دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا
والک پلو
والك یك سبزی خودروی كوهی است كه در نقاط سرد كوهستانی كشور و در فصل بهار میروید. اگرچه به نظر بسیاری از افراد این سبزی به خودی خود بوی نامطبوعی دارد ولی با استفاده از آن میتوان پلوی مخلوط خوشمزهای تهیه كرد كه بین قدیمیها طرفداران بسیاری دارد.
● مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج ۴ پیمانه سر خالی یا ۵۰۰ گرم
- والك ۵۰۰ گرم
- روغن ۱۰۰ گرم
● طرز تهیه:
برنج را به همراه نمك خیس كنید. والكها را پس از پاك كردن خوب بشویید و در آبكش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. با توجه به اینكه والكهای كوهی برگهای لطیف و كوتاهی دارند، میتوانید آنها را به صورت درسته مورد استفاده قرار دهید. در غیر این صورت والكها را كمی درشتتر از سبزی پلو خرد كنید.
قابلمهای آماده كنید و نیمی از حجم آن را از آب پر كنید و روی اجاق گاز قرار دهید. پس از جوش آمدن آب، برنج خیسخورده را داخل آب بریزید. بعد از آنكه برنج نیمپز شد، والكها را به آب آن اضافه كنید و بگذارید تا همزمان با برنج چند جوش دیگر نیز بخورد. برای این منظور ۲ الی ۳ دقیقه زمان كافی است. سپس برنج را به همراه والك آبكشی كنید.
▪ توضیح ۱:
با توجه به آنكه والك، سبزی بسیار لطیفی است، طولانیتر شدن مدت پخت آن در آب، سبب له شدن آن میشود، پس پیش از اضافه كردن والك، از نیمپز شدن برنج اطمینان حاصل كنید.
در پایان، مخلوط برنج و والك آبكشیشده را دوباره به قابلمه منتقل كرده و با اضافه كردن آب و روغن، آن را به روش معمول پخت برنج دم كنید. برای دم كشیدن این پلو ۴۵ دقیقه زمان لازم است.
▪ توضیح ۲:
بعضی افراد در قدیم، والك پلو را با سماق و زعفران دم میكردند، به این صورت كه هنگام انتقال مخلوط برنج و والك به قابلمه، در لابهلای برنج مقداری سماق و زعفران هم میپاشیدند.
▪ توضیح ۳:
این غذا از قدیمالایام معمولا بدون گوشت پخته میشده ولی در صورتی كه به مصرف پروتئینهای حیوانی به همراه غذا عادت دارید، میتوانید آن را به همراه ماهیچه پخته شده یا كوفته ریزه سرخ شده دم كنید و بخورید.
● چند نكته:
۱) والك را پس از شستوشو بلافاصله در پخت غذا مورد استفاده قرار دهید. والك شستهشده به سرعت خراب میشود.
۲ ) از خیس كردن طولانی مدت والك در آب طی مراحل شستوشوی آن پرهیز كنید زیرا بهسرعت پژمرده میشود.
۳ ) رایجترین روش برای نگهداری طولانیمدت والك، فریز كردن آن است؛ در نتیجه والك را پس از شستوشو به صورت درسته یا خردشده فریز كنید.
۴ ) روش دیگر برای نگهداری بلندمدت والك، خشك كردن آن است. این كار را در سایه انجام دهید.
۵ ) برای پخت والك پلو به جای آبكش كردن از روش كته كردن نیز میتوان استفاده كرد. برای این منظور برنج را مانند روش معمول پخت كته، به همراه آب بپزید. هنگامی كه برنج تمام شد، والك را به برنج اضافه كرده و با برنج مخلوط كنید. سپس این مخلوط را مانند كته معمولی دم كنید.
منبع : روزنامه همشهری
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران رهبر انقلاب رافائل گروسی حج انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت شورای نگهبان حجاب دولت سیزدهم حسین امیرعبداللهیان رسانه
تهران شهرداری تهران هواشناسی قوه قضاییه فضای مجازی وزارت بهداشت قتل آموزش و پرورش شهرداری سازمان هواشناسی باران پلیس
ایران خودرو قیمت دلار قیمت طلا خودرو بانک مرکزی قیمت خودرو بازار خودرو دلار قیمت مسکن حقوق بازنشستگان بورس
تئاتر محمدعلی علومی نمایشگاه کتاب سریال موسیقی نمایشگاه کتاب تهران تلویزیون دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما صداوسیما سینما
مغز دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس روسیه اوکراین طوفان الاقصی رفح نوار غزه
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نساجی لیگ برتر ایران رئال مادرید بازی بارسلونا سپاهان جواد نکونام لیگ برتر فوتبال ایران
هوش مصنوعی اپل سامسونگ آیفون گوگل باتری مایکروسافت اندروید اینستاگرام تلفن همراه ناسا
رژیم غذایی بیمه زیبایی ویتامین چای کاهش وزن آلرژی دندانپزشکی