دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

چه مبارک سحری وچه فرخنده شبی


چه مبارک سحری وچه فرخنده شبی
زمان سخن از واژه‏ای ‏بس عظیم وعزیز، واژه ‏گرانسنگی كه زبان عاجز از بیان ویژگیهای آن است و قلم ناتوان از نوشتن آن رسیده است. پیرامون‏ شبی كه خدای تعالی آن را از هزار ماه والاتر و بالاتر خوانده‏اش؛ شبی كه درهای ‏رحمت الهی درآن بازاست و شبی كه ...
شب قدر شب خداست كه درآن تمام ملائكه و افضل آنها روح به زمین می‏آیند و با حضور در پیشگاه آقا امام زمان(عج) تمام امور را به حضرت تقدیم می‏دارند؛ این شب، شب اتصال زمین به آسمان است و شب یافتن كلید هستی.
شب قدر، شبی است كه درآن تقدیر خلق و اجتماع اندازه‏گیری می‏شود و با ارائه به ‏محضر مقدس حضرت مهدی(عج) صلاحیت آن امور تایید و یا رد می‏گردد.
" قدر" در لغت ‏به ‏معنای ارزش و مقدار می‏باشد، تنها یك شب در طول سال قدر می‏باشد. اگرهر شب، شب قدر بودی، شب قدر، بی‏قدر بودی .
شب قدر شبی است كه انسان قدرش را نمی‏داند مگر آنان كه قدرشناس همه خوبیها هستند .
شب قدر معادل هزار ماه و یا به عبارتی ۸۴ سال می‏باشد. این لیله عزیز معادل‏ عمر یك انسان و بلكه بیشتر می‏باشد . فضل این شب به مراتب بیشتر ازعمر یك انسان است، حتی اگر در راه خدا و نیكی ‏به خلق صرف شده باشد.
خوشا آنان كه از حق برگرفتند از این پس عشق را در برگرفتند
خوشا آنان كه در شام ‏شب قدر كتاب الله را بر سر گرفتند . كلمه «تنزل‏» در آیه ۴ سوره قدر می‏گوید: نزول ملائكه بر زمین با توجه به صیغه مضارع این فعل‏ هم اكنون نیز ادامه دارد منتها این نزول درهر دوران بر انسان كامل آن زمانه ‏است.
هر كس به اندازه قدر خویش این شب را درك می‏كند.
شب قدر شب عروج از فرش به عرش است، شب انتظار است، انتظار فرج مولا و كسی كه‏ قدر ندارد، قدر ندارد.
دراین شب فاصله زمین و آسمان به حداقل می‏رسد و دعای بندگان مستجاب می‏شود و درهای ‏غفران الهی به روی بندگان باز می‏باشد.
چه مبارك سحری بود و چه فرخنده شبی ‏آن شب قدر كه این تازه براتم دادند
در این شب باید روح را صفا داد و خود را آماده نمود برای درك سرنوشت ‏خوب، روزی حلال و حوادث دلپذیر روحانی و معنوی.
شب قدر، شب تقدیر پروردگار است و درعین حال شب تصمیم‏ انسانهایی كه می‏توانند دراین شب خود را آماده كنند برای تبعیت از اسلام عزیز وقرآن كریم.
شب قدر یعنی فاطمه سلام الله علیها كه هر كس او را بشناسد شب قدر را درك كرده است.
شب قدر، شب بریدن ازغیر خدا و پیوستن به معبود است.
امید است ‏با بازگو نمودن «نمی ‏از یم‏» لیلهٔ القدر، بتوانیم زمینه را برای ‏استقبال از شب اتصال خالق و مخلوق، شب اشك و ندامت، ندامت از گذشته و شب امید ورجا، امید به عفو و كرم حضرت دوست آماده نماییم.
منبع : تبیان