دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
سیاست اوباما در مقابل ایران
هلن کوپر در مقاله خود در روزنامه هرالد تریبیون احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا در صورت انتخاب باراک اوباما به سمت ریاست جمهور آمریکا را بررسی کرده است.
او مینویسد: فرض کنید ۲۰ ژانویه ۲۰۰۹ شده و باراک اوباما به عنوان رئیس جمهوری جدید ایالات متحده آمریکا سوگند یاد کرده است. ایران در سیاست خارجی اوباما در رده اول قرار دارد و فعالیتهای تهران مهمترین موضوع مورد بحث در واشنگتن به حساب میآید.
به نظر میرسد اوباما به عنوان رئیس جمهور جدید برخورد متفاوتی با ایران خواهد داشت و برخلاف رئیس جمهورهای پیشین آمریکا که از گفتگوی مستقیم با ایران اجتناب میکردند، با استفاده از دیپلماسی شخصا وارد عمل شده و با ارائه پیشنهادهای اقتصادی و همچنین خارج کردن سیاست تغییر نظام از دستور کار خود باعث پایه ریزی بنای مذاکرات دوکشور میشود.
به طور خلاصه اوباما بدون هیچ پیش شرطی با ایران مذاکره میکند او در مصاحبه خود با نیویورک تایمز گفته بود: فکر میکنم برایمان مهم است به ایران نشان دهیم که خواستار تغییر نظام نیستیم اما خواستار تغییر رفتار دولتمردان این کشوریم . او افزوده بود: اگر ایران اعتماد خود را نسبت به آمریکا نشان دهد من نیز آماده مذاکره خواهم بود.
با توجه به اظهار نظرهای اوباما در مناظرههای انتخاباتیش میتوان به این نتیجه رسید که تصمیمهای او فراتر از سیاستهای اتخاذ شده جورج بوش و احتمالا هیلاری کلینتون خواهد بود. بوش و کلینتون هر دو معتقدندکه رئیس جمهور آمریکا نباید با رهبران ایران برخود خوبی داشته باشد اما اوباما تصور امتناع از مذاکره با ایران صرفا بخاطر تنبیح دشمن را مسخره خواند.
گفتنی است بیشتر تحلیلگران سیاسی با نظر اوباما مبنی بر گفتگو با مقامات ایرانی موافقند. گزارش جیمز بیکر و لی هامیلتون درباره عراق یک نمونه آشکار است. جیمز بیکر وزیر سابق امور خارجه و لی هامیلتون عضو سابق کنگره آمریکا در گزارش خود با اشاره به تلفات جنگ عراق خواستار آغاز گفتگوی دولت اجرایی بوش با ایران و سوریه شدند.
از سوی دیگر عملی کردن وعدهها و پیشنهادهای اوباما مشکلات خود را دارد قبل از هرچیز اولین مسئله این است که اوباما میخواهدبا چه مقامی در ایران مذاکره کند؟
به احتمال زیاد محمود احمدی نژاد مهمترین کاندیدای او به شمار میرود ولی به عقیده بیشتر تحلیلگران احمدی نژاد بدترین کاندیدای مذاکره رو در رو با اوباما در سال ۲۰۰۹ خواهد بود.
منبع : خبرگزاری آفتاب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست