پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
ارزشمندترین ارمغان انقلاب اسلامی
آنچه ماهیت و کیفیت رفتارهای انسان را در بعد فردی و اجتماعی مشخص می کند، فرهنگ و نگرشی است که بر فرد و جامعه سایه افکنده و در درون آنها نفوذ و رسوخ پیدا کرده باشد.
تغییر و تحول در فرهنگ، به طور طبیعی دگرگونی در همه عرصه ها را درپی دارد و از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی تأثیرات بسیاری را برجای می گذارد و شاخصه های خاصی را برای هویت یابی و هویت سازی به مردم معرفی می کند.
انقلاب در هویت و موجودیت جامعه به صورت ریشه ای و عمیق، هنگامی رخ می دهد که فرهنگ و مؤلفه های مختلف آن دچار دگرگونی اساسی شود و سه عامل «فراگیر شدن و عمومیت، تداوم و استمرار، انجام داوطلبانه و خودجوش» نشانه های بارزی هستند که در تبدیل یک رفتار به فرهنگ نمایان می شود.
انقلاب اسلامی ایران از جنبه فرهنگی بیش از هر جنبه دیگر درخور توجه و تعمق است و بزرگ ترین و ارزشمندترین ثمره و ارمغانی که انقلاب اسلامی با هدایت اندیشه های تابناک رهبر کبیر آن برای ملت ایران و همه ملت های حق طلب و آزاده جهان به ارمغان آورد، ایجاد تحول اساسی در نوع نگرش و فرهنگ مردم بود. انقلاب اسلامی را ازنظر فرهنگی باید در دو بعد کاملاً متضاد یعنی «فرهنگ سوزی» و «فرهنگ سازی» مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد. فرهنگ وابستگی، اختناق، پستی و انحطاط، ذلت و خواری، از خود بیگانگی، ظلم پذیری، بی توجهی به رأی مردم، بی اعتنایی به ارزش های دینی و اصول انسانی در کوره آتشین انقلاب اسلامی سوخت و در مقابل آن، فرهنگ استقلال، آزادی، کرامت، عزت، خودباوری، ظلم ستیزی، احترام به رأی مردم و ارزش های دینی و انسانی در روند انقلاب ساخته و پرداخته شد.
انقلاب اسلامی ایران، فرهنگ و نگرش خاصی را در دوران جاهلیت مدرن به جهان معاصر ارائه کرد که پاسخ های قانع کننده و روشنی برای پرسش ملت ها در راه رسیدن به سعادت حقیقی و حیات طیبه انسانی همراه داشت.
این انقلاب از فرهنگ و تفکر مبتنی بر معرفت و ایمان دینی نشأت گرفته بود که از عمق نیازها و انگیزه های درونی انسان برمی خاست و توانایی و کارآمدی لازم را برای تأمین سعادت بشریت در همه جوانب مادی و معنوی نیز دارا بود.
فرهنگ و نگرش انقلاب اسلامی درصدد برآمد تا بین کهن ترین معارف بشری یعنی ایمان و باور به آفریدگار هستی و پرسش و بندگی او از یک سو و جدیدترین آثار و دستاوردهای علوم و تمدن بشری در عرصه های مختلف از سوی دیگر پیوندی منطقی و اصولی برقرار سازد و ضمن پاسخگویی به نیازها و خواسته های متغیر و بیرونی انسان، از شاخصه ها و نیازهای ثابت و درونی آدمی نیز غافل نشود.
فرهنگ انقلاب اسلامی با تلفیق دو بعد مادیت و معنویت بر مبنای اعتدال و مطابق با نیازهای واقعی و حقیقت انسان در تمام جنبه های حیات فردی و اجتماعی، چشم انداز نوینی در مقابل بشریت گشود و روح امید به آینده ای روشن و سعادت آمیز را در جان های خسته ستمدیدگان و مستضعفان عالم زنده ساخت و این گونه بود که نگرش و تفکر اسلام ناب محمدی(ص) در مدت کوتاهی مرزهای جغرافیایی را درنوردید و با نفوذ در قلب های ملت های جهان، جایگاه ممتازی بدست آورد تا آنجا که آزادیخواهان و عدالتجویان عالم با تأسی به این فرهنگ روحیه می گیرند و جهانخواران و ستمگران برخود می لرزند.
در کلام، فرهنگ انقلاب اسلامی براساس استکبارستیزی، استضعاف زدایی، عدالت گستری، آزادیخواهی، مردم سالاری، رشد و تعالی انسان و تلفیق مادیت و معنویت در چهارچوب تعالیم اسلامی و آموزه های دینی شکل گرفت و بی تردید پایداری و ماندگاری آن نیز از مسیر تعمیق و ترویج مؤلفه ها و مفاهیم ارزشی و اصولی انقلاب اسلامی می گذرد.
بهزاد کاظمی
منبع : روزنامه کیهان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست