سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا
آسایشی به نام خواب
ظریفی میگفت:« تو هم دلت خوش است. با این همه گرفتاری كه مردم دارند چرا نمك روی زخمشان میپاشی و درباره خواب راحت مینویسی؟ الآن اگر مردم وقت داشته باشند تا در هر شبانه روز حدود ۶ ساعت هم بخوابند باید خدا را شكر كنند.»
ما هم حرفش را تائید كردیم. مردم الان وقت خوابیدن هم ندارند اما همان ۶ ساعتی كه میتوانند چشم رو چشم بگذارند باید با راحتی و آسایش همراه باشد. خلاصه اینكه دست به كار شدیم تا شما كه این همه درباره استرس و اختلالات خواب خواندید و دانستید كه افراد مشهور هم چند ساعت در هر شبانهروز میخوابند كمی هم درباره روشهای یك خواب آرام و راحــــت بدانید.
اولین اقدام برای داشتن یك خواب راحت این است كه موانع خواب را بدانید.این موانع در افراد مختلف با توجه به خصوصیات و حتی اخلاق یك فرد میتواند متفاوت باشد. اما در حالت كلی بعضی مواد غذائی به دلیل تركیباتی كه دارند مانع خواب آرام میشوند. قهوه، نوشابههای سیاه رنگ، كاكائو، فلفل سبز، پیاز، دسرهای خیلی چرب یا خیلی شیرین، سس چرب و البته تنباكو تعدادی از این مواد غذائی و مصرفی است. داروهائی هم هستند كه مصرف آنها موجب بد خوابی میشود. داروهای رژیمی، داروهایضد افسردگی، داروهای ضد آسم، داروهای سرما خوردگی، و بعضی از داروهای فشار خون از جمله این داروها هستند.اگر اجباری به استفاده از مواد غذائی وداروهای یاد شده ندارید و میخواهید كه شب را بدون ناراحتی بخوابید پس بی خیال آنها شوید. این قدم اول است.
اما موضوع دیگر كه در بد خوابیدن افراد تاثیر دارد و آن را در گزارش و گفت و گو با كارشناس خواندید استرسهای ناشی از كار و عوامل اجتماعی است. کسانی که زیاد کار می کنند، معمولا مشکل بی خوابی دارند. این افراد پس از رفتن به رختخواب نمی دانند چطوردست از کار بکشند. سعی کنید در زمان خاصی از روز دست از کار بکشید. توصیه ما این است كه فهرستی از کارهای فردای خود تهیه کنید و با خیالی آسوده بخوابید. اما موارد دیگری هم هستند كه بزرگترها و قدیمیها رعایت میكردند و البته شب ها رویاهای شیرین میدیدند. شاید فكر كنید كه آنها چه معجزهای میكردند. راه حل آنها بسیار ساده بود. قدیمیها روی پوست گوسفند میخوابیدند.
همین موضوع خیلی مهم است. خوابیدن روی پوست گوسفند , خواب عمیق می آورد و بیشتر از شمردن گوسفند اثر دارد.این تاثیر به خاطر حسی فیزیکی نیست بلکه پشم ویژگی منحصر به فردی دارد که باعث می شود عرق کردن بدن به صورت تبخیری باشد نه به صورت مایع. این مسئله باعث می شود که خواب طبیعی تر و راحت تر باشد.اینها بعضی موارد خاص بودند، اما یكی از مهمترین عوامل موثر در خواب راحت دعا كردن است. دعاکردن و احساس معنویتی که بعد از دعا به انسان دست می دهد فواید روانی بسیاری دارد. محلی به نام مکان خدا در مغز هر انسانی وجود دارد. دسترسی به این محل عروج معنوی و آرامش ذهنی به همراه می آورد. کسانی که از ته دل دعا می کنند هرگز کمبود خواب را احساس نمی کنند.خیلی موارد دیگر هم هستند كه میتوانند شما را برای داشتن خوابی راحت كمك كنند. این موارد را خودتان باید با توجه به شرایطی كه دارید باید تشخیص دهید. به تمام این موارد میل كردن یك شام سبک را اضافه كنید. بعد از ساعت ۶ بعد از ظهر مایعات کمتری بنوشید .به خصوص از نوشیدن مایعاتی مانند چای و نوشابه گازدار خودداری کنید . قبل از خواب یک لیوان شیر گرم بنوشید . شیر دارای اسیدآمینه تریپتوفان است. تریپتوفان در بدن تبدیل به سروتونین می شود. سروتونین یک ناقل عصبی است و باعث ایجاد خواب می شود. با تمام این موارد اگر احساس میکنید خوب نمیخوابید ، به پزشک مراجعه کنید . به یاد داشته باشید که هرگز بدون تجویز پزشک ، نباید از داروهای خواب آور استفاده کنید . چون مصرف خود سرانه آنها می تواند مشکل خواب شما را بدتر کند .
منبع : روزنامه تهران امروز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست