جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

همچنان امیدواریم


همچنان امیدواریم
سال ۱۳۸۷ را باید با دو نگاه ارزیابی کرد; یکی نگاه به جایگاه نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج از ایران و دیگری نگاه به عملکرد اندام های نظام . این نگاه اگر منصفانه و دور از افراط و تفریط باشد می تواند دست اندرکاران را متوجه قوت ها و ضعف ها نماید و راهنمای عمل مناسبی باشد برای آنکه در سال آینده و سالهای آینده به رفع نقص ها و تقویت نقاط قوت بپردازند.
بی تردید نظام جمهوری اسلامی به دلیل حفظ مواضع اصولی خود در سیاست خارجی و تاکید بر اصول و موازین انقلابی و ارزشی در سال ۱۳۸۷ به راه اصیل خود ادامه داده و جایگاه خود را در داخل و خارج تقویت کرده است . تداوم حمایت از آرمان فلسطین تلاش برای تقویت وحدت امت اسلامی ایستادگی در برابر قدرت های سلطه گر به ویژه آمریکا حراست از دستاوردهای علمی و فنی همانند انرژی هسته ای در برابر زیاده خواهی های قدرت های استکباری تشویق استعدادهای جوان برای توسعه دانش فنی و تولید علم و تلاش برای تقویت اصول و آرمان های اسلامی و انقلابی شاخص های روشن عملکرد نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۷ می باشند که مستقیما با رهنمودها و نظارت رهبری در ارتباط هستند. اطلاعات دقیق نشان می دهند پایگاه نظام جمهوری اسلامی با همین شاخص ها در داخل قوی شده و در خارج از مرزهای ایران نیز قلب های بیشتری را به خود متوجه نموده دوستان انقلاب را سرافرازتر و دشمنان را ناامیدتر کرده است .
هر چند اقتضای زمان با توجه به شتاب زیادی که در سیر تحولات فکری و فرهنگی و علمی و اقتصادی مشاهده می شود ایجاب می کند قدرت عمل نظام جمهوری اسلامی افزایش یابد لکن همین که در برابر همه دشمنی ها و کارشکنی ها حرکت نظام همچنان رو به جلو می باشد بسیار امیدوار کننده است . قطعا ما نباید به این مقدار پیشرفت برای نظام جمهوری اسلامی که در دنیای امروز حرف تازه ای دارد و از جاذبه زیادی برخوردار است راضی باشیم و باید به این تحرک مثبت شتاب بیشتری بدهیم تا بتوانیم عقب ماندگی های تحمیلی گذشته را جبران نمائیم و نظام جمهوری اسلامی در جایگاهی قرار گیرد که در آرمان های ترسیم شده توسط بنیانگذار آن حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه برای این نظام در نظر گرفته شده است . نظام جمهوری اسلامی الگوی مناسبی برای همه ملت هائی است که در جستجوی راهی برای تامین استقلال و آزادی هستند و میخواهند با تکیه بر اراده خود زندگی کنند.
در نگاه دوم قضاوت یکسره مثبت قطعا یک قضاوت غیرواقعی و افراطی است کما اینکه قضاوت یکسره منفی نیز تفریطی است . واقعیت اینست که عملکرد اندام های نظام جمهوری اسلامی از ضعف ها و قوت هائی برخوردار بوده که قطعا اگر قوت ها بیشتر بود جایگاه نظام در داخل و خارج ارتقا بیشتری می یافت .
مجلس شورای اسلامی که در راس قوای سه گانه قرار دارد در سال جاری به عنوان اولین سال کاری مجلس هشتم ابتدا ضعف هائی از خود نشان دادکه اگر ادامه می یافت خسارت بار می بود. خوشبختانه اداره کنندگان مجلس و نمایندگان با کسب تسلط کافی بر امور و آشنائی بیشتر با فضای کاری خود و اقتضائات جامعه توانستند جایگاه واقعی خود را پیدا کنند و در نیمه دوم سال ضعف های گذشته را تا حدودی جبران نمایند. انتظار از مجلس شورای اسلامی همراهی با سایر قواست ولی هرگز نباید همراهی را با وادادگی اشتباه کرد. استقلال مجلس برای کشور یک اصل غیرقابل خدشه است که اگر ازدست برود یا حتی ضعیف شود به پیدایش دیکتاتوری میانجامد. نمایندگان مجلس فقط با حفظ این اصل است که می توانند نقش خود را در حفظ استقلال کشور و تقویت جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایفا نمایند . مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۷ در این زمینه نمره متوسطی دارد و انتظار اینست که مجلس هشتم در سال دوم عمر خود این نقص را جبران نماید.
قوه قضائیه در سال ۱۳۸۷ تلاش هائی برای تقویت زیرساخت ها از میان برداشتن موانع و باز کردن گره های کور انجام داد لکن نتوانست سطح رضایت مردم از دستگاهی که محل تظلم مظلومان است را بالا ببرد. در قوه قضائیه قضات شریفی حضور دارند که اگر از آنها حمایت شود می توانند بر همه مشکلات موجود فائق آیند و دست متجاوزان به حقوق فردی و عمومی را که متاسفانه در جامعه اسلامی و انقلابی ما کم نیستند قطع کنند. برای رسیدن به این هدف در سطح مسئولان قوه قضائیه به عناصری مصمم با اراده ای قوی روحیه ای نفوذناپذیر و کاملا معتقد به استقلال این قوه نیاز است .
در اجرائیات به نتیجه رسیدن طرح دراز مدت و مهم ماهواره امید که در بهمن ماه به فضا پرتاب شد همچنین بعضی پیشرفت های صنعتی از جمله انرژی هسته ای موفقیت های ستودنی هستند. آمارهائی که مسئولان دولتی در زمینه های عمرانی ارائه می کنند نیز نشان دهنده پیشرفت هائی در این زمینه می باشد. اما افزایش گرانی و رکودی که گریبانگیر کارخانجات تولیدی و صنعتی شده از ضعف عملکرد اقتصادی دولت خبر می دهند. در بخش فرهنگی نیز ضعف هائی وجود دارد که نماد آشکار آن را می توان در جامعه مشاهده کرد. تخریب شخصیت خدمتگزاران و بی توجهی شدید به کرامت انسانی که در سال جاری توسط عناصر لجام گسیخته به شدت ادامه یافت نشانه روشن دیگری از ضعف عملکرد فرهنگی قوه مجریه است .
در بخش سیاست خارجی علیرغم ادعاهائیکه می شود دستگاه دیپلماسی کشور از موضع انفعالی حرکت کرده است . نمونه هائی از قبیل مراکش بحرین عربستان کانادا و پیام تبریک به رئیس جمهور جدید آمریکا و اعلام آمادگی های پیاپی برای مذاکره با وی می توانند این مدعا را به روشنی به اثبات برسانند. اینکه وزیر خارجه عربستان این جسارت را به خود می دهد که به وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید ایران باید خود را از مسائل اعراب به ویژه لبنان و فلسطین کنار بکشد محصول همین روش انفعالی دیپلماسی خارجی دولت است .
نظام جمهوری اسلامی با جایگاه والائی که در میان مردم جهان دارد می تواند با سیاستی فعال به جریان سازی های جدید و اثرگذار در سیاست بین المللی بپردازد و سرفرازانه اهداف ترسیم شده در منظومه آرمانی امام خمینی را تحقق بخشد. این هدف درصورتی تحقق خواهد یافت که دولتمردان ما به جای شعار به عمل صادقانه روی آورند و در همه زمینه ها به آرمانها و اصول انقلاب پای بندی نشان دهند.
انقلاب اسلامی مهمترین رویداد قرن حاضر است که به تعبیر امام خمینی « انفجار نور » بود. این امید در دل همه مستضعفان جهان زنده است که این انقلاب و نظام برآمده از آن همانطور که معادلات سیاسی جهان را تغییر داده می تواند به حاکمیت استکباری زورگویان خاتمه دهد و به تحقق نهائی وعده های الهی بیانجامد. برای رسیدن به این نقطه مطلوب ملت ایران و مسئولان نظام جمهوری اسلامی وظیفه سنگینی برعهده دارند و این امید همچنان وجود دارد که خدای متعال برای دست یابی به این آرمان مقدس بندگان خالص خود را یاری فرماید.
منبع : روزنامه جمهوری اسلامی