چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مجله ویستا
استاندارد چیست ؟
شاید بارها شنیده اید كه این وسیله استاندارد است یا فلان وسیله استاندارد نبود و اتفاق بدی افتاد.
● هیچوقت فكر كرده اید كه استاندارد یعنی چه ؟
استاندارد یعنی نظم و قانون . هر كاری كه طبق اصول منظم و مرتب انجام شده باشد می گویند طبق استاندارد است و مهر استاندارد دریافت می كند.
مثلا وقتی یك خوراكی را می خرید و علامت استاندارد دارد یعنی اینكه این خوراكی آزمایش شده است و چیز خطرناك یا آلوده ای در آن وجود ندارد و شما می توانید با خیال راحت آن را بخوری
استاندارد فقط مربوط به مواد غدایی نیست و همه كالاها باید استاندارد باشند . مثلا اگر كپسول گازی استاندارد نباشد ممكن است منفجر شود و حادثه بیافریند .
در مورد هر كالایی، سازنده یا تولید كننده آن باید یكسری مشخصات را رعایت كند كه بعد مورد آزمایش قرار می گیرد تا كارآیی آن مشخص شود.
مثلا در مورد اجاق گاز ، حتما باید كلیدهای روی چراغ گاز هنگامی بچرخد كه كمی آنرا به داخل فشار دهیم . اینكار، احتمال اینكه كلیدها توسط بچه ها چرخانده شود و سبب نشت گاز و حادثه شود، كاهش می دهد.
در ایران موسسه ای بنام استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران وجود دارد . این موسسه روش هایی را تعیین می كند و به تولید كنندگان می گوید كه كالاهای خود را مطابق این روش ها بسازند .
به این دستورالعمل ها استانداردهای ملی گفته می شودالبته سازمانهایی هم در سطح جهانی وجود دارد كه مهمترین آنها سازمان بین المللی استاندارد است و كشور ما نیز عضو این سازمان است .
گواهینامه ایزو۹۰۰۰ یك گواهینامه بین المللی است كه نشان می دهد كه دارنده آن تلاش می كند تا كیفیت كالا یا خدمات خود را بهتر كند. و اگر شركتی جهت بهتر كردن كیفیت محصولاتش قدمی برندارد ، گواهینامه ایزو۹۰۰۰ را از آن شركت پس می گیرند
استاندارد باعث می شود كه ما با خیال راحت، كالای مورد نیاز خود را بخریم و بدانیم كه خطری ما را تهدید نمی كند . اگر استاندارد نباشد ، زندگی بسیار پر خطر و حادثه آفرین خواهد شد.
اجرای استانداردهای ملی ایران به نفع تمام مردم و اقتصاد كشور است و باعث افزایش صادرات و فروش داخلی و تأمین ایمنی و بهداشت مصرف كنندگان و صرفه جوئی در وقت و هزینه ها و در نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و كاهش قیمتها می شود.
● مواردی كه شامل استاندارد می شوند به گروههای زیر تقسیم می شوند.
۱- مواد غذایی ، بهداشتی و دارویی
۲- شیمیائی و سلولزی
۳-فلز و ریخته گری
۴-ماشین آلات و تجهیزات
۵-مواد معدنی غیرفلزی ، مثل نمك
۶-ارتباطات ، الكترونیكی و الكتریكی
۷-وسایل نقلیه موتوری
۸-بافندگی و چرم و پوشاك
۹-سرویسهای مهندسی
منبع : سایت کودکان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست