پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
فصل نوین حیات سیاسی هاشمیرفسنجانی
انتخاب آیتا... هاشمیرفسنجانی به ریاست مجلس خبرگان رهبری را باید به فال نیک گرفت. این انتخاب بازتاب شرایط اجتماعی کشور است. هاشمی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز فاصله معناداری با دیگر رقبای خود داشت. در آن شرایط، هاشمی در چنبره حمایتهای اصلاحطلبان و افکار عمومی قرار داشت.
این امر در حالی صورت میپذیرفت که حجم سنگین تخریب علیه ایشان و دیگر روحانیون مستقل و خوشنام فراهم شده بود. نکته کلیدی در این میان اقدام حزب اعتماد ملی در تهیه فهرستی سراسری از کاندیداهای اختصاصی خویش بود. این اقدام سبب شد که تعداد ۱۳ نفر از کاندیداهای اختصاصی حزب به مجلس خبرگان راه یابند، نقش اثرگذار و ماندگار این تعداد از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بود که سرنوشت انتخابات اخیر هیاترئیسه آن را رقم زد.
اما نکته قابل تامل، تبعیت وجدان عمومی نمایندگان مجلس خبرگان رهبری از باور عمومی جامعه نسبت به هاشمی است.
علیرغم برخی انتقادات که در طول ۳ دهه از انقلاب اسلامی بر برخی از رفتارها و عملکردهای هاشمیرفسنجانی وارد بوده است، او در مجموع به عنوان یکی از استوانههای انقلاب و یاران خاص حضرت امام(ره) توانسته نقشی قابل اتکا و تامل در برهههای مختلف تاریخ انقلاب اسلامی ایفا نماید. نقشی که او را در جایگاه یک شخصیت عملگرا، معتدل و با سعه صدر قابل ملاحظه، نشانده است. نقش هاشمی در سالهای اخیر خاصه پس از انتخابات نهم ریاستجمهوری، وجهی ممیزتر یافته است. او که در این انتخابات در کنار دیگر چهرههای اصلاحطلب مورد شدیدترین حملات سیاسی و رسانهای قرار گرفت، هیچگاه اعتماد به نفس خویش را از دست نداد.
در این میان و در مرحله دوم، اجماع تمام نیروهای مستقل، تحولخواه، اصلاحطلب و خط امامی بر نام وی، آرای او را واجد کیفیتی کرد که قابل تامل است. آرای هاشمی هرچند از رقیبش کمتر بود، اما جامعه ایران علیرغم شناخت ۳۰ ساله به وی رجوع نمود. این در حالی است که رقیب وی از مزیت ناشناس بودن خود سود میبرد. از آن لحظه به بعد، نقش و جایگاه هاشمی در تضمین و دفاع از منافع ملی و پرهیز دادنهای تاریخی، قابل اعتناتر است. بیراه نیست که نتیجه انتخاب او را تداوم رقابت نزدیکی بدانیم که در سالهای اخیر در کشور صورت گرفته است. یک سوی این مجادله حرکت بر مسیر قانون، دفاع از منافع ملی و حمایت از حضور تمامی سلایق رهروان انقلاب در ارکان نظام بود و در دیگر سوی اردوگاه مجموعهای از عناصر سیاسیای که در رایجترین و عمومیترین نگاه میتوان نام <افراطیگری> بر رفتار سیاسی آن نهاد، قرار داشتند.
حال با انتخاب طبیعی هاشمیرفسنجانی، جامعه انتظار دارد که به تناسب منزلت و سابقه ایشان تحول مثبتی در این عالیترین نهاد سیاسی کشور پدید آید. مجلس خبرگان رهبری که نقش طبیعی آن نظارت بر عملکرد رهبری و نهادهای تابعه آن و اقدام در انتخاب رهبر در زمان مقتضی است، اکنون برای مردم به نهادی ملموستر تبدیل شده و از ناشناختگی درآمده است. در همین راستا است که این انتظار طبیعی جامعه از این نهاد عالی شکل میگیرد که به روند قانونگرایی، اعتدال، پرهیز از تندروی و دفاع از حقوق شهروندی و مشارکت در حفظ سلامت در امر حساس انتخابات آتی و دیگر بزنگاههای سیاسی کشور مساعدت نماید. هاشمیرفسنجانی نیز در فصل دیگری از زندگی خویش باید مراقبتر و هوشمندانهتر از نقشی که مردم شریف ایران و قانون اساسی از وی انتظار دارند، عمل نماید.
منبع : روزنامه اعتماد ملی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست