چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
هفتمین دوره جام جهانی فوتبال (شیلی ۱۹۶۲)
با تلاشهای کارلوس ریتیلبون رئیس فدراسیون فوتبال شیلی، در ۱۰ ژوئن ۱۹۵۶ در کنگره فیفا در لیبسون، تصمیم گرفته شد که هفتمین دوره جام جهانی در سال ۱۹۶۲ در کشور شیلی برگزار شود. در آن دوره، رسم فیفا بر این بود که دو دوره جام جهانی در اروپا و یک دوره در آمریکای جنوبی برگزار شود و از آنجایی که از میان کشورهای صاحب فوتبال و دارای امکانات آمریکای جنوبی، برزیل در سال ۱۹۵۰ و اروگوئه در سال ۱۹۳۰ میزبان شده بودند و آرژانتین دارای اختلافات فراوانی با فیفا بود، میزبانی به شیلی رسید. برای حضور در دور مقدماتی، ۵۶ تیم ثبت نام کردند که پس از انصراف ۵ کشور، مسابقات انتخابی با حضور ۵۱ کشور در سه منطقه آسیا-آفریقا-اروپا، کنکاکاف و آمریکای جنوبی برگزار شد و ۱۴ تیم انتخاب شده بهمراه شیلی میزبان بازیها و برزیل قهرمان دوره قبل، دورنهایی را در ۳۰ می ۱۹۶۲ آغاز نمودند.
پس از شروع جام، برزیل که ۹ بازیکن تیم دوره پیش خود را حفظ نموده بود، شانس اول قهرمانی شمرده می شد. شوروی هم که دو سال قبل قهرمان اولین دوره جام ملتهای اروپا شده بود، با حضور یک دروازه بان بسیار آماده (لو یاشین) از تیمهای قدرتمند این دوره بود. ایتالیایی ها برای جبران ناکامیهای پس از جنگ، از دو ستاره غیرایتالیایی سود می بردند که یکی آلتافینی از اعضای تیم قهرمان برزیل در جام جهانی ۱۹۵۸ بود و دیگری عمرسیووری آرژانتینی الاصل که مرد سال اروپا هم شده بود. اسپانیایی ها که آن زمان باشگاه رئال مادریدشان قهرمان مطلق باشگاههای اروپا بود، از سانتاماریای اروگوئه ای و فرانس پوشکاش مجاری که هردو از ستارگان جام جهانی ۱۹۵۴ بودند و آلفرد و دی استفانو نابغه آرژانتینی، بهره می بردند. البته دی استفانو به علت مشاجره با مدیر تیم، حاضر به بازی نشد و در نهایت اسپانیا در گروه خود به مقام چهارم رسید و از گردونه رقابتها حذف شد.
در مرحله اول، شوروی قهرمان اروپا از گروه یک، آلمان غربی از گروه دو، برزیل مدافع عنوان قهرمانی از گروه سه و مجارستان از گروه چهارم بدون شکست، به مرحله یک چهارم نهایی صعود کردند تا به همراه یوگسلاوی، انگلیس، چکسلواکی و شیلی، برگزار کننده بازیهای این مرحله با شند. تیم برزیل در دیدار دوم خود، پله را به علت آسیب دیدگی از دست داد ولی با حضور واوا و گارینشا در خط حمله و آماریلدو -جانشین پله مصدوم- همچنان تیمی پرقدرت داشتند. مورییرا سرمربی تیم برزیل از تمام بازیکنان بزرگ این کشور در تیم استفاده نمود؛ حتی نیلتون سانتوز ۳۵ ساله و جلما سانتوز ۳۳ ساله در کار دفاعی، بسیار موفق عمل نمودند.
در مرحله یک چهارم پایانی، یوگسلاوی با گل دقیقه ۸۶ رادکوویچ، آلمان غربی را حذف نمود. شیلی با نتیجه ۲ بر یک از سد شوروی گذشت. برزیل با دو گل گارینشا و یک گل واوا در مقابل انگلیس به پیروزی رسید و چکسلواکی با یک گل دیگر، تیم اروپای شرقی یعنی مجارستان را مغلوب کرد. در مرحله نیمه نهایی، برزیل در برابر چشمان تماشاگران مشتاق شیلی، میزبان را با دو گل گارینشا و دو گل واوا ۴ بر ۲ شکست داد و چکسلواکی با درخشش ماساپوست، یوگسلاوی را ۳ بر ۱ پشت سرنهاد تا یک بار دیگر در این جام در برابر برزیل صف آرایی کند. در دیدار رده بندی، شیلی موفق شد یوگسلاوی را یک بر صفر مغلوب کند تا به مدال برنز دست یابد.
دیدارنهایی در هفدهم ژوئن ۱۹۶۲ در ورزشگاه ناسیونال استادیوم شهر سانتیاگو در حضور ۶۸۰۰۰ تماشاگر برگزار گردید. در این بازی ابتدا چکسلواکی با گل ماساپوست پیش افتاد ولی حضور منه گارینشا، نابغه برزیلی جام ۶۲ و سه پاس طلایی او به آماریلدو، واوا و زیتو باعث خلق پیروزی ۳ بر یک برزیل و فتح در دومین جام جهانی پیاپی توسط این تیم شد.
● تابلوی افتخار
▪ تعداد تیمهای شرکتکننده : ۱۶ تیم
▪ ردهبندی نهایی : ۱- برزیل ۲- چکسلواکی ۳- شیلی ۴- یوگسلاوی
▪ تعداد مسابقات : ۳۲ بازی
▪ تعداد گل : ۸۹ گل
▪ بهتری خط حمله : برزیل (۱۴ گل)
▪ بهترین خط دفاع : برزیل (۵ گل)
▪ آقای گل : گارینشا (برزیل)، واوا (برزیل)، ایوانف (شوروی سابق)، سانچز (شیلی)، آلبرت (مجارستان)، جرکوویچ (یوگسلاوی) ۴ گل
▪ بهترین بازیکن :گارینشا (برزیل)
▪ مجموع تماشاگران : ۷۷۶۰۰۰ نفر
▪ دیدار فینال ـ ورزشگاه ناسیونال (۱۷ ژوئن ۱۹۶۲ - سانتیاگو)
برزیل ۳ ـ چکسلواکی ۱
▪ گلها : آماریلدو (۱۷)، زیتو(۶۸)، واوا (۷۷) برای برزیل ؛ ماساپوست (۱۵) برای چکسلواکی
▪ داور : نیکلای لاتیچف (شوروی سابق)
▪ تماشاگر : ۶۹۰۰۰ نفر
▪ برزیل : گیلمار، سانتوس، مائورو، زوزیمو، نیلتونسانتوس، زیتو، گارینشا، دیدی، واوا، آماریلدو، زاگالو
▪ چکسلواکی : شرایف، تیچی، نوواک، پلوسکال، پوپلهر، ماساپوست، پوچیبال، شرر، کواسناک، کادرابا، جلینک
منبع : سایت پارس اسپورت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست