شنبه, ۲۴ شهریور, ۱۴۰۳ / 14 September, 2024
مجله ویستا
ریشههای ایرانی گندم و جو
کاشتن گندم حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد،در شمال ترکیه و در جنوب غربی قفقاز(و درستتر بگوییم، فلات ایران) آغاز شد و سپس از سویی به مصر و از سویی دیگر به میانرودان راه یافت
رومن گیرشمن، باستانشناس فرانسوی، در کتاب ایران از آغاز تا اسلام آورده است که: در هزارهی چهارم پیش از میلاد، جو و گندم، که بومی ایران است و هنوز هم در این مملکت به صورت دیمی میروید و به احتمال زیاد از دورههای پیشین در زمینهای رسوبی کاشته میشد، از ایران به مصر و اروپا راه یافته است.
پییر روسو، پژوهشگر تاریخ علم، در کتاب تاریخ صنایع و اختراعات نوشته است: بر اساس اکتشافات واویولوف، گیاهشناس روسی، کاشتن گندم حدود ۵ تا ۶ هزار سال پیش از میلاد، در شمال ترکیه و در جنوب غربی قفقاز(و درستتر بگوییم، فلات ایران) آغاز شد و سپس از سویی به مصر و از سویی دیگر به میانرودان راه یافت و از این دو سرزمین به اروپا و دیگر جاهای آسیا برده شد.
سپس، در ایران یا در افغانستان(و باز هم اگر درستتر بگوییم، فلات ایران) با پیوند آن گندم وحشی با برخی گونههای دیگر، گندم نرم به وجود آمد و این همان است که ما امروزه میکاریم و از آن بهرهمندیم.
منبع : بانک اطلاعات گردشگری
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست