جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
مهدی ذکایی روزنامه نگار موفق ایرانی در آمریکا (در این روز ۲۸ ژوئن)
مهدی ذكایی كه كار روزنامه نگاری را از ۱۵ سالگی از مجله اطلاعات كودكان (دختران و پسران) آغاز كرده است هفتم تیرماه ۱۳۲۲ (۲۸ ژوئن ۱۹۴۳) در آشتیان كه مردمی هوشمند دارد به دنیا آمد. مهدی همانند سایر مردان موفق، در كار روزنامه نگاری از این شاخه به آن شاخه نپرید و فقط در رشته مجله و نیاز جوانان ادامه داد. او پس از مجله كودكان موسسه اطلاعات، در مجله «اطلاعات جوانان» بكار پرداخت و از دهه ۱۳۴۰ تا روزی كه از موسسه اطلاعات خارج شد (سال ۱۳۵۹) در همین مجله تجربه اندوخت و در امور جوانان متخصص شد. وی بیشتر عمر روزنامه نگاری در موسسه اطلاعات را با «ر. اعتمادی» سردبیر مجله جوانان و تنها روزنامه نگار اینوستیگیتیو تاریخ ژورنالیسم ایران همكار بود. مهدی نسبت به اعتمادی، استاد خود، همواره وفادار مانده است. در سال ۱۹۵۹ هنگامی كه اعتمادی موسسه اطلاعات را ترك كرد، مهدی ذكایی هم آنجا را رها ساخت و چندی بعد عازم آمریكا شد. اعتمادی به این دلیل موسسه اطلاعات را ترك گفت كه این موسسه مصادره شده بود و دیگر استقلال نداشت و به باور او، یك روزنامه نگار حرفه ای نباید در نشریه ای كه متعلق به دولت است كار كند و بر این عقیده خود نیز پا برجا مانده است.
ذكایی پس از ورود به آمریكا و تقویت زبان انگلیسی، اجازه نداد كه خانه نشینی اش زیاد طول بكشد و مجله جوانان را در لس آنجلس راه اندازی كرد و نخستین شماره آن را در ۱۲ ژوئن ۱۹۸۷ منتشر ساخت كه محتوایی شبیه «اطلاعات جوانان» دوران سردبیری اعتمادی داشته است كه آن مجله در تهران هر هفته نزدیك به نیم میلیون نسخه فروش داشت و ده تا پانزده درصد این تیراژ در افغانستان توزیع می شد.
انتشار «جوانان» بدون سرمایه لازم در لس آنجلس، یك شق القمر بود. تا كسی در این حرفه نباشد نمی تواند، مشكلات كار و اضطراب ناشر را در ذهن مجسم كند.
«جوانان» مهدی ذكائی كه در تابستان ۲۰۰۵ هجده ساله شده است یك مجله جامع و حرفه ای است كه انواع مطالب را در آن می توان دید. این مجله در اكناف جهان و هرجا كه یك جامعه ایرانی باشد مشاهده می شود.
ابتكار تازه مهدی ذكایی كه باب تازه ای را به روی روزنامه نگاران ایرانی گشوده است، انتشار «جوانان» در دوبی (امارات متحده) است. این كار از سال ۲۰۰۵ و با استفاده از تكنولوژی پیشرفته آغاز شده است؛ به این ترتیب كه كه صفحات مجله از طریق اینترنت به دوبی انتقال می یابد، در آنجا سردبیر محلی مجله مطالب و آگهی های منطقه را بر آن اضافه می كند، به چاپ می رساند و در سراسر منطقه خلیج فارس كه میلیونها ایرانی و فارسی زبان در آنجا زندگی می كنند به توزیع می دهد.
ذكایی در صدد ارسال مجله به افغانستان است و معتقد است كه توزیع جوانان در افغانستان به عادی شدن اوضاع این كشور كمك فراوان خواهد كرد زیرا كه دولت كمونیستی افغانستان و پس از آن طالبان مانع از ورود مجله های عمومی و حرفه ای به افغانستان شده بودند.
دکتر نوشیروان کیهانی زاده
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست