جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه و بینایی


تغذیه و بینایی
● تغذیه و سلامتی چشم ها:
تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند كه آنتی اكسیدانها، احتمال ابتلا به كاتاراكت و دژنراسیون ماكولا را كاهش می دهند. ممكن است آنتی اكسیدانها اثرات مفید دیگری نیز داشته باشند، به عنوان مثال ویتامین A چشم ها را در برابر نابینایی محافظت می كند و احتمالاً ویتامین C نقشی در پیشگیری تا كاهش گلوكوم داشته باشد. اسیدهای چرب ضروری نیز از راههای گوناگون مانند كاهش علایم خشكی چشم و محافظت در مقابل آسیب ماکولا وارد عمل می شوند.
سعی كنید مواد مغذی محافظ چشم را به اندازه كافی مصرف كنید.
▪ ویتامین A : روغن ماهی ، جگر ، هویج ، سیب زمینی شیرین
▪ لوتئین و گرانتنین : اسفناج ، كلم
▪ ویتامین C: فلفل های شیرین (سبز و قرمز) ، كلم، توت فرنگی، گل كلم، پرتقال ، طالبی
▪ بیوفلاونوییدها : مركبات ، گیلاس ، آلبالو ، انگور ، آلو
▪ ویتامین E: دانه آفتابگردان ، بادام ، فندق
▪ سلینوم : آجیل ، مخمر ، غذاهای دریایی
▪ روی : صدف دریایی ، همبرگر ، گندم ، آجیل
▪ اسیدهای چرب : ماهی آبهای سرد(سالمون ـ قزل آلا)
▪ در كل می توان گفت بهتر است كه رژیم غذایی شما شامل مقدار فراوانی سبزیجات در روز ، دو وعده ماهی در هفته و میوه های زرد یا قرمز رنگ باشد.
منبع : شبکه اپتومتری ایران