یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
مجله ویستا
مربیان نام آشنای جام جهانی/سپ هربرگر
نخستین قهرمان آلمان در جام جهانی كه به «معجزه برن» شهرت یافت بدون شك مرهون «جوزف هربرگر» است، مردی كه با موفقیت های خود حدود رایج مربیگری فوتبال را از بین برد. او همچنین عنوان بنیانگذار فوتبال آلمان جدید پس از جنگ جهانی دوم را به خود اختصاص داد.
جوزف هربرگر معروف به «سپ» در سال ۱۸۹۷ در مانهایم به دنیا آمد و از همان كودكی علاقه وافر خود را به فوتبال نشان داد. دوران بازی او اما با موفقیت چندانی همراه نبود. در سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۳۰ برای تیم های والدهوف، vfr مانهایم و بوروسیا برلین بازی كرد. در طول ۳ سال عضویت در تیم ملی آلمان، فقط ۳ بازی انجام داد و در این ۳ بازی ۲ گل به ثمر رساند. ۳۰ساله بود كه برای دریافت دیپلم مربیگری در دانشگاه تربیت بدنی برلین شروع به تحصیل دانش كرد. او سپس چهار سال به عنوان مربی ارشد در انجمن ورزشی آلمان غربی در دویسبورگ فعالیت كرد.
پس از نتایج ضعیف آلمان در المپیك ،۱۹۳۶ سپ جانشین «اتورنز» شد. او تیم خوبی ساخت كه برای جام جهانی ۱۹۳۸ آماده بود اما سیاستهای غلط سبب حذف این تیم در دور مقدماتی شد زیرا از سوی برلین دستور داده شد از بازیكنان اتریشی در این جام استفاده شود. پس از این جام به دلیل جنگ جهانی دوم، جام جهانی ۲ دوره برگزار نشد، اما او همچنان با بازیكنان تماس داشت و در سال ۱۹۵۰ بار دیگر وظیفه دشوار بازسازی تیم ملی آلمان به او سپرده شد. آلمان از جام جهانی ۱۹۵۰ اخراج شد، اما پس از چند ماه و برای نخستین بار این تیم به میدان آمد و در یك دیدار دوستانه از اشتوتگارت، تیم سوییس را در برابر ۱۱۵هزار هوادار ۱ _ صفر شكست داد. هربرگر هنرمندانه تیم ملی آلمان را با محوریت كاپیتان «فرتیزوالتر» ساخت و این تیم در حالی به جام جهانی ۱۹۵۴ پای گذارد كه از بختی برای قهرمانی برخوردار نبود. تیم بسیار قدرتمند مجارستان كه شانس اول قهرمانی بود در دور نخست آلمان را ۸ _ ۳ درهم كوبید. مربی آلمان ها به شدت مورد انتقاد قرار گرفت، اما بعدها گفت كه با انتخاب تیم دوم خود در پی حصول به برنامه استراتژیكی وسیعتری بوده است. آلمان در نهایت به فینال راه یافت اما در شرایطی متفاوت هربرگر به استراتژیك متبحر در فوتبال مبدل شده بود و شناخت او از نقاط ضعف و قوت حریفان به عنوان الگویی مطرح شد.
چهارم جولای سال ۱۹۵۴ روزی فراموش نشدنی در تاریخ فوتبال آلمان است هنگامی كه این تیم در ورزشگاه «وانكدورف» برن به مصاف تیم شكست ناپذیر مجارستان رفت. این تیم با گلزنی فرانس پوشكاش و مربیگری «گوشتاوسبش» غیرقابل كنترل بود، اما این تفكرات مبتنی بر نظم، سختكوشی و روحیه تیمی هربرگر بود كه بر مجارهای جادویی غلبه كرد. تفكراتی كه در حال حاضر نیز بر فوتبال آلمان حاكم است.
آلمان پس از دریافت دو گل زود هنگام بازی را در نهایت با نتیجه ۳ _ ۲ به سود خود به پایان داد و آلمان برای نخستین بار قهرمان جهان شد. در سال ۱۹۵۸ نیز آلمان به همراه هربرگر به مقام چهارم دست یافت.
در جام جهانی ۱۹۶۲ شیلی، آلمان با قبول شكست در برابر میزبان در یك چهارم نهایی از دور رقابت ها حذف شد و هربرگر برای آخرین بار در دیدار با فنلاند در سال ۱۹۶۴ بر روی نیمكت تیم ملی آلمان نشست. وی در سال ۱۹۷۷ و در ۸۰ سالگی درگذشت.بسیاری از اصطلاحات متد اول فوتبال به وسیله او ابداع شده است كه از آن میان می توان به «توپ گرد است» «حریف بعدی همیشه سخت ترین است»، «بازی ۹۰ دقیقه است» و «بعد از یك بازی همیشه قبل از یك بازی دیگر است» اشاره كرد.
منبع : روزنامه ایران ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست