پنجشنبه, ۲۲ آذر, ۱۴۰۳ / 12 December, 2024
مجله ویستا


در یخچال را زود ببندید!


در یخچال را زود ببندید!
▪ محل قرار گرفتن یخچال:
از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه های گرمازا مثل اجاق گاز، آب گرمکن، شوفاژ و نورمستقیم خورشید بپرهیزید. فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل ۲۰سانتی متر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز قرار گرفته و در آن ب طور کامل بسته می شود.
▪ انتخاب صحیح یخچال:
هنگام خرید یخچال مدل هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.
▪ جابجایی یخچال:
درصورتی که ناچار به جابجایی و یا حمل یخچال و فریزر هستید، حداقل ۲تا۳ ساعت پس از جابجایی، یخچال را به برق وصل کنید.
▪ تنظیم ترموستات یخچال:
دمای داخل فریزر معمولا ۳تا۴درجه زیرصفر و دمای داخل محفظه یخچال ۳تا۴درجه بالای صفر باید باشد. تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر اینکه باعث فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی می شود، مصرف انرژی را نیز افزایش می دهد.
▪ قراردادن چیزهای گرم در یخچال:
قرار دادن چیزهای گرم در یخچال کار درستی نیست; زیرا هم با گرم کردن فضای داخل یخچال اثر سرما را کم می کنند و هم در اثر گرم شدن داخل یخچال، ذرات برفک و یخ آب شده و همراه با آلودگی های احتمالی به داخل غذاها می چکد و سبب آلودگی آنها می شود.
▪ هوای سرد و گرم در یخچال:
در یخچال هایی که در قسمت بالای آن یخدان قرار ندارد، طبقات پایین تر بیشتر با هوای سرد در تماس هستند تا طبقات بالا; چون همان طور که می دانید هوای سرد، سنگین تر از هوای گرم است. همچنین چیزهایی که در قسمت در یخچال گذاشته می شوند به علت آنکه هنگام باز و بسته شدن، این قسمت در مجاورت هوای بیرون قرار می گیرد، کمتر از سرمای ضروری بهره مند می شوند.
▪ باز و بسته کردن در یخچال:
در یخچال یا فریرز را هیچ گاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده آن بخصوص در تابستان خودداری کنید.
▪ حفظ سرمای یخچال:
اگر برق قطع شد یا به دلیلی بطور موقت از کار افتاد، از باز و بسته کردن در آن خودداری کنید و اگر می توانید روی یخچال را با لحاف یا پتو بپوشانید تا سرمای داخل یخچال تا حد امکان حفظ شود. در تابستان که با هر مرتبه باز و بسته شدن در یخچال، درجه حرارت داخل دستگاه به سرعت بالا می رود، باید درجه سرما را بیشتر کرد تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.
▪ انبار کردن موادغذایی در یخچال:
مقدار زیادی موادغذایی انباشته روی هم را در یخچال قرار ندهید، چون وقت زیادی لازم است که سرما به همه آنها نفوذ کند، بنابراین زودتر خراب می شوند. برای مثال، دیده می شود که مقدار زیادی سبزی را بصورت دسته در یخچال می گذارند و بعد از یکی دو روز وقتی بیرون می آورند وسط آن گندیده و در اثر تخمیر، داغ شده است. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. درصورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را بصورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
▪ برفک ها را بطور منظم آب کنید;
زیرا به محض افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می رود. لوله های پشت یخچال یا فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری کنید.
▪ رفع بوی یخچال:
برای رفع بوی یخچال می توانید مقداری ذغال را نیم کوب کنید، در کیسه پارچه ای نازکی بریزید و در یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هرچند وقت یک بار کیسه ذغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت بوگیری داشته باشد. جدار داخل یخچال را نیز هرچند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.
▪ نگهداری موادغذایی در یخچال:
این موضوع به نوع ماده غذایی و مقدار آن، درجه آلودگی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، یک قطعه گوشت تازه را که از مغازه قصابی می خریم، صلاح نیست بیش از ۳روز در یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری انواع خورش نیز ابتدا در حالی که سرپوش ظرف خورش گذاشته شده، آن را حداقل ۵دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود. سپس داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب می توانید ۲تا۳روز خورش را در یخچال نگه دارید. پنیر با نمک را مدت نسبتا طولانی در یخچال می شود نگه داشت. مرغ معمولا ۲تا۳روز در یخچال قابل نگهداری است. سبزیجات را تا یک هفته و میوه جات را هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها شاید تا چند هفته براحتی بتوان در یخچال نگهداری کرد.
▪ مناسب ترین درجه فریزر:
مناسب ترین درجه سرمای درون فریزر که هم موادغذایی را سالم نگه می دارد و هم مانع از بین رفتن ویتامین ها و خواص خوراکی ها می شود، ۱۶تا۲۰درجه سانتیگراد است.
▪ راهنمای چراغ های آگاهی دهنده یخچال:
چراغ های آگاهی دهنده فریزرها معمولا ۳چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان دهنده برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز نشان می دهد که به دلیلی، مانند خرابی ترموستات، عمل سرماسازی خوب انجام نمی شود. از این رو، این چراغ همیشه باید خاموش باشد تا مطمئن باشیم که فریزر به خوبی کار می کند.
اما برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که معمولا اتصالات را بصورت مستقیم درمی آورد تا سرما به حد کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این موقع این کلید را به حالت خاموش درمی آوریم، چراغ زرد هم خاموش می شود.
▪ زیاد شدن برفک فریزر:
چنانچه لاستیک های دور در، خراب شود، برفک داخل فریزر زیاد می شود که برای رفع این مشکل باید لاستیک ها تعویض شوند.
▪ روشن شدن چراغ قرمز فریزر:
چنانچه برودت یخچال خوب باشد، ولی باز چراغ فریزر روشن شود، سیم های چراغ اتصال پیدا کرده اند.
▪ ریپ زدن فریزر:
اگر فریزر شما بعد از چند بار ریپ زدن روشن شود، ممکن است در اثر کار زیاد، پلاتین های رله کثیف شده باشند شما باید آنها را تمیز و یا رله را عوض کنید.
▪ سوت کشیدن فریزر:
اگر فریزر شما سوت می کشد و برودت کم است، با چکش لاستیکی نقاط مختلف لوله های رابط بخصوص ابتدای اوپراتیورها(لوله هایی از جنس آلومینیوم برای اینکه سرما را سریع و خوب منتقل کنید) و به فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر عیب رفع نشد، لوله ها باید شسته و فریزر تجدید شارژ شود.
▪ برودت بد فریزر:
اگر برودت در طبقه های بالا خوب اما در طبقه های پایین نامطلوب است، گاز فریزر تمام شده، علت تخلیه گاز را بررسی کنید.
منبع : روزنامه ابتکار