جمعه, ۱۳ مهر, ۱۴۰۳ / 4 October, 2024
مجله ویستا

لیست سیاه خوراکیهای میگرنی و قبض و بسط عروق مغزی


لیست سیاه خوراکیهای میگرنی و قبض و بسط عروق مغزی
حذف غذاهای محركی كه در لیست سیاه غذاهای میگرنی قرار می‌گیرد، تاثیر فوق العاده ای در درمان این بیماران خواهد گذاشت.
دكتر محمد كیاسالارمیگرنی‌ها با پنیر و شكلات و قهوه میانه خوبی ندارند چرا كه مدتی پس از مصرف این مواد غذایی، سردردهای ضربان دار و شدیدی را تحمل می‌كنند كه روزگار را پیش چشمانشان سیاه می‌كند. اما لیست سیاه این بیماران در دنیای خوراكی‌ها متاسفانه به همین سه قلم محدود نمی‌شود. گندم، جو، ذرت، بادام‌زمینی،‌ سویا،‌ گوشت (هات داگ)، شیر، مشروبات الكلی، پرتقال، تخم مرغ و ماهی نیز می‌توانند موتور یك حمله میگرنی را روشن كنند. به هر حال این روزها با قوت گرفتن این فرضیه كه میگرن یك واكنش حساسیت تاخیری از نوع آلرژی غذایی است، بسیاری از پزشكان تصریح می‌كنند كه اصلاح رژیم غذایی،‌ میزان اثربخشی داروهای میگرنی را به نحو چشمگیری افزایش خواهد داد.
یك سردرد عروقی میگرن یك سردرد عروقی است كه به دنبال انقباض و انبساط عروق مغزی اتفاق می‌ افتد. اگرچه جزییات مكانیسم بروز این سردرد همچنان نامعلوم مانده، اما در حال حاضر نظریه غالب این است كه برخی محرك‌های غذایی، هورمونی و هیجانی می‌توانند با تاثیر بر دیواره عروق مغزی منجر به بروز یك واكنش عروقی شوند. این واكنش‌ در مرحله نخست به صورت تنگ شدن رگ‌های مغزی تظاهر می‌كند و نتیجه‌اش این است كه خونرسانی به نسج مغز كاهش‌یافته و علایمی مانند اختلالات بینایی و برق زدن مقابل چشم بیمار بروز می ‌كند. در مرحله دوم نیز رگ‌های مغزی به‌صورت واكنشی گشاد می‌‌شوند و البته در همین مرحله است كه سردردهای شدید میگرنی ظاهر می‌ شوند.‌
شیوع حمله‌های میگرنی در خانم‌ها خیلی بیشتر از آقایان است و البته در میان خانم‌ها هم، دوران حاملگی و نیز دوران یائسگی، ادوار خوش‌یمنی هستند؛ چرا كه معمولا به افت حمله‌های میگرنی منجر می‌شوند. سن شیوع این بیماری نیز معمولا در دوران ابتدایی زندگی است، به نحوی كه بیش از نیمی از موارد میگرن تا قبل از ۲۰ سالگی شروع می‌شود. می‌توان گفت كه این بیماری، یك بیماری خانوادگی است چرا كه سابقه خانوادگی بیماران، در بسیاری از موارد مثبت است. ‌
منبع : طعام اسرار