چهارشنبه, ۲۱ آذر, ۱۴۰۳ / 11 December, 2024
مجله ویستا

سونامی کمک های مالی و تجهیزاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی!


سونامی کمک های مالی و تجهیزاتی آمریکا به رژیم صهیونیستی!
بسیاری از کارشناسان صهیونیستی و محافل سیاسی و اقتصادی این رژیم پیش بینی کرده اند که در صورت تداوم رکود اقتصادی شدید آمریکا و بیکاری و بی خانمانی میلیون ها نفر از شهروندان آمریکایی و نیز کاهش پس اندازهای مالی آنها، بحران مالی جهان بر روند ارسال کمک های آمریکا به رژیم صهیونیستی؛ به ویژه کمک های نظامی و امنیتی تاثیر خواهد گذاشت و بی شک رژیم صهیونیستی نیز در مقابل این وضعیت ساکت نمانده و بر لزوم تداوم روند ارسال این کمک ها به همان شکل گذشته خود تاکید خواهد کرد.
از سوی دیگر، علی رغم وعده های تبلیغاتی "باراک اوباما" و "جان مک کین" دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا در جریان سخنرانی های چند ماه اخیر خود در کنفرانس یهودیان آمریکا "آیپک" اعلام کرده اند که به توافقنامه افزایش کمک های نظامی به رژیم صهیونیستی پایبند خواهند بود. اما باید این مساله را هم در نظر گرفت که آنها این اظهارات را در ماه ژوئن گذشته یعنی قبل از سقوط بازارهای سهام و بحران مالی بانک های سرمایه گذاری، موسسات استقراضی، شرکت های بیمه و بازار املاک و مستغلات اعلام کردند.
اما اکنون رژیم صهیونیستی از رئیس جدید کاخ سفید می خواهد که وعده های خود مبنی بر تداوم ارسال کمک های نظامی و امنیتی به این رژیم را تحقق ببخشد و این در حالی است که برخی کارشناسان صهیونیستی معتقد هستند که در صورت عدم تغییر ناگهانی و غیر منتظره اوضاع اقتصادی جهانی، صعود بازارهای سهام و افزایش فرصت های شغلی و به تبع آنها سرایر شدن کمک های دولت آمریکا به سوی رژیم صهیونیستی، این رژیم مجبور خواهد شد که از بخشی از این مساعدات چشم پوشی کند.
از همین رو، کارشناسان اسرائیلی به این رژیم توصیه می کنند که خود را از فشارهای بحران مالی جهانی در امان نگهداشته و سعی کند وابستگی خود به کمک های طرف های خارجی؛ از جمله آمریکا را کاهش داده و قدرت مقاومت و تحمل خود در برابر مشکلات مالی را افزایش دهد.
کارشناسان اقتصادی رژیم صهیونیستی همچنین با اشاره به عواقب و پیامدهای احتمالی بحران مالی آمریکا در ماه های آینده، از سرویس های امنیتی و وزارات دارایی این رژیم خواسته اند که از همین حالا خود را برای مقابله با کاهش احتمالی کمک های آمریکا آماده کرده و حداقل از افزایش آن جلوگیری کنند.
تحلیلگران و صاحب نظران صهیونیستی به ارتش این رژیم نیز توصیه کرده اند که هر چه زودتر خود را به هواپیماها و کشتی های مدرن مجهز کرده و راهکارهای جایگزینی مانند تعمیر تجهیزات نظامی و نگهداری آنها به مدت طولانی را در پیش بگیرد. علاوه بر این، کارشناسان صهیونیستی معتقدند در صورتی که دستیابی طرفین صهیونیستی و عربی به سازش باعث اجبار این رژیم به عقب نشینی از بخش هایی از خاک کرانه باختری و بلندی های جولان در خاک سوریه شود، می تواند کمک های مالی هنگفت آمریکا به رژیم صهیونیستی و سرمایه گذاری های گسترده در بخش های امنیتی آن را توجیه کند.
البته در اینجا اشاره به این مساله نیز خالی از لطف نیست که بر اساس توافق سال گذشته (۲۰۰۷) دولت آمریکا با رژیم صهیونیستی، این کشور متعهد شده است که در ۱۰ سال آینده، سالانه ۲ ملیارد و ۳۵۰ میلیون شیکل کمک مالی به این رژیم ارائه کند.
دولت آمریکا در سال جاری میلادی (۲۰۰۸) بیش از ۲ ملیارد و ۵۵ میلیون شیکل کمک نظامی و امنیتی به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۰۷ با افزایش ۱۵۰ میلیون شیکلی مواجه بوده است و به نظر می رسد که تا سقف ۳ ملیارد شیکل در هر سال افزایش یابد.
این در حالی است که دیگر کمک های مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی نیز تقریبا به رقمی بالغ بر یک ششم بودجه نظامی این رژیم بالغ می شود که بخش زیادی از این کمک ها برای خرید هواپیماهای نظامی برای نیروی هوایی رژیم اشغالگر قدس مورد استفاده قرار می گیرد. مقامات نظامی رژیم صهیونیستی کاهش کمک های نظامی آمریکا به این رژیم؛ به ویژه در سایه افزایش قدرت نظامی ایران را کفر مطلق تلقی می کنند.
در همین زمینه اشاره به این مساله لازم است که دولت آمریکا در فاصله سال های ۱۹۴۸ تا ۲۰۰۷ میلادی بیش از ۷۰ ملیارد دلار کمک امنیتی به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است که این فاصله زمانی را به سه دوره تقسیم کرد که هر یک از این سه دوره از لحاظ میزان کمک های ارائه شده و دلایل سیاسی این کمک ها با دوره دیگر متفاوت است. دوره اول در این برهه تقریبا ۶۰ ساله، سال ۱۹۴۸ تا اوایل دهه هفتاد را شامل می شود که در این دوره کمک های نظامی و غیر نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در رقم ناچیز ۶۳ میلیون دلار در سال محدود می شد.
این کمک ها در دهه هفتاد به ۶۰۰ میلیون دلار در سال افزایش یافت و این میزان پس از عقب نشینی رژیم صهیونیستی از صحرای سیناء مصر در قالب توافقنامه سازش میان این رژیم و طرف مصری به حدود ۲ ملیارد دلار در سال رسید و به عبارت دیگر، رژیم اشغالگر قدس از اواخر دهه هفتاد میلادی با اختصاص دادن ۵۰ درصد از کل کمک های امنیتی و ۲۵ درصد از کل کمک های اقتصادی دولت آمریکا به کشورهای جهان به خود، به طرف ذینفع اصلی کمک های خارجی آمریکا تبدیل شد.
علاوه بر این، دولت آمریکا در طول این سالها، بارها کمک های امنیتی سالانه خود به رژیم صهیونیستی را افزایش داد که از جمله آنها می توان به کمک مالی ویژه دولت آمریکا به رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۹ برای کمک به استقرار مجدد نظامیان صهیونیستی در صحرای سیناء، کمک ویژه برای استقرار مجدد نظامیان صهیونیستی در محل های مذکور در توافقنامه های ( WYE ۲۰۰۰ ) و کمک ویژه به منظور آمادگی ارتش صهیونیستی در مرحله قبل از آغاز جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی اشاره کرد.
از سوی دیگر، بر اساس یک توافقنامه امنیتی میان دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۸ میلادی، طرفین توافق کردند که کمک های اقتصادی آمریکا به رژیم صهیونیستی که در سال ۱۹۹۸ به ۱۲۰۰ میلیون دلار در هر سال رسیده بود، هر ساله کاهش یابد و در مقابل به میزان نیمی از مبلغ کاسته شده از کمک های اقتصادی، به حجم کمک های نظامی آمریکا به رژیم اشغالگر قدس افزوده شود.
قبل از آغاز بحران اقتصادی جهانی، انتظار می رفت که کمک های امنیتی آمریکا به رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۸ میلادی به ۲۴۰۰ میلیون دلار در هر سال برسد و بخش زیادی از این کمک ها به صورت تسهیلات خرید تجهیزات نظامی و لوازم جنگی جانبی ساخت آمریکا از این کشور پرداخت می شود.
این تسهیلات شامل خرید تجهیزات اصلی و نیازهای فرعی مانند سوخت هواپیماها می شود و در سال های اخیر دولت آمریکا با تبدیل ۲۵ درصد از کمک های امنیتی خود به رژیم صهیونیستی به ارز "اسرائیلی" موافقت کرده است تا از این مبلغ برای تامین برخی هزینه های داخلی رژیم صهیونیستی و یا بخشی از منابع بودجه امنیتی این رژیم استفاده شود.
اما کمک های نظامی و امنیتی دولت آمریکا به رژیم صهیونیستی تنها به این مساله محدود نمی شود، بلکه این کمک ها از راه های فرعی دیگری مانند کمک به مبارزه با جبهه مقاومت (که رژیم صهیونیستی از آن با عنوان تروریسم یاد می کند)، انتقال مازاد بودجه ارتش آمریکا به ارتش رژیم صهیونیستی و معرفی محصولات تولید شده با استفاده از مازاد بودجه ارتش آمریکا به منظور استفاده ارتش صهیونیستی از این تولیدات در صورت نیاز صورت می گیرد.
علاوه بر این، دولت آمریکا از زمان جنگ اول خلیج در سال ۱۹۹۱ با پیش پرداخت کامل کمک های نظامی و امنیتی خود به رژیم صهیونیستی موافقت کرده است تا این رژیم با استفاده از درآمدهای ربوی حاصل از این اموال هزینه نشده تسلیحات و تجهیزات بیشتری برای خود خریداری کرده و بودجه خرید فعال خود را افزایش دهد.
به قلم: علی بدوان
منبع : مرکز اطلاع رسانی فلسطین