شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

پینوکیو و دروغی دیگر


پینوکیو و دروغی دیگر
"جرج دبلیو بوش" رئیس جمهوری آمریکا که دوران کارش روبه پایان است، "اظهارات غلط" را درمورد اینکه "عراق سلاحهای کشتار دستجمعی " داشته است، "اشتباه بزرگ "دوران حکومتش خوانده است.
او با این وصف نخواسته است که بگوید جنگ وی علیه صدام حسین نیز براساس همین اطلاعات غلط آغاز گردید. وی در سخنانش در عین حال حمله به عراق برای ساقط کردن صدام را کاری درست خواند . بوش در حالی در آخرین روزهای اقامتش درکاخ سفید به حمله به عراق براساس اطلاعات غلط و یا درواقع جعلی ! برای حمله به عراق اعتراف می کند که از زمان اشغال عراق تاکنون هیچ مدرک و سندی در تایید ادعاهای آمریکا یافت نشده است .
بوش در حالی که سخنان تازه را به زبان می آورد به روشنی حتی این بار هم دروغ گفت . او در طول ۶ سال اشغال عراق که به مرگ بیش از ۴ چهار سرباز آمریکایی و هزاران عراقی و خسارتهای غیر قابل جبران به منابع اساسی این کشور انجامید ، بارها و بارها از اشغال عراق حمایت کرد و مثل این بار مدعی شد که این کار را برای رهایی ملت عراق انجام داده است.
نگاهی به خط و مشی آمریکا درمنطقه خاورمیانه روشن می کند که حمله به عراق براساس استراتژی آمریکا برای این منطقه صورت گرفته است که تامین آن با اشغال این کشور صورت می گرفت و بهانه آن نیز صدام حسینی بود که برخلاف ظاهر ضد آمریکایی اش ، کاملا در جهت تامین منافع آن حرکت می کرد و برای جنایات بی شمارش در عراق و منطقه دل کسی برای او نمی سوخت.
برتری همه جانبه اسراییل و تامین دائمی و پیوسته نفت ارزان ، دو رکن اساسی استراتژی آمریکا برای منطقه خاورمیانه را تشکیل می دهد . عراق با قرار گرفتن در یک موقعیت جغرافیایی ویژه (کوتاه ترین فاصله با سرزمین های اشغالی – نقطه موسوم به اچ و درعین حال داشتن ذخایر بزرگ نفت ) به آمریکا این امکان را می دهد که ضمن حمایت از اسراییل و تامین پیوسته جریان نفت ارزان ، همزمان به کنترل منطقه بپردازد ،جایگاهی که در توافقنامه امنیتی اخیر بین دوکشور نیز رد آن کاملا هویت است.
"مرکز صداقت عمومی " و "صندوق استقلال در روزنامه نگاری " ، دو نهاد مدنی در آمریکا که اظهارات مقامات آمریکایی در مورد عراق و بهانه های جمهوری خواهان برای لشگر کشی به این کشور را تحلیل کرده اند ، در گزارش خود در ۲۴ژانویه ۲۰۰۸ گفتند که :
ـ ".جورج بوش رییس جمهوری آمریکا و مشاوران ارشد او (فقط! ) در دو سال پس از حادثه یازده سپتامبر ۹۳۵ بار درباره خطر امنیتی عراق اظهار نظر غلط (دروغ ) کرده اند." نویسندگان این گزارش که تحقیقشان را بر اساس متن رسمی سخنرانی ها و یا مطالب آمده در رسانه ها انجام داده اند، کالین پاول وزیر خارجه وقت آمریکا – که سخنرانی پرادعای آن در سازمان ملل سندی صریح بر دروغگویی مقامات آمریکایی است - را با ۲۵۴ اظهار نظر غلط درباره سلاح های کشتار جمعی و ارتباط عراق و القاعده در صدر این فهرست قرار داده اند.
نویسندگان این گزارش معتقدند دولت آمریکا مقدمه چینی برای رفتن به جنگ علیه حکومت صدام حسین را بر اساس تبلیغات و اطلاعات غلط (دروغ ) انجام داده است. دیک چینی معاون رییس جمهوری، کالین پاول وزیر امور خارجه وقت آمریکا، جورج بوش رییس جمهوری دانلد رامسفلد وزیر دفاع سابق، کاندولیزا رایس مشاور امنیت ملی وقت دولت، پل ولفوویتز معاون وقت وزیر دفاع و سخنگویان وقت کاخ سفید نیز به ترتیب بیشترین دروغ ها را براساس استنادات دو نهاد مدنی مذکور در مورد عراق داشته اند. از جمله در آستانه جنگ عراق، دیک چنی معاون رییس جمهوری در ماه اوت سال ۲۰۰۲ صریحا اعلام کرد که :"هیچ شکی نیست که صدام حسین دارای سلاح های کشتار جمعی است."
جورج بوش در ماه مه ۲۰۰۲ در گفت وگو با تلویزیون لهستان اعلام کرد :"آمریکا سلاح کشتار جمعی در عراق یافته است." گزارش در عین حال سهم قابل توجهی از این دروغ ها را متوجه رسانه های آمریکایی می داند که "پوشش خبریشان در دوره منتهی به جنگ به حد کافی موشکافه و همراه با نقد نبوده است .
" نکته اصلی که تهیه کنندگان گزارش روی آن تاکید و آنرا به عنوان نتیجه کار خود ارایه داده اند ، این مهم می باشد که :" افکار عمومی باید نسبت به آنها که قدرت را در آمریکا در دست دارند ، محتاط تر باشد و با تردید بیشتر نسبت به گذشته بنگرند. در عین حال در زمینه سیاست خارجی، آمریکا سابقه شروع جنگ بر اساس اطلاعات غلط (دروغ ) را دارد و ما باید بدانیم که در آینده چگونه از اتفاقی مشابه جلوگیری کنیم. ما هنوز حقیقت را درباره انگیزه های اصلی و واقعی کاخ سفید از آغاز جنگ در عراق نمی دانیم".
رئوف پیشدار
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی ـ ایرنا


همچنین مشاهده کنید