چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
ارتباط دو مغز یا پیوند دو دل
مثل بدرفتاری و خشونت و ترك انفاق و غیره و در دسته دوم عللی ذكر میشود كه علاوه بر اینكه حایز جنبه شخصی است از نظر نظم عمومی ومنافع اجتماعی واجد اهمیت باشد مثل ارتكاب جرم زنا از طرف زن یا بطوركلی اعمال منافی عفت به وسیله شوهر (تجاوز به عفت)، اینك جای آن دارد تا با بررسی عوامل فردی، اجتماعی و قانونی، درباره یكایك اهم علل طلاق توضیحاتی ارایه شود.
اعتیاد
به گفته كارشناسان قضایی، اعتیاد مهمترین دلیل در خواست طلاق از سوی زنانی است كه به دادگاه مراجعه میكنند. این آسیب موجب نقصان توانایی مالی خانواده شده و لطمه سنگینی به وضع معیشت خانواده وارد می آورد. بطوركلی هرگونه علت مضر اعم از شبزندهداری، قمار، مستی مداوم، استعمال مواد مخدر، مصاحبت و معاشرت با افراد ناپاك در رشد آمار طلاق موؤر است.
سن زیاد
یكی دیگر از اموری كه قبل از ازدواج مورد دقت نبوده و به عواقب آن توجه نمیشود اختلاف فاحش سنی زن و شوهر است. چه آنكه وقتی میان زن ومرد تفاوت سنی زیاد باشد، چون هركدام به اقتضای سن وسال خود دارای سلیقه و عقیده خاص زمان خود هستند، در نتیجه نظریات و افكار آنها با هم توافق و تطبیقی نخواهد داشت.
بیفرزندی
مهمترین موضوعی كه می تواند آزادی زوجین را در جدایی از یكدیگر مواجه با مانع و بنیان خانوادهها را مستحكمتر كند، وجود فرزند است ولی در دنیای كنونی زوجین یا از پیدایش كودك جلوگیری میكنند یا كوشش دارند تعداد آنها را محدود سازند.
ازدواجهای تحمیلی و نامتناسب
هر كسی سعی میكند همسری كه از جهات اخلاقی و خانوادگی با او تناسب دارد اختیار كند. ولی امروزه زن و شوهرها معمولا به قیافه، قد و قامت یا موارد غیر مهم یكدیگر اهمیت می دهند. بدین جهت پس از اندكمدتی این رشته گسیخته میشود. ازدواج باید ارتباط دو مغز باشد نه پیوند دودل، ولی با كمال تاسف به تقلید از برخی جوامع، برخی ازدواجهای كنونی بیشتر از روی هوا و هوس و توجه به زیبایی ظاهری ، صورت میگیرد.
اشتغال خارج از حد زنان به كارهای اجتماعی
امروزه به واسطه اشتغال زنان به كارهای پرفعالیت اجتماعی از قبیل كار در ادارات، منشیگری و امثال آن، آنها از وظایف اصلی و خطیر خود كه شامل تنظیم امور خانه، سرپرستی و تربیت اطفال و ...است، غافل ماندهاند. این امر به گسیختن رشته زندگی خانوادگی كمك میكند.
كمسوادی یا بیسوادی زوجین
آمار نشان میدهد كه طلاق در بین طبقات بیسواد جامعه به مراتب بیشتر است و دلیل آن هم كاملا روشن است. زیرا دانش به مرد یا زن دید وسیع اجتماعی میدهد.
دخالت دیگران در زندگی زناشویی
گاه اتفاق میافتد كه زن و شوهری در كمال آسایش و تجانس اخلاقی با هم زندگی میكنند ولی به واسطه مداخلات بیجا و بیمورد بستگان یا دوستان در زندگیشاناختلاف و ناسازگاریهایی بین زوجین بهوجود می آید و همین اختلافات موجب جدایی آنها میشود. در این موارد زن و مرد باید متین و استوار همه آنها را محترمانه بشنوند ولی نگذارند و اجازه ندهند كه موجبات نگرانی و پریشانی خاطرشان را فراهم كند.
زودباوری و تعصب
دومین عامل مهم پس از اعتیاد، زود باوری و تعصب مرد است كه باعث جدایی میشودأ ؤمره كوتهفكری و عدم توانایی در درك روابط علت و معلولی و عدم آشنایی با محیط اجتماعی و تشخیا ندادن دوست از دشمن و راست از دروغ و صحیح از غلط است. زودباوری حالتی است از خامی و ناپختگی كه انسان مبتلا به آن را در معرض فریب و اغوا قرار میدهد. هستند كسانی كه از تفرقه انداختن بین زن و شوهر لذت میبرند یا آنكه از آن برای مقاصدی خاص سودجویی میكنند و برای رسیدن به هدفهای پلید خود به دروغ و تهمت متوسل میشوند. از یكی نزد آن دیگری بدگویی میكنند و موجب مناقشه و جدال و متاركه و طلاق میشوند. اما اگر زن و شوهر بهره عقلی داشته باشند و از قضاوت سطحی، خود را بركنار دارند و اطرافیان خود را در لباسی كه هستند با محك تجربه شناخته باشند و در دام فریب اشخاص مغرض گرفتار نشوند والا آدمهای دهنبین و زودباور ممكن است گفتارغرضآلود را باور كرده و بی جهت دست به جنایتآلوده كنند و ناخواسته انحلال كانون خانوادگی را فراهم سازند. تعصب وبدبینی مردم هم نوعی بیماری محسوب میشود. مرد بدبین درواقع به قدمهای خودش مشكوك است و سایههایی به نام شك هر لحظه وی را تعقیب
میكند. این شكاكبودن به همسرش نیز نفوذ میكند در نهایت زندگی را برخود و فرزندانش تلخ میكند كه در پایان بیشتر این نوع زندگیها به طلاق ختم میشود.
كمسن وسالی زوجین
محققان با انجام یك سلسله آموزشهای دقیق ازدواج به این نتیجه رسیدند كه طلاق در سنین پایینتر،به مراتب زیادتر از زمانی است كه زن و مرد با عقل سلیم و بینش و بصیرت اقدام به ازدواج میكنند. درواقع دخترانی كه در سنین پایینتر اقدام به ازدواج میكنند مدتی پس از ازدواج دچار بیماری یاس و افسردگی میشوند. درواقع چون پیش از ازدواج، عواطف و احساساتشان ارضا نشده است در زندگی دچار مشكل میشوند. آنان معمولا كمتجربهاند و در برابر مشكلات زندگی قدرت مبارزه ندارند.
جنسیت فرزندان
متاسفانه از دیگر عوامل طلاق نوع جنیست فرزندان است كه با گذشت زمان و بالارفتن سطح فرهنگ و ... هنوز برخی از خانوادهها با این مساله كه نمیتوان آن را دلیل قانعكننده برای جدایی ذكر كرد، دست به گریبانند.امید است زمانی فرارسد كه خانوادهها به ارزش یكسان دختر و پسر پیبرده و فرقی بین آنها قایل نشوند.
ایمان
مهمترین اصل زندگی راحت ایمان به خدا است. زیرا آن كس كه ایمان ندارد نمیتواند عهد میثاق مقدس زناشویی را محترم شمارد، زیرا درنظر او هیچچیز مقدس نیست. بیایمانی علت العلل تمام بزهكاریها، شقاوتها، شرارتها، عصیانها، بدبختی ها، سیهروزیها ، نابسامانیها ، سقوط و انحطاطها است. فرد بیایمان به هیچ اصلوقیدی پایبند نیست، به ارزشهای اخلاقی و اجتماعی وقعی نمینهد و فقط به ارضا و تسكین شهوات پست و نابهنجار خود میاندیشد.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست