شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

اینترنت مخفی نیستید ردپای شما در هرجا با IP


اینترنت مخفی نیستید ردپای شما در هرجا با IP
گاهی اوقات از اینترنت بعنوان شبکه شبکه ها یاد می شود و مبنای آن نیز بر روی یک اصل ساده استوار است .جابجایی اطلاعات از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر که بر اساس مسیریابی و آدرس دهی. به عبارت دیگر قلب شناسایی هر کامپیوتری در شبکه آدرسی است که آن را با نام (IP (Internet Protocol می شناسیم. این آدرس همانند یک شماره تلفن برای هر کاربری منحصر بفرد است و در واقع اطلاعات مربوط به شخصی است که بطور اتوماتیک در هنگام برقراری ارتباط یک کامپیوتر در شبکه بوسیله کامپیوتر دیگر گرفته می شود و آن را از دیگر سیستم ها قابل شناسایی می کند . از جمله هنگام بازدید از صفحات مختلف وب ، ارسال و دریافت پست الکترونیک ، استفاده از یک محیط Chat و یا .... .
مقدار اطلاعات در دسترس درباره هر کاربری از طریق آدرس IP به نحوه ارتباط کاربران به اینترنت و دیگر اطلاعات دردسترس بستگی دارد . سازمانهای بزرگی که مسیر یاب و زیر ساختار TCP/IP دارند می توانند بطور مستقیم پروانه های نشانی های IP را خریداری کنند و سازمانهای کوچکتر و یا ISP ها نیز پروانه بلوکهایی از نشانی های IP را می خرند و آنها را بصورت استاتیک و یا دینامیک در اختیار کاربران و مشتریان خود قرار می دهند .نشانی های استاتیک تا هنگام تغییر ISP برای کاربران ثابت باقی می مانند ولی نشانی های دینامیک در هر بار برقراری ارتباط در اینترنت تغییر می کنند.
● آدرس های IP و نامهای Domain
کامپیوتری که به اینترنت متصل است باید از طریق زبان خاصی با دیگر سیستم ها مرتبط شود ، که این زبان با عنوان Internet Protocol شناخته می شود یا به عبارت ساده تر IP. هر کامپیوتر یک آدرس منحصر بفرد دارد همانند یک شماره تلفن. که در چهار شماره از بین اعداد ۰ تا ۲۵۵ قرار دارند ( بعنوان مثال ۲۰۶,۱۵۶,۱۸,۱۲۲ ) . در واقع پهنای نشانی های IP سی و دو بیت است و در نتیجه تقریبا ۲/۴ میلیارد نشانی متمایز را با آن می توان مشخص کرد . البته به دلیل روش نشانی دهی ناکارآمدی که دارد محدودیتهایی در این تعداد وجود دارد . هر کامپیوتر ، صرفنظر از اینکه آیا بعنوان یک سایت وب کار می کند ، یا یک mail server ، و یا برای هر کار دیگری مورد استفاده قرار می گیرد ، یک آدرس IP دارد بطوریکه می تواند به سراسر اینترنت دسترسی پیدا کند. برقراری ارتباط از طریق ارسال تکه های اطلاعات با نام Packets صورت می گیرد که شامل آدرس IP کامپیوتر مقصد نیز می باشد .
● نام های Domain
نام های Domain نیازی به اشاره و یاد آوری ندارند ، زیرا برای کار در اینترنت بعنوان یک ویژگی اختیاری قلمداد می شوند و نیازی به دانستن آنها نیست . به عبارت دیگر کاربران می توانند به جای وارد کردن آدرس http://۶۶.۲۱۸.۷۱.۸۶/ آدرس WWW.yahoo.com را وارد کنند . اگر چندین کامپیوتر در شبکه قرار دارند آنها می توانند تحت عنوان یک نام Domain بصورت گروهی قرار گیرند و برای راحتی هر یک نام خاصی به خود بگیرند . همانند Computer ۱ و یا Computer ۲ . استفاده از این شیوه حتی در صورت تغییر آدرس IP و یا جابجایی کامپیوتر به محل دیگر برای کاربران بسیار راحت تر است .این نامگذاری ها نیز بصورت اختیاری است و می توانید از آن صرفنظر کنید .
آدرس های IP بطور ذاتی هیچ ارزش مادی ندارند و در واقع این نام Domain است که از ارزش مادی خاصی برخوردار است .
Domain Name System یا در واقع همان DNS محلی است که آدرس های IP به نامهای Domain تبدیل می شوند .هنگامی که آدرس WWW.yahoo.com بوسیله کاربری در یک مرورگر وارد شود فرایند مزبور آن نام را به آدرس WWW.yahoo.com تبدیل می کند .و این روش کاربران را قادر به دسترسی به سایت مورد نظرشان می کند .
● چگونه رد پای کاربران باقی می ماند ؟
با هر بار اتصال به اینترنت و گرفتن IP چند روش برای شناسایی کاربران وجود دارد . در صورت تمایل می توانید از طریق آدرس http://Network-Tools.com به ابزار های مناسبی جهت این کار دسترسی یابید .
● تعیین مالک شبکه :
آدرسهای IP برای برپا کنند گان شبکه یا شرکت های خصوصی در بلوکهایی توزیع می شوند .با جستجوی بانکهای اطلاعاتی مربوط به IP های رجیستر شده می توانید مالک یک آدرس IP را شناسایی کنید.این بانکها ی اطلاعاتی در نواحی آمریکا ، اروپا و آسیا – اقیانوسیه در دسترس می باشند .
▪ اجرای یک " مراجعه معکوس" :
این امر آدرس IP را داخل نام یک کامپِیوتر ( برای مثال تبدیل آدرس http://۶۶.۲۱۸.۷۱.۸۶/ به WWW.yahoo.com) را تبدیل می کند. این امر در صورتی مورد استفاده قرار می گیرد که آن کامپیوتر بخشی از یک Domain رجیستر شده در اینترنت باشد .
▪ هدایت یک ردیاب :
هنگامی که بسته های اطلاعاتی در سراسر اینترنت جابجا می شوند ، از چندین کامپیِوتر و بر مبنای یک روش درختی عبور می کنند . بطور معمول این بسته ها به ISP فرستاده می شود و سپس به مقصد برپا کننده backboon فرستاده می شوند .و از طریق backbon برپا کننده ISP، اطلاعات کاربر جابجا می شود و سرانجام به گیرنده آن می رسد . اغلب موارد می توان یک موقعیت تقریبی فیزیکی از یک آدرس IP را تعیین کرد .همچنین می توان برپا کننده شبکه و یا ISP را تعیین نمود حتی اگر کامپیوتر خودش بعنوان بخشی از یک Domain نباشد .
بطور معمول کاربرانی که از ارتباط های ثابت در اینترنت بهره مند هستند ( شرکت های خصوصی ، مودمهای کابلی و غیره ) آدرس های IP ثابتی و استاتیک دارند . در مقابل شرکت های برپا کننده ارتباط اینترنتی از طرِق Dail-up بطور دینامیک ، در هر بار مراجعه کاربران و در هر تماس آنها یک آدرس IP را به آنها احتصاص می دهند .( همانند اشتراک ۱۰۰ آدرس IP به ازای هر ۸۰۰ نفر )
رویه و روال عمل شبکه اینترنت همچنین به مقدار اطلاعاتی که می تواند از این سو و آن سوی یک آدرس IP جمع آوری شود موثر است. اگر یک سایت Proxy در بین کاربران و اینترنت قرار گرفته باشد ، این مجموعه کامپیوتر ها تنها از طریق یک IP شناسایی می شوند و در این موارد تنها Proxy کاربران شناسایی می شود و نه خود آنها ، مگر آنکه اطلاعات دیگری سبب شناسایی آنها شود. نام های کامپیوتر همچنین می توانند برای جمع آوری اطلاعات دیگری مورد استفاده قرار گیرند. نامهای کامپیوتر برپا کنندگان اصلی بطور معمول دربردارنده نام نزدیک ترین شهر بزرگ کاربر می باشند .برخی شبکه ها به سادگی از آدرس های پست الکترونیک در نام کامپیوتر استفاده می کنند .برای مثال russ.consumer.net دارای یک آدرس پست الکترونیک بصورت russ@consumer.net می باشد .
البته ابهام در شناسایی کاربر از طریق آدرس IP با استفاده از کوکی های اینترنتی کاهش می یابد. در واقع کوکی ها فایل هایی متنی هستند که به هر کاربر یک طرح شناسایی منحصر بفرد می دهند .البته کوکی ها در هنگامی که شخصی از یک آدرس IP ثابت استفاده می کند ضروری به نظر نمی رسند. همچنین و این امر می تواند در شناسایی پست های الکترونیک بدرد نخور و Spam مورد استفاده قرار گیرد .
شما نیز برای آنکه دریابید شماره IP سیستم تان در هنگام برقراری ارتباط با اینترنت چیست ، می توانید با اجرای فرمان CMD در پنجره Run و سپس تایپ عبارت ipconfig آن را مشاهده کنید .
http://yazdit.mihanblog.com/More-۳۲۳.ASPX


همچنین مشاهده کنید