شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

روش پخت سالم کدام است؟


روش پخت سالم کدام است؟
یک متخصص تغذیه می گوید بسیاری از افراد جامعه ما عادت دارند از روش های طبخ سنتی غذا استفاده کنند و موقع طبخ در ظرف غذا را باز می گذارند که این امر موجب هدر رفتن املاح و ویتامین های غذا شده و به ارزش غذایی آن لطمه می زند.
نمی توان منکر این گفته ها شد و به طور حتم این مطالب طبق ایده ها و واقعیت های پیرامون ما عنوان شده اند به عنوان مثال بیشتر ما خورشی که خوب جا افتاده باشد و تغییر رنگ داده باشد را به عنوان یک غذای مطلوب می شناسیم در حالی که سبزی خورش را باید حسابی سرخ کرد و به مدت طولانی روی حرارت گذاشت تا خوب جا بیفتد و تغییر رنگ بدهد، حال نظر شما درباره این خورش چیست؟ خورشی که خوب جا افتاده اما هیچ خبری از ویتامین در سبزی های آن نیست؟
بدون شک مواد غذایی خام تا مرحله پخت و مصرف تغییرات زیادی می بینند به طوری که گاه مواد مغذی آن کاهش می یابد.
مدت زمان پختن و عملیاتی که قبل از پخت در ماده غذایی صورت می گیرد در حفظ مواد مغذی و یا کاهش آن موثر است.
جالب است بدانید بیشتر روش های معمول پخت غذا باعث کاهش ویتامین C در ماده غذایی می شوند و تغییر طعم و رنگ و مزه ماده غذایی را که ناشی از واکنش های شیمیایی است باعث می شوند.اما بیشتر ما فقط طالب غذاهایی هستیم که مزه مطلوب دارند مثل غذاهای سرخ شده و در عوض روش های آب پز کردن، بخارپز کردن و ... را که در حفظ مواد مغذی موثرند را نمی پسندیم و با این ذائقه ناهمگون که البته به راحتی می توان آن را تغییر داد تنها موجبات چاقی و بیماری ها و امراض قلبی و عروقی را برای خود فراهم می کنیم که طبق یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا زمان و روغن کمتری مصرف شود، مواد مغذی کمتری از بین می رود.

پناهنده
منبع : روزنامه خراسان