جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

توصیه های بهداشتی در طب سنتی و اسلامی


توصیه های بهداشتی در طب سنتی و اسلامی
۱)خوردن غذا با ذكر بسم الله..... شروع كنید .پس از غذا شكر خدا را به جا آورید.
۲) قبل از سیر شدن كامل دست از غذا بكشید.غذا را به آهستگی و آرام میل كنید.
۳) ظروف آلومنیوم و تفلون سبب كم خونی ،سرطان زایی،اختلال حافظه و ضعف اعصاب می شود و ضرر های دیگری نیز دارد.
۴) در فصل زمستان خیار و گوجه مصرف نكنید .
۵) ابتدا و آخر غذا نمك تناول كنید.
۶) خمیر دندان ،بسیار كم استفاده كنید.
۷) سالم ترین و پر خاصیت ترین نوشابه سنتی ایران شربت سكنجبین است.به اضافه یك لیوان عرق نعنا مخلوط شود و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. پس از خنك شدن قدری از آن را با آب رقیق كرده و شربت كنید.
۸) ظروف مسی استفاده كنید .ظروف چینی و پیركس فایده و ضرر ندارد آما در هر صورت از آلومنیم و تفلون بهتر است
۹) مابین غذا مایعات و آب ننوشید .غذا را كاملا بجویید،حین غذا خوردن كفش به پا نداشته باشید.
۱۰) چای پس از غذا ایجاد كم خونی و بیماری های گوارشی میكند
۱۱) به جای چای معمولی یكی از ۲۵ نوع چای ایرانی را میل كنید (لیست را از پزشك بخواهید)
۱۲) حتی المقدور در ساعات شبانه روز با غذا یا به تنهایی عسل میل كنید
۱۳) روغن حیوانی خواص بیشماری برای بدن دارد اما پس از سن ۴۰ سالگی شبها نباید مصرف شود(خواص روغن حیوانی =ضد سم ،كاهش چاقی و چربی خون ،مهار پوكی استخوان ، تقویت قلب و...) جهت هضم بهتر همراه غذای طبخ شده با روغن حیوانی مقداری سركه یا آبغوره یا آب لیمو میل شود. در فصل بهار و تابستان روغن حیوانی كمتر استفاده شود.
۱۴) جوشانده برگ یا ریشه كاسنی بهترین دوست كبد می باشد (روزی ۲ یا ۳ لیوان )
۱۵) پس از صبحانه ۷-۱۴ عدد بادام پوست نشده را مغز كنید و میل نمایید(۴۰روز)
۱۶) به یاد داشته باشید كه پرهیز سر آمد تمام دارو هاست
۱۷) آبگوشت كامل ترین و سالم ترین و معتدل ترین غذای ایرانی است كه تركیب آن مولد خون سالم می باشد
۱۸) حد اقل هفته ای ۲ مرتبه آش سنتی (جو ، آلو ،انار ،زرشك،سماقو...) همراه عسل میل كنید
۱۹) خواب رفتن سریع دست و پا علامت غلظت خون است و غلظت خون نیز ام الامراض است و حجامت بهترین چاره آن است.
۲۰) پفك از علل عقیمی و ناباروری نازایی است. از عقیمی اطفال خود پیشگیری به عمل آورید!
۲۱) هر كسی سته به مزاج و طبیعت بدن خود باید غذا بخورد . كسی كه سوداوی یا صفراوی است از خوردن مواد مولد سودا و صفرا پرهیز كند و فرق بلغمی و دموی نیز همین طور...تشخیص مزاج و طبع و نوع غذاهای لازم موافق با طبع خود را از پزشك محقق در طب سنتی بخواهید
۲۲) خوابیدن طولانی و بلافاصله پس از غذا مضر است – شبها دیر خوابیدن بسیار مضر است- صبح ها دیر بیدار شدن از هر دو مضر تر است
۲۳) حجامت یك روش درمانی مفید برای درمان بسیاری از بیماری هاست كه طبق دستور پزشك و در شرایط كاملا استریل انجام شود
۲۴) یبوست مادر بیماری هاست طبق نظر بو علی سینا مزاج سالم در روز ۳ تا۵ مرتبه باید تخلیه شود در غیر این صورت بیمار هستید(انواع بیماری های عصبی و جسمی و ...)
▪ تذكر: برای تمام جملات و مكتوبات ذكر شده مدارك و اسناد متقن علمی موجود است و پژوهش ،تحقیقات و مقالات مرتبط با آنها قابل ارائه به علاقه مندان می باشد
● اغذیه گرم :
انگور- سیر-دارچین – پیاز-زنجبیل-گلاب-فلفل سیاه-نارگیل-تره-نخود-ریحان-ارده-خرما-شیره انگور – موز-قهوه-گردو-كدو هلوایی- فندق- زیره سیاه- بادام زمینی- زردچوبه- پسته- شلغم- روغن حیوانی- سیاه دانه- انجیر- خربزه- كنجد- نمك- كاكائو- شكلات- نبات- نعنا- تخم مرغ- حلیم – بریانی – گلابی- توت سفید – ترخون- ترتیزك- قلیه- عسل- رطب- مغز بادام شیرین و شور- ترنج- نی شكر- میگو- فسنجان- كره- مربا- خامه- نسكافه- سرشیر- خاگینه- كرفس- گوشت آهو- گوشت خرگوش- انواع خوراك گوشت گوسفند،خروس،بلدرچین ،كبوتر،ماهی شور،شتر- نان گندم-روغن زیتون- روغن هسته انگورو...
● اغذیه سرد :
آلو – مرغ- لوبیا- شاه توت- عدس- توت فرنگی- اسفناج-چغندر-ماست-ذرت-خیار-باقلا-كاهو-هندوانه-انواع برنج-گوجه فرنگی-كیوی-كاسنی-پنیر-بامیه-شیر-چای-كشك-سیب زمینی-بادمجان-مركبات-زرشك-آلبالو-انار ترش-گیلاس-سركه-ماءالشعیر-آبغوره-آبلیمو-سماق-شفتالو-سیب ترش-سنجد-زالزالك-نشاسته-جو-باقلا-ماكارونی-قورمه سبزی-سبزی پلو با ماهی-دوغ-دل-جگر شكنبه-سنگدان- سالاد الویه-كشك بادمجان-ریواس-شیر برنج –آب چشمه ها-مسهل صفراو دم-قره قوروت-باقلاقاتق-عدس پلو-سوسیس-آش ریواس-آش سماق و ناردانه-آش غوره-گوشت اردك-نوشابه-نان جو-نان تافدون-نان تست و.......
● اغذیه معتدل :
خاكشیر-بادام-سیب-نیمرو-سبزی خوردن-شیر تازه- شیر ترش-آب باران- انار شیرین خرمای نیم رسیده-فرنی- دست و پاچه – گوشت تیهو- آبگوشت بزباش – شكر- ریحان و سوسن – بنفشه و...
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان