شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

۱۶ آبان ـ ۷ نوامبر ـ در باره انتخابات نوامبر ۲۰۰۴ آمریکا


آخرین ارقام مربوط به انتخابات دوم نوامبر ۲۰۰۴ آمریكا كه تقریبا نهایی اند از این قرار اعلام شده بود:
جمع آراء جورج بوش ۵۹ میلیون و ۶۴۰ هزار و ۳۹۴ (۵۱ درصد ) و جمع آراء جان كری ۵۶ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۷۱۲ ( ۴۸ درصد ).
بیش از بیست میلیون از كسانی كه به كری رای داده بودند جوانان و افراد زیر ۳۰ سالگی بودند.
در سنای صد نفری تعداد كرسی های جمهوریخواهان ۵۱ ، دمكراتها ۴۸ و یك كرسی هم غیر حزبی است.
در مجلس نمایندگان( دوره دو ساله ) تعداد كرسیهای جمهوریخواهان ۲۲۸ و دمكراتها ۲۰۶ است با یك كرسی غیر حزبی.
آراء جورج بوش در ایالت اهایو ۱۳۶ هزار بیش از جان كری بود و دمكراتها معترض بودند كه چرا «كری» به جای درخواست دوباره شماری، به شكست خود اعتراف كرد و همین طور در «آیوا» كه تفاوت آراء ۱۳ هزار بود. در هر دو ایالت ماشین های رای گیری ضمن كار دچار نقص فنی شده بودند.
مفسران برخی روزنامه ها نوشته اند كه قابل قبول نیست كه امر رای گیری در آمریكا در دهها نوع مختلف باشد و از روشها و ماشین های گوناگون استفاده شود كه از ضریب دقت می كاهد و جای تردید و اعتراض باقی می گذارد.
جان كری همچنان سناتور باقی خواهد ماند . تحلیلگران آمریكایی گمان نمی كنند كه حزب دمكرات جان كری را بار دیگر نامزد مقام ریاست جمهوری كند زیرا كه در جامعه آمریكا آراء جوانان و روشنفكران به آن اندازه نیست كه فردی با عقاید و روش جان كری را به كاخ سفید بفرستد.
انتخابات اخیر نشان داد كه عوام الناس آمریكایی محافظه كار و مذهبی است و لیبرالیسم چپ را نمی پذیرد.
از تحلیل انتخابات اخیر امریكا چنین بر می آید كه بر عده محافظه كاران این كشور افزوده شده است.
پاره ای از جامعه شناسان ۵۹ میلیون و ۶۴۰ هزار رای داده شده به جورج بوش را نشانه تایید سیاست جهانی تهاجمی دولت او و رفتار یكجانبه و دستوری شخص وی در قبال مسائل بین المللی دانسته و گفته اند كه سیاست های دولت بوش انعكاس خواست اكثریتی است كه در انتخابات دوم نوامبر ۲۰۰۴ به حوزه ها رفتند و شمار آنان به مراتب بیش از انتخابات سال ۲۰۰۰ بود.
یك تاریخدان اروپایی گفته است: مهاجران از چهار قرن پیش كه به آمریكای شمالی وارد شدند كار خود را با جنگ، خشونت و زور اسلحه پیش بردند و این وضعیت طبیعت ثانوی اكثریت و دست كم نیمی از آمریكاییان شده است و جورج بوش ( پسر ) نماینده این طرز فكر ( طبیعت ثانوی) است. بر پایه این روانشناسی لازم نیست كه فرد و دولت نیرومند باشد، همین كه گردنكشی كند و در مسائل جهانی خشونت و یكدنگی به خرج دهد برای مقبولیت او كافی است . آمریكایی ها می دانند كه در پس پرده، امور در دست نخبگان این كشور است بنا براین در روز انتخابات در حقیقت به « روش كار » رای می دهند و فردی را كه نامزد آن روش و مظهر آن است برمی گزینند.
منبع : تاریخ ایران و جهان در این روز


همچنین مشاهده کنید