چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
برخورد مقطعی کافی نیست
![برخورد مقطعی کافی نیست](/mag/i/2/97pgj.jpg)
راهب میافزاید: میزان بهرهمندی طبقات مختلف از رفاه اجتماعی نیز عامل تعیینکنندهای در شکلگیری رفتارهای ضداجتماعی در سطح جامعه است. رفاه انسانی هنگامی حاصل میشود که تمام شهروندان درجاتی از بهبود را تجربه کنند و دارای سطح بالای آموزش، تأمین اجتماعی و روابط انسانی مطلوب باشند.
وی میگوید: در یک برنامه رفاه اجتماعی باید به افراد فرصت داد تا توانائیهای خود را تشخیص دهند که این فرصتها باید در متن برنامههای آموزشی دولت ایجاد شود.افرادی که دست به بزهکاری میزنند، غالباً از سطح پائین آموزش، رفاه و فرهنگ برخوردار بودهاند و در مشکلاتی چون فقر، بیکاری، بیماری غوطهورند. بنابراین در بررسی علت رفتار بزهکارانه افراد در سطح کلان ما شاهد کاستیها و مشکلات ریشهای در سطح جامعه هستیم.این مددکار اجتماعی تصریح میکند: از سوی دیگر در سطح میانه باید به معنای خانواده و جایگاه آن توجه شود. خانوادههائی که در آنها ساختار منسجمی وجود ندارد و فرزندانشان با مسائلی چون خشونت، اعتیاد، کودکآزاری، جدائی والدین، اشتغال کودک در سنین پائین، مهاجرت، بیبندوباری، بهرهکشی و مسائلی از این قبیل روبهرو هستند، آسیبهای جبرانناپذیر جسمی و روانی را تجربه میکنند که در بسیاری از موارد رفتارهای بزهکارانه و عقدههای روانیشان را در سطح جامعه تخلیه میکنند و بهنوعی از خانواده و جامعه انتقام میگیرند. بزهکاری و رفتارهائی که اراذل و اوباش انجام میدهند، در محلات و خانوادههای خاص وجود دارد و بحث الگوگیری در این خصوص حائز اهمیت است.
وی در ادامه میگوید: در سطح خرد باید به شخصیت فرد بزهکار و عوامل روانشناختی مؤثر در بروز این پدیده توجه داشت. بهگونهای که در بررسیهای بهعمل آمده مشخص شده که دستهای از این افراد دارای بیماریهای روانی و ”اختلال شخصیت ضد اجتماعی“ هستند و سابقه رفتارهای بزهکارانه در خانواده آنها وجود داشته است.راهب در خصوص نتایج برخوردهای فیزیکی با اراذل و اوباش بدون توجه به علل بروز آسیبهای اجتماعی میافزاید: تجربه برخورد با افراد و گروههای بزهکار بهصورت مقطعی و آنی در جامعه ما به کرات دیده شده است. که از آن جمله میتوان به تخریب محله کولیهای خاک سفید، که به محض تخریب آن محله و جمعآوری و مجازات عدهای از این افراد، شاهد پخش گروهی از آنها در بخشهای دیگر و سرایت آلودگی به مناطق دیگر تهران بودیم، اشاره کرد.وی ادامه میدهد: تنها زمانی میتوان با جدیت تمام با رفتارهای بزهکارانه مقابله کرد که عوامل زیربنائی ایجادکننده آن رفتارها در سطح کلان و میانه جامعه از بین برود و بنابراین عواملی چون رفاه اجتماعی، امنیت اجتماعی، آموزش، بهداشت، مداخله تشکلهای غیردولتی در شرایط بحرانی خانوادهها و پیشگیری از بروز جرم و بزهکاری در درجه اول اهمیت قرار دارد.این مددکار اجتماعی تصریح میکند: افزایش بهرهمندی طبقات مختلف از رفاه و عدالت اجتماعی امنیت، نظم اجتماعی، برآورده شدن نیازهای عاطفی، روانی و اجتماعی جوانان در خانوادهها و برآورده شدن نیازهای عاطفی جوانان به وسیله ازدواج و مبارزه با مسائلی چون کودکآزاری، رفتارهای خشونتبار در خانواده نیز باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.وی هشدار میدهد اگر بهصورت زیربنائی به این پدیده پرداخته نشده و لایههای زیرین اجتماعی که آسیبزا هستند اصلاح نشوند، در آینده خفاش شبها و بیجههای دیگری پیدا میشوند.
طیبه براتی
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست