جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا
گوگل افیون تودههاست!
حرفهای یکی از استادان مشهور دانشگاه برایتون به نام تارا باربازون، اخیرا بازتاب زیادی در رسانههای مختلف، از روزنامهها گرفته تا وبلاگهای آیتی پیدا کرده است.
این استاد ٣٩ ساله متولد استرالیا که متخصص مطالعات رسانهای است و تحصیلاتی زمینهای در ادبیات و تاریخ هم دارد، از اتکای بیش از اندازه دانشجویانش به گوگل و ویکیپدیا به خشم آمده است، طوری که دانشجویانش را از به کارگیری آنها منع کرده است. او به دانشجویانش فهرستی از منابع مطالعاتی میدهد و از آنها انتظار دارد که کار نهایی خود را با استناد به آنها انجام دهند.
او عقیده دارد که «خیلی از دانشآموزان از مغزشان به اندازه کافی استفاده نمیکنند. ما باید تحلیل و پژوهش را به جایگاه باارزشش برگردانیم. بسیاری از دانشجویان وقتی از آنها خواسته میشود تحقیقی انجام دهند بلافاصله سراغ اینترنت میروند و اولین چیزهایی را که در جستجوها پیدا میکنند، تکرار میکنند.»
او میگوید که هزاران دانشجوی دانشگاه های برایتون و ساسکس با تکیه بر نتایج جستجوهای اینترنتی، تنها کارهای پیش و پا افتاده و یا در حد متوسطی ارائه میکنند. «دانشجوها برای یادگیری چگونگی جستجو در گوگل به دانشگاه نیامدهاند، همه آنها این کار را قبل از ورود به دانشگاه میدانستند. دانشجویان باید پرسشگری، بحث، چالش و مباحثه را فرابگیرند نه اینکه فکتهای ویکیپدیا و یا محصول سیستم رتبهبندی گوگل را به عنوان حقیقت مسلم بپذیرند.»
این استاد ٣٩ ساله متولد استرالیا، به عنوان یک «معاند دیجیتال» شناختهشده است، او ٨ کتاب منتشر کرده است که مشهورترین آنها «شوکران دیجیتال: آموزش دیجیتال و مسموم کردن آموزش» نام دارد.
این خانم استاد قصد دارد مقاله گشایشی یک نشست در مورد رسانهها را به همین مطلب اختصاص دهد. او به پدیده استفاده بی حدو حصر دانشگاهیان از گوگل، لقب «دانشگاه گوگل» داده است.
اما آیا شما فکر میکنید منع استفاده از گوگل و ویکیپیدا در دانشگاهها مشکلی را حل کند؟!
باید در نظر داشت که جامعه دانشگاهی ایران با جامعه دانشگاهی غرب تفاوت بسیار دارد، بسیاری از دانشجویان ما جستجوگرهای اینترنتی و یا حتی کپیکارهای خوبی هم نیستند، اگر قبول ندارید سری به کافینتها بزنید و ببینید روزانه چند مشتری دانشجو برای پیدا کردن مقاله دارند! به عبارت دیگر غرب با مشکل دیجیتالی شدن تحقیقات و کارهای دانشجویی روبرو و ما در نقطه مقابل، باید نسل دانشجو را به استفاده از اینترنت ترغیب کنیم. صحبت در این مورد بسیار است.
بیشک اتکای بیش از حد به اینترنت، بعد از مدتی ذهن کاربر را کمعمق میکند، اینترنت خیلی زود و به صورت نامحسوس، ذهن انسان را audiovisual میکند. هر کاربری قادر نیست سایتهای بیاعتبار را از سایتها دارای اعتبار تمیز دهد، به خصوص وقتی که در حال جستجوی مطلبی باشد که تحصیلات قبلی در آن نداشته باشد.
اما در نقطه مقابل استفاده نکردن از اینترنت، خطای بزرگی است. چون باعث از دست دادن یک کتابخانه آنلاین بزرگ میشود.
http://www.۱pezeshk.com
منبع : خبرگزاری ایسنا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست