یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
گارد جوانان روسیه
● یك رقیب تازه نفس در مصاف نیروهای غربگرا
موج حملات با رویكردی نظامی آغاز شد. ساعاتی پس از آن كه استونی مجسمه «سرباز شوروی» را كه نمادی به جای مانده از جنگ جهانی دوم بود، از تالین پایتخت پائین كشید، جنگ واقعی عملاً شروع شد.
آژانس های خبری، بانك ها و ادارات دولتی مورد حمله بی امان میلیون ها ایمیل (نامه الكترونیكی) قرار گرفتند كه اكثراً از كشور روسیه فرستاده می شد. حمله این ایمیل ها عملكرد سرورها و پهنای باند رایانه ها را مختل می كرد. با تحت فشار قرار گرفتن بازارهای آزاد الكترونیكی، كارشناسان برجسته امنیت اینترنتی ناتو به سرعت یك سیستم دفاعی را علیه نخستین حمله گسترده یك ابرقدرت به فضای سایبر همسایه كوچك و بی دفاعش به كار انداختند.
این حملات در مسكو در مقایسه با سایر شهرها، چهره و رویكردی غیرمدرن تر داشت. افراد فعال عضو جنبش جوانان كرملین به نام ناشی (nashi) كه به كنفرانس خبری سفیر استونی حمله كردند، با دخالت محافظان شخصی سفیر و پرتاب گاز اشك آور متفرق شدند. همچنین عده دیگری نیز با قراردادن موانعی در اتوبان روسیه ـ استونی آن را مسدود كردند. روی یكی از این موانع نوشته شده بود: «شما به سمت كشور فاشیست استونی در حركتید.» در این هنگام ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خاطره پیروزی شوروی بر آلمان نازی را با رژه نظامی گسترده و هشدار نسبت به «تهدیدی جدید علیه امنیت جهانی» (همانند اوضاعی كه در دوران رایش سوم حاكم بود) گرامی می داشت.
انعكاس رویدادهای تاریخی هنوز فروكش نكرده است. كرملین حالت تدافعی به خود گرفته است. ارتشی كه در مواقع ضروری به جنگ دشمنان واقعی یا خیالی روسیه فرستاده می شود، نسل جدیدی از داوطلبان جدید پرشور مبارز به نام لیگ جوانان روسیه پوتین است. این گروه ها اسامی مختلفی مانند Nashi (از آن ما) یا گارد جوانان و یا «همگام با هم» دارند. این ایدئولوگ های جوان كه به شدت از سوی كرملین حمایت می شوند، از چند سال گذشته به یك باره پدیدار شده اند و جمعیت آن ها در حال حاضر به یكصدهزار نفر می رسد.
این جوانان، افراد با صداقت و دارای حسن نیتی هستند كه لشگری بسیار قوی تشكیل داده اند. آنها برای فعالیت های خود هیچ دستمزدی دریافت نمی كنند و فقط به رئیس جمهور خود ـ پوتین ـ وفادارند. آنان گروه های مخالف خود را فاشیست های خائن خطاب می كنند و از دشمنان خارجی خود مانند كشورهای استونی، گرجستان و لهستان متنفرند و خود را وقف شكوهمندی جماهیر شوروی می كنند. نیكلای پانچنكو، یك كمیسار (رهبر) ناشی می گوید: «ما باید روسیه را دوباره قدرتمند كنیم. زمان سرنگونی امپراتوری آمریكا فرارسیده. ما اجازه نخواهیم داد كه آمریكا، روسیه را به یكی از مستعمرات خودش تبدیل كند.»
با نگاهی به عصر طلایی كمونیست ها در روسیه، می توان فهمید كه به خاطر دغدغه ذهنی گروه حاكم برای بالابردن سطح آگاهی سیاسی نسل جوان روسیه، گروه جوانان شوروی، (كامسامول) komsomol را تأسیس كرد. انگیزه كرملین برای پیروزی به روح و قلب جوانان روسیه از وقایع بعد از انقلاب مخملی در اوكراین، گرجستان و قرقیزستان بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ نشأت گرفته است.
در حال حاضر كرملین نگران وقوع انقلاب رنگی بعدی در روسیه است.سرگئی ماركوف، عضو فعال در تأسیس ناشی در سال ۲۰۰۴ می گوید: نقش حیاتی و مهم جوانان در این انقلاب ها به ما فهماند كه باید كاری كنیم. برنامه بسیار ساده بود. ما گروه ناشی را در شهرهای نزدیك مسكو نیز فعال كردیم تا اعضای آن بتوانند در صورت لزوم شب هنگام نیز در میدان سرخ مسكو حاضر شوند. برنامه ما به وجود آوردن یك ایدئولوژی براساس پایبندی و وفاداری كامل به رئیس جمهور و برنامه های او بود.
با نزدیك شدن زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در روسیه، گروه ناشی و جنبش های وابسته به آن دارای هدف واحدی هستند، آنان با هر كسی كه به خود این اجازه را دهد تا پوتین و گروه حاكم او را به چالش بكشد مبارزه می كنند. ناشی اخیراً با هدف معرفی بیشتر این افراد، اطلاعیه ای با عنوان «گالری خائنین» صادر كرد. در این گالری، تصاویر رهبران مخالفی همچون میخائیل كاسیانوف، نخست وزیر سابق روسیه و ادوارد لیمونوف نویسنده رادیكال چاپ شده است.
این افراد به عنوان دشمنان مردم معرفی شده اند كه قصد نابودی كشور و تسلیم آن به جاسوسان خارجی و فتنه گران را دارند. در این اطلاعیه نام افرادی همچون بوریس برژوفسكی، الیگارش تبعید شده دوره یلتسین و میخائیل خودوركوفسكی، میلیونری كه بعد از آغاز كمك هایش به اپوزیسیون روسیه در سال ۲۰۰۴ سرنگون شد، نیز به چشم می خورند.
ماه گذشته این گروه سازمان یافته ترین و برجسته ترین گردهمایی خود را برگزار كرد. نزدیك به ۱۵هزار داوطلب در حالی كه لباس های قرمز رنگ پوشیده بودند با رفتن به نقاط مختلف مسكو، بروشورها و حدود ۱۰هزار سیم كارت ویژه تلفن های همراه را توزیع كردند. این كارت ها برای استفاده كننده ها این امكان را فراهم می كردند تا پیام های خود را به كرملین بفرستند و داوطلبان گروه ناشی نیز بی درنگ به آنها پاسخ می دادند.
گیرندگان این پیام ها نیز آموزش دیده بودند تا از این كارت ها برای گزارش هرگونه نشانه ای مبنی بر شكل گیری انقلاب نارنجی استفاده كنند و در صورت وقوع انقلاب، این كارت ها فوراً پیام هایی حاوی دستورالعمل هایی مبنی بر نحوه عملكرد افراد و مكان گردهمایی آنها را می فرستادند. تاتیانا ماتیاش ۲۲ ساله، یكی از فعالان ناشی می گوید: ما برای مردم مسكو توضیح دادیم كه همگی ما باید خود را برای مقابله با یك انقلاب به طرفداری از غرب و سرمایه گذاری شده از سوی آمریكا آماده كنیم و در صورت تعطیلی رادیو و تلویزیون مردم باید بدانند كه برای نجات سرزمین مادری خود چه كنند.
گارد جوانان در بخش چلیابینسك برای عقب نماندن از ناشی، اخیراً یك جلسه آموزشی با هدف چگونگی مبارزه با انقلاب نارنجی احتمالی را در شهر خود برگزار كرد. هزار داوطلب در حالی كه دستمال های نارنجی به سرشان بسته بودند قصد حمله به ایستگاه تلویزیون محلی را داشتند. گارد جوانان برای دفاع از آنها وارد صحنه شد و در پایان روز عده ای از افراد گارد با در دست داشتن چوب های بیسبال قصد تخریب یك چادر نارنجی رنگ را داشتند، درست همانند همان چادری كه ۳ سال قبل در میدان كی یف ـ پایتخت اوكراین ـ برافراشته شده بود. چندی پیش در منطقه Sosnovy Bor در ۱۲۰كیلومتری سنت پترزبورگ، داوطلبان ناشی در حالی كه از مدارس روستایی این منطقه دیدن می كردند، فیلمی تحت عنوان lessons Courage (درس های شجاعت) را نیز به نمایش گذاشتند.
فیلم با نمایش تصاویری از جمعیت جوانان ناشی كه تی شرت های سفید یك دست همراه با ستاره های قرمز رنگی بر روی آنها، پوشیده بودند شروع شد و در ادامه، تصویر پوتین در كنار تصویر یك گرگ و تصاویر موش هایی كه نمادی از كارمندان فاسد دولت بودند، پخش شد. پانچنكو به دانش آموزی گفت: «پوتین شبیه گرگ تنهایی است كه توسط موش ها محاصره شده است.»
روسیه بیش از حد به فساد كشیده شده است و زمان آن رسیده تا همه چیز تغییر كند و اكنون زمان روی كار آمدن رهبرانی قدرتمند مانند ما است.
فضا و حال و هوای شبه نظامی بر گروه حكمفرماست. ناشی هر سال در تابستان ها كمپ های عضوگیری خود را در سراسر روسیه برپا می كند. واسیلی یا كی منكو رئیس ناشی می گوید: «اعضای جدید فیلم های تبلیغاتی تماشا می كنند و آموزش های نظامی می بینند.» كارمندان و سیاستمداران ارشد مانند یوری بالویفسكی، معاون وزیر دفاع و رمضان قدیروف رئیس جمهور چچن، برای آنها سخنرانی می كنند.
فعالانی كه صد عضو جدید را به عضویت ناشی درمی آورند می توانند تا سطح كمیسار ارتقا پیدا كنند اما پیش از آن باید یك دوره سه روزه شامل حمله های شبه نظامی و آزمایش های جسمانی را سپری كنند.
لئونید كوزای ۲۳ ساله، رهبر ناشی در سنت پترزبورگ می گوید كه او و دوستانش مجبور بودند قدرت بدنی، استقامت و رهبری تیمی را به نمایش گذارند. همچنین ناشی از نیروهای پلیس داوطلب خواست كه یونیفورم سیاه بپوشند و پلیس را در گشتزنی در خیابان ها و در صورت لزوم در برخورد با اوباش یاری دهند.
در اوایل ماه مه ناشی دست به یك تمرین شبه نظامی در كمپی در نزدیكی podolsk در ۲۵ كیلومتری خارج از مسكو زد. حدود ۵۰ فعال با لباس های نظامی به طور منظم راهپیمایی كردند. آنها با تفنگ های كلاشینكوف و هفت تیرهای ماكاروف تمرین می كردند و حدود یك ساعت نیز تیراندازی به هدف را تمرین كردند .
گروه هایی كه فضای شبه نظامی كمتری دارند می توانند به بخش های ناشی با عنوان splamern (فعالان وحدت گرا) ملحق شوند. در این بخش ها دوره های روانشناسی برای رهبران تیم برگزار می شود. یك دانشجوی رشته روانشناسی می گوید ما در حال فراگیری روش هایی هستیم تا با كمك آنها به مردم بیاموزیم كه چگونه در شرایط سخت و بحرانی آرامش خود را حفظ كنند. هدف دشمن عصبی كردن ما است و ما ملزم به مبارزه با دشمن و دفاع از دولت فعلی خود هستیم.
والری نوود ورسكای مخالف كهنه كار، ناشی را به زندان جدید پوتین به تقلید از گروه جوانان هیتلر تشبیه می كند.
این شباهت كمی مبالغه آمیز باشد. ممكن است ناشی و سایر گروه ها وفاداران متعصبی برای پوتین باشند اما سخنوری و روش های آنها تا حد زیادی شبیه تقلید شیطنت آمیزی از جنبش های دموكراسی در اوكراین و جاهای دیگر است. بخش اعظم فعالیت آنها از سوی ولادیسلاو ساركوف، دست راست پوتین در مسائل سیاسی و رسانه های گروهی دارد. وی ملاقات های منظمی با رهبران گروه به منظور سازماندهی فعالیت های تبلیغاتی و سیاسی دارد.
به گفته ایلیا پوناماروف تحلیلگر مؤسسه مطالعات جهانی سازی، كرملین درباره سرمایه خود هم در كمك های نقدی و هم در كمك به تجارت داخلی به منظور حمایت از برنامه های مختلف، بسیار دست و دل باز است.
این مؤسسه تخمین زده كه فعالیت های رابط ها به تنهایی ۲۲۰ میلیون دلار هزینه دارد و همانند komsomol قدیمی، حقوق و مزایای عضویت نیز قابل توجه و چشمگیر است. اعضای این گروه ها به راحتی می توانند وارد دانشكده های مدیریت شوند و پست های بالای مدیریتی را در مؤسسات و شركت های دولتی برجسته ای مانند گاز پروم و روز نفت، شبكه های تلویزیونی خصوصی و حتی در كرملین به دست آورند.
رهبران غربی به طرز فزاینده ای از موقعیت جدید روسیه احساس نگرانی می كنند.
این رهبران از تماشای منظره هزاران پلیسی كه در حال ضرب و شتم جمعیت معترضان مرتبط با گروه های مخالف سیاسی هستند ابراز نگرانی می كنند. در حال حاضر روابط روسیه و آمریكایی ها روبه سردی است و رایس در سفر اخیر خود به مسكو سعی به بازبینی و بررسی مجدد این روابط داشت.
پوتین در سخنرانی خود به مناسب «روز پیروزی» درصدد مقایسه آمریكا با آلمان نازی برآمد.
او همچنین نسبت به تهدید كشورهایی كه حیات انسانی را منكوب می كنند و اراده خود را بر جهان تحمیل می كنند، هشدار داد.
پوتین به شدت برنامه های آمریكا برای ایجاد پایگاه موشك ABM در اروپای شرقی را محكوم كرد. یك دیپلمات اروپایی مقیم مسكو می گوید: همه از روشی كه روسیه در پیش گرفته به شدت ترسیده اند اما هیچ كس نمی داند كه در این زمینه چه كار كند. درحالی كه كرملین به طور خصمانه ای، دشمنان داخلی و خارجی خود را تحت پیگرد قرار می دهد و جنبش جوانان خود را به عنوان عاملان بالفعل تصورات ملی گرایانه خود آموزش می دهد، همسایگان روسیه با نگرانی فزاینده ای نگران این موضوع هستند كه كدام یك از آنها هدف بعدی روسیه هستند.
ترجمه: آزاده حاج اسفندیاری
منبع: نیوزویك
منبع: نیوزویك
منبع : روزنامه ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست