دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
کارمند الکترونیک
مشخصه بارز تكنولوژی های جدید، كوتاه بودن عمر آنهاست، به بیانی دیگر تكنولوژیهای جدید با همان سرعتی كه به وجود می آیند با همان سرعت هم از رده خارج می شوند و هر روز تكنولوژی جدیدتری جایگزین تكنولوژی قبلی می شود.
پیشرفت روزافزون IT در صنعت كشور و ضرورت استفاده از آن، ما را بر آن می دارد كه علوم و فنون كامپیوتری لازم برای كار خود را فراگیریم.
این مسئله برای كارمندان اداری بسیاری جدی است. چنانچه كارمندی كار با كامپیوتر را نداند به طور حتم با مشكلات جدی مواجه می شود و مدیر مربوطه را وادار می كند تا در مورد كارمندی كه آشنا با كامپیوتر و سیستم های مكانیزه نیست تصمیم جدی بگیرد.
از ابتدای دهه۷۰ استفاده از كامپیوتر و سیستم های كامپیوتری در تمامی شركتهای صنعتی و غیرصنعتی داخلی گسترش یافت. در حال حاضر كمتر شركتی را پیدا خواهیم كرد كه تمامی یا برخی از كارهای اداری خود را به صورت مكانیزه انجام ندهد.
دیگر هیچ شركتی فعالیت هایی مانند پرداخت حقوق و دستمزد، انجام امور پرسنلی و امور مالی، حسابداری، انبارداری و غیره را به صورت سنتی و دستی انجام نمی دهد و برای انجام آنها از نرم افزارهای موجود در بازار و در مواردی خاص از نرم افزارهای اختصاصی استفاده می كنند.
با این اوصاف اگر بخواهیم در بازار فعلی بكار خود ادامه دهیم و پاسخگو باشیم چاره ای نداریم جز آنكه با علوم مختلف كامپیوتری آشنا شویم.
قرن بیست و یكم را قرن اطلاعات نام گذاری كرده اند. مقدار اطلاعاتی كه در قرن بیستم تولید شد، بیشتر از كل اطلاعاتی است كه در قرون گذشته جمع آوری شده بود و این آغازی است برای قرن۲۱ كه نمی توان به راحتی حدس زد تا پایان این قرن چه میزان اطلاعات تولید خواهد شد.
●كارمند الكترونیك كیست؟
كارمند الكترونیك كسی است كه با علوم و فنون كامپیوتر آشنایی دارد و با توجه به ابزاری كه در اختیار دارد می بایست برای انجام كارهای واگذار شده از سیستم های مكانیزه استفاده كند.
●كارمند الكترونیك چه باید بداند؟
كارمند الكترونیك با توجه به مسئولیت خود می بایست میزان دانش IT خود را افزایش دهد، در غیر این صورت آن شغل به او سپرده نخواهد شد. برای مثال یك منشی می بایست با نرم افزارهای تایپ مانند Word آشنا باشد. او باید كار با نرم افزار Excel و Power Point را بداند و در مرحله پیشرفته می بایست با نرم افزارهای گرافیكی مانند Photoshop آشنا باشد. به طور كلی هر كارمند اداری می بایست در زمینه IT دانش لازم در ICDL را داشته باشد.
یك كارمند برای آموزش اولیه در زمینه IT می بایست به زبان انگلیسی اشراف داشته باشد، در غیر این صورت در آموزش IT با مشكلات بسیار جدی و عدم موفقیت كامل روبرو خواهد بود.
پیشرفت IT در شركت نفت پارس طی۵ سال گذشته به سرعت رو به افزایش بوده است. برای مثال در سال۱۳۷۸ تعداد كسانی كه در شركت نفت پارس با كامپیوتر كار
می كردند بالغ بر۵۰ نفر بود در حالی كه در حال حاضر این تعداد به بیش از۲۰۰ نفر رسیده است.
به نظر می رسد در۳ سال آینده چنانچه اشخاصی از نظر شغلی نتوانند از كامپیوتر استفاده كنند دیگر قادر به هماهنگی خود با سایر بخش ها نخواهند بود.
پیشرفت روز افزون علم IT به گونه ای بوده است كه آموزش و استفاده از آن را بسیار سهل تر از۱۰ سال گذشته كرده است. با آمدن برنامه هایی به صورت Visual آموزش و فراگیری بسیار راحتر از یادگیری با استفاده از برنامه های قدیمی تحت DOS شده است. همچنین وجود كتاب ها و CD های آموزشی، فراگیری علم IT را در هر مكان میسر می سازد.
فراگیری علم IT محدودیتی ندارد و با توجه به سرعت پیشرفت علم در این زمینه شخص یاد گیرنده می بایست به طور دایم در حال آموزش و فراگیری باشد. سرعت پیشرفت علم IT به گونه ای است كه هر۶ ماه یكبار اطلاعات آن تغییر می كند به همین دلیل كاربران و كارشناسانی كه با
برنامه های حرفه ای كار می كنند چاره ای جز به روز رساندن دایمی اطلاعات خود ندارند.
از سویی دیگر سرعت نفوذ IT بین كاركنان صنعتی و كسانی كه در واحدهای تولیدی مشغول به كار هستند نیز در حال گسترش است. مسلم است افرادی كه به كار اپراتوری دستگاه مشغولند و یا با خطوط تولید سروكار دارند نیز با پیوستن حلقه اطلاعات IT شركت، در زمره افرادی قرار گرفته اند كه می بایست با نرم افزار مربوط به شغل خود آشنا باشند.
همچنین با توجه به گسترش زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری صنعت IT كشور در زمینه های مختلف همانند بانكداری، شهرداری، مراجعه به ادارات مختلف، حتی به عنوان یك شهروند نیز می بایست به علم IT آشنا باشیم و به ناچار باید به یك شهروند الكترونیك تبدیل شویم. با آشنایی شهروندان به علوم IT دیگر لازم نیست برای هر كاری از منزل یا محل كار خود خارج شویم و این امر می تواند سبب كاهش هزینه های مختلف زندگی و كاهش ترافیك و صف های طویل شود.
نویسنده: مهندس فریدون جهش
منبع : ماهنامه نفت پارس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست