پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بخورید،لاغرشوید


بخورید،لاغرشوید
بدون رژیم لاغر شوید. هفته ای ۷ کیلو وزن کم کنید! کمربند ما تنها درمان چاقی شما! جدیدترین و بدون عوارض ترین قرصهای لاغری و... شما چطور لاغر می شوید؟
تا به حال کدام یک از روشهای تبلیغ شده در رسانه ها را به کار برده اید؟ نتیجه ای هم داشته؟
مساله داروهای لاغری که این روزها تبلیغات زیادی هم برای ترویج آنها صورت می گیرد، سوال بسیاری از افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی است.مطمئنا شما هم با این قبیل داروها در جاهای مختلف برخورد کرده اید و این سوال برایتان مطرح شده که آیا واقعا داروهای لاغری موثرند؟
در مورد اثرات داروهای مختلف لاغری و ضدچاقی اخبار ضد و نقیض بسیاری موجود است. تبلیغات مختلف ، از اثرات مفید این داروها و کاهش وزن بدون تحمل گرسنگی صحبت می کنند؛ ولی پزشکان عقاید مخالفی دارند.تحقیقات پزشکی و بررسی های آماری روی افرادی که این داروها را مصرف کرده اند، نشان می دهد این داروها یا بی اثر هستند، یا اثر آنها بسیار کوتاه مدت است و پس از قطع دارو، وزن شخص به حالت اولیه باز می گردد.در واقع مصرف داروها باید همراه با رژیم غذایی و انجام فعالیت ورزشی باشد تا اثر آن ماندگار شود. در بسیاری از افراد بروز عوارض جانبی مصرف دارو به جای حل بیماری چاقی ، بیماری دیگری را به ارمغان می آورد.در حقیقت استفاده از این داروها به تنهایی برای کاهش وزن به هیچ عنوان یک راه درمان اصولی نیست و فرد چاق برای لاغر شدن حتما احتیاج به رژیم غذایی مناسب تحت مراقبت یک رژیم درمان و فعالیت بدنی منظم دارد.
چه کسی قرص لاغری بخورد؟
استفاده از این داروها تنها برای افرادی مجاز است که:
۱- نمایه توده بدنی آنها (BMI) بالاتر از ۳۰ باشد. بدین معنی که در مرحله چاقی درجه ۲ باشند و هیچ بیماری خاصی نداشته باشند.
پس به افرادی که کمی اضافه وزن دارند توصیه می شود از این داروها استفاده نکنند و فقط افراد خیلی چاق ، مجاز به استفاده از این داروها هستند.
۲- افرادی که در اثر اضافه وزن طولانی مدت مبتلا به دو عارضه مزمن فشارخون بالا و دیابت شده اند.
بخوریم؟
این داروها اگر پایه گیاهی داشته باشند، اثرات جانبی کمتری دارند؛ مثلا بیشتر داروهای مورد استفاده ، قرص های ضداشتها هستند.
بیشتر این داروها، قرصها و یا کپسولهایی هستند که موجب کاهش اشتها شده و باید توسط پزشک به مقدار لازم تجویز شوند.
نوع دیگر از داروهای تجویز شده ، قرصهای ممانعت کننده از جذب چربی ها هستند که با چربی موجود در غذا ترکیب شده و جذب آن را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد. Meridia و Xenical تنها داروهایی هستند که برای طولانی مدت به افراد خیلی چاق توصیه می شوند.
واقعا لاغر می شویم؟
با مصرف این داروها، چربی خورده شده در روده شکسته نشده و یا جذب آن مختل می شود. به طور کلی استفاده از این داروها به همراه رژیم غذایی موجب کاهش وزن به میزان ۲تا ۱۰ کیلو در مدت یک سال شده اند.در افراد مختلف با شرایط بدنی متفاوت ، پاسخ به این داروها یکسان نیست ، در ضمن هیچ دستور مشخصی وجود ندارد که چه میزان از قرص تجویز شده موثر است و پزشک تنها با توجه به اطلاعات و تجربیاتش میزان مورد نیاز را تعیین می کند.افرادی که بسیار چاق هستند، با مصرف مداوم از این داروها به مدت ۶ ماه می توانند تا ۱۰ درصد وزنشان را کاهش دهند و این میزان کاهش وزن بسیار با اهمیت است و از ابتلای آنها به فشارخون ، دیابت و دیگر بیماری های مزمن جلوگیری می کند.در عین حال تحقیقات زیادی در مورد اثرات جانبی یا اثر بعدی ناشی از مصرف این داروها انجام نشده است. از عوارض دیگر این داروها ایجاد نفخ ، تکرر دفع ، دفع چربی و غیره است.
در صورتی که با مصرف این داروها عوارضی مثل سوزش قلب ، عادت ماهانه همراه با درد، ورم بدن در قسمت پا و مچ ، آکنه و احساس سرما بروز کرد، بسرعت مساله را با پزشک معالجتان در میان بگذارید.
کسانی که دچار فشارخون نامنظم ، بیماری قلبی ، تپش قلب یا سابقه سکته هستند نباید از داروهای فوق استفاده کنند و کلیه کسانی که از این دارو استفاده می کنند، باید فشارخونشان را کنترل کنند.در صورتی که قصد استفاده از داروهای لاغری را دارید و یکی از شرایط زیر در شما وجود دارد، حتما این مساله را با پزشک در میان بگذارید:
۱- اعتیاد: برای فعالیت مناسب دارو، احتیاج به شرایط خاصی است که اعتیاد نداشتن یکی از آنهاست.
۲- اگر با مصرف قرص ، وزنتان تغییری نکرد و دچار ثبات وزن شدید.
۳- در صورتی که اثرات جانبی ناشی از مصرف قرص در شما بروز کند.
عوارض جانبی مصرف داروهای لاغری
در صورتی که این داروها بیش از اندازه مصرف شوند یا مصرف بیش از چند هفته طول بکشد، عوارض زیر بروز می کند: افزایش ضربان قلب، افزایش فشارخون، تعرق زیاد، یبوست، کم خوابی، تشنگی زیاد، گیجی، پربودن بینی ، سردرد، اضطراب و خشکی دهان.
حفظ وزن کاسته شده
اثر این داروها کوتاه مدت است. اگر فرد بخواهد پس از کاهش وزن برای مدت طولانی ثابت بماند، باید در تمام مدت مصرف قرص ، عادت غذایی اش را تغییر دهد و فعالیت ورزشی منظمی داشته باشد تا پس از قطع دارو به وزن اولیه بازنگردد.
داروهای ضداشتها چگونه عمل می کنند؟
این داروها شرایطی را در بدن به وجود می آورند که فرد احساس گرسنگی نکند. به این صورت که باعث تولید بیشتر هورمون سروتونین و یا کاتکول آمین می شوند.این دو هورمون تولید شده در مغز، بررفتار غذایی فرد اثر گذاشته و با افزایش تولید آنها فرد احساس سیری و پری می کند. داروهای ضداشتها برای همه افراد توصیه نمی شوند، افراد مسن و کودکان نباید از این داروها استفاده کنند. در صورتی که می خواهید از داروهای لاغری استفاده کنید، حتما پزشک را از شرایط جسمی تان مطلع سازید؛ این که باردار یا شیرده هستید، حساسیت خاصی دارید و یا تحت درمان با داروی دیگری هستید یا در صورتی که مبتلا به دیابت ، فشارخون ، بیماری قلبی ، صرع ، بیماری کلیوی ، اعتیاد، تیروئید پرکار، افسردگی ، سردرد میگرنی و فشار چشم هستید، حتما پزشک خود را مطلع کنید.در ضمن فراموش نکنید که تنها تحت نظر دکتر از داروهای لاغری استفاده کنید.

مترجم: بهاره صفوی
منبع : روزنامه جام‌جم


همچنین مشاهده کنید