردوگاه در ایالت «میشیگان» و نحوه سیاست امریکا برابر کره شمالی از جمله نمونه های آشکار اختلاف میان مک کین و پیلن است.
کارشناسان سیاسی معتقدند پیلن بار دیگر مساله خرید لباس های گرانقیمت برای او توسط حزب جمهوریخواه را مطرح کرد تا از خود دفاع کند. اما تکرار این امر باعث می شود جمهوریخواهان در فرصت اندک باقیمانده از هدف اصلی دور بمانند.
«آنکوراژ» بزرگ ترین روزنامه آلاسکا، در سرمقاله خود نوشته انتخاب پیلن به تغییر چشم انداز سیاسی آلاسکا منجر می شود اما در این انتخابات مساله بر سر پیلن نیست، بلکه مساله این است که در این دوران حیاتی برای کشور انتخاب مک کین امری نادرست است و اوباما با نمایش تحلیل های متفکرانه اش، برخورداری از مشاورانی برجسته و ارائه آرامش و ثبات در رهبری، امیدهای بسیاری را با خود به کاخ سفید می برد.
به نظر می رسد جمهوریخواهان بدجوری روی دور بدشانسی افتاده باشند. به تازگی هم «تد استیونز» پرسابقه ترین سناتور جمهوریخواه در کنگره امریکا به اتهام دریافت رشوه از یک شرکت نفتی مجرم شناخته شده است. به نقل از بی بی سی، سناتور استیونز که ۸۴ سال دارد، به دریافت ۲۵۰ هزار دلار هدیه متهم است و دادگاهی در واشنگتن دی سی رسیدگی به اتهام های هفت گانه او را بر عهده دارد.
بر اساس قانون، دادگاه می تواند استیونز را به پنج سال زندان محکوم کند ولی با توجه به رویه دادگاه های فدرال امریکا به نظر می رسد محکومیت احتمالی او به زندان چندان طولانی نباشد.
طبق این گزارش «بیل آلن» مدیرعامل شرکت نفتی ویکو در ماه مه ۲۰۰۷ میلادی، اتهام های واردشده درباره پرداخت رشوه به استیونز را پذیرفته بود.
این در حالی است که استیونز درگیر مبارزات انتخاباتی برای حفظ کرسی خود در کنگره ایالات متحده است. انتخابات کنگره امریکا هفته آینده همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود. تد استیونز از سال ۱۹۶۸ میلادی، نمایندگی ایالت «آلاسکا» را در مجلس سنا بر عهده دارد. نظرسنجی ها نشان می دهد سناتور استیونز برای حفظ کرسی نمایندگی خود با «مارک بگیچ» نامزد حزب دموکرات رقابت سختی در پیش دارد. کارشناسان می گویند مجرم شناخته شدن او تاثیری منفی بر احتمال پیروزی استیونز در انتخابات دارد. قوانین امریکا مانع از نمایندگی محکومان در کنگره نمی شود و در صورت پیروزی مجدد استیونز در انتخابات، به رای دوسوم از نمایندگان مجلس سنا برای اخراج او از کنگره نیاز است.
● روزهای خوب دموکرات ها
اما در جبهه دموکرات ها جوزف بایدن نامزد معاونت اولی کاندیدای دموکرات ریاست جمهوری امریکا اتهاماتی که به باراک اوباما کاندیدای دموکرات نسبت داده می شود را با سایر روسای جمهوری حامی اصلاحات در امریکا مقایسه کرده است. بایدن با اعلام اینکه افرادی که به دنبال تغییرات جدی در ساختارهای نادرست هستند، همواره با مشکلات و کارشکنی های زیادی روبه رو می شوند. شرایط امروز رقابت های انتخاباتی و اتهاماتی را که جمهوریخواهان علیه باراک اوباما عنوان می کنند با شرایط سخت اصلاح طلبانی نظیر «توماس جفرسون» مسیحی، «آبراهام لینکلن» وفادار به حقوق شخصی و «جان اف کندی» رئیس جمهوری پیشین امریکا مقایسه کرد؛ «حامیان دولت و کسانی که منافع شان در گرو حفظ شرایط موجود است به سختی برابر هرگونه تغییری مقاومت می کنند و به همین دلیل است که شاهد اتهامات بسیاری علیه اوباما هستیم. جان مک کین کاندیدای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا باید پیش از اینها لباس تغییرات بر تن می کرد اما به نظر می رسد دیگر زمان کافی برای این کار ندارد.»
اظهارات بایدن در حالی منتشر می شود که جمهوریخواهان بارها باراک اوباما را به مسلمان بودن و داشتن روابط دوستانه با تروریست ها متهم کرده اند.
اما در این میان اوباما خودش را در این جنگ روانی بیکار نگذاشته و هر از چندگاهی به شکلی ویژه اظهارات تندی را در مورد جمهوریخواهان مطرح می کند. نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا در هفته آخر تبلیغات انتخاباتی خود از رقیب جمهوریخواه خود انتقاد کرده و وی را دلقک «جرج بوش» رئیس جمهوری امریکا نامید. باراک اوباما» در ایالت اهایو در حالی که یک هفته تا انتخابات ریاست جمهوری امریکا زمان باقی است رقیب خود «جان مک کین» را کمتر از یک دلقک برای جرج بوش رئیس جمهوری غیرمحبوب امریکا توصیف کرده است.
این در حالی است که پلیس امریکا هم دو جوان نژادپرست را به اتهام طرح ریزی برای ترور نامزد سیاهپوست دموکرات این کشور دستگیر کرده است. به نقل از اشپیگل، با دستگیری دو جوان امریکایی در ایالت تنسی، طرح ترور «باراک اوباما» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا کشف شد. این دو جوان ۱۸ و ۲۰ساله قصد داشتند پس از سرقت سلاح از فروشگاهی و حمله به مدرسه سیاهپوستان، دانش آموزان را قتل عام کرده و سپس اوباما را ترور کنند.
دادگستری امریکا گزارش داد جوانان مذکور عضو گروه نژادپرستی «کله پوستی ها» بودند و دارای عقاید شدید ضدنژادی هستند. «دانیل کوارت» ۲۰ ساله از شهر «بلز» و «پاول شلسلمان» ۱۸ساله اهل شهر «هلن غربی» هستند که از یک ماه پیش از طریق اینترنت با یکدیگر آشنا شده و نقشه ترور نامزد سیاهپوست انتخابات آتی امریکا را طراحی کرده اند.
طبق آخرین اخبار اما اختلاف باراک اوباما کاندیدای حزب دموکرات امریکا و «جان مک کین» رقیب جمهوریخواه به چهار درصد رسیده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی سه موسسه رویترز، سی- اسپانیا، زوگبای اختلاف باراک اوباما سناتور ایالت «ایلینویز» و جان مک کین سناتور ایالت «آریزونا» به چهار درصد کاهش یافته است. در حالی که انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ میلادی امریکا هفته آینده - سه شنبه - برگزار می شود، نتایج نظرسنجی اخیر،حاکی از آن است که تلاش های مک کین برای کاهش اختلاف خود با اوباما موثر بوده و به رغم اختلاف ۱۲ درصدی دو کاندیدا در هفته گذشته اکنون این اختلاف به چهار درصد کاهش یافته است. نکته یی که در نظرسنجی های انتخاباتی در چند هفته اخیر قابل توجه است، تغییر نکردن میزان حامیان مک کین برابر فراز و نشیب های محبوبیت اوباما است.
فاصله اوباما و مک کین در حالی به چهار درصد کاهش یافته است که کاندیدای جمهوریخواه دوشنبه با رد نتایج نظرسنجی ها اعلام کرد قصد دارد در انتخابات پیروز شود. در این گزارش آمده است؛ بر اساس نتایج نظرسنجی باراک اوباما در حال حاضر با ۴۹ درصد آرا بر مک کین با ۴۵ درصد آرا برتری دارد. در نتایج این نظرسنجی آمده که بیشتر حامیان کاندیدای جمهوریخواه جامعه مردان و سفیدپوستان امریکا هستند، در حالی که بانوان امریکا و سیاهپوستان از اوباما حمایت می کنند.
جان زوگبای رئیس موسسه نظرسنجی مذکور می گوید؛ «مک کین به خوبی توانسته است اختلاف فاحش خود را با رقیب دموکرات کاهش دهد. اما هنوز راه زیادی برای قرار گرفتن در جای مناسب در پیش دارد، از آن جایی که زمان زیادی تا برگزاری انتخابات نمانده به نظر می رسد زمان برای مک کین در حال از دست رفتن است.»
همه این اخبار در حالی مطرح می شود که به گفته وزیر دفاع امریکا، توافقنامه جدید مربوط به تمدید پیمان «استارت-۱» با روسیه توسط رئیس جمهوری آینده امریکا به امضا خواهد رسید.
به نقل از پایگاه خبری «راس بالت» رابرت گیتس وزیر دفاع امریکا اطمینان دارد که رئیس جمهوری آینده ایالات متحده توافقنامه جدید مربوط به کاهش تسلیحات تهاجمی راهبردی مربوط به پیمان «استارت-۱» را با روسیه منعقد خواهد کرد.
گیتس در مصاحبه یی با مجله «نیوزویک» تاکید کرد به رغم اینکه کدام یک از دو نامزد پست ریاست جمهوری امریکا، باراک اوباما یا جان مک کین جانشین جرج بوش بشود، هر یک از آن دو توافقنامه جدید مربوط به پیمان «استارت-۱» را امضا خواهند کرد.
این توافقنامه که در دسامبر سال ۱۹۹۴ به مورد اجرا گذاشته شد، دو طرف را موظف به کاهش تعداد زرادخانه های هسته یی خویش تا سقف ۱۶۰۰ کلاهک کرده است. مدت اعتبار این پیمان در پایان سال ۲۰۰۹ به پایان خواهد رسید.
به طور کلی وضعیت دو کاندیدا در هفت روز مانده به انتخابات در هشت ایالت سرنوشت ساز بسیار حیاتی است. در اهایو، ویرجینیا، کارولینای شمالی، میسوری و نوادا، اوباما با اختلافی نه چندان از مک کین در پیش است اما مک کین با اختلافی ۱۰ درصدی در ویرجینیای غربی و ۶ درصدی در ایندیانا، اوباما را پشت سر گذاشته است. در فلوریدا ایالتی که سرنوشت انتخابات سال ۲۰۰۰ میلادی را رقم زد، هر دو کاندیدا رقابت شانه به شانه دارند. نظرسنجی ها نشان می دهد اوباما در تمام ایالت هایی که «جان کری» کاندیدای دموکرات سال۲۰۰۴ در آنها پیروز شد در موقعیتی ایده آل قرار دارد اما مک کین در موقعیتی خطرناک برای از دست دادن چند ایالتی است که بوش سال ۲۰۰۴ در آنها پیروز شده بود.
منبع : روزنامه اعتماد