شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا
بازگشت به آژانس
محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود در تاریخ ۳/۱۲/۸۶ رسما اعلام نمود که به ۶ سئوال مطرح در مذاکرات ایران و آژانس پاسخ داده شده و آژانس بر همکاری مثبت ایران با جامعه بین المللی در قالب طرح مدالیته اذعان میکند.
گزارش البرادعی که به عقیده بسیاری از ناظران سیاسی و حتی به اعتراف مقامات غربی، بیانگر پیروزی حقوقی ایران در برابر مخالفان دست یابی ایران به دانش هستهای است اکنون این سئوال را مطرح میسازد که در شرایط کنونی که آژانس بر شفافیت و عدم انحراف فعالیتهای هستهای ایران و همکاری مثبت تهران با آژانس اعتراف کرده و به رغم خواست غرب و رژیم صهیونیستی ، پرونده ایران را در مسیر بسته شدن میداند، چه دلیلی برای ادامه بررسی و حتی وجود پرونده ایران در شورای امنیت وجوددارد؟ در حالی که از جهانیان بر حقانیت ایران و مغرضانه بودن فعالیتهای مخالفان ایران اعتراف دارند، آیا وقت آن نرسیده است که پرونده به خانه اصلی خود باز گردانده شود و شورای امنیت از این چرخه حذف گردد؟ آنچه از تحقیقات آژانس و مواضع بسیاری از ناظران سیاسی و حقوقی برمی آید تاکید بر این واقعیت است که اصل ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت، اقدامی کاملا سیاسی بوده که برای خواستههای غرب و رژیم صهیونیستی اجرا شده است. آنچه در عملکردهای غرب در قبال پرونده ایران مشاهده میگردد آن است که این کشورها (آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا) به دلیل منافع سیاسی و نیز اجرای بی چون و چرای خواسته های صهیونیستها، مسیر اشتباه را در قبال ایران در پیش گرفتند و با ارجاع پرونده به شورای امنیت به اصطلاح خود نوعی قدرت نمایی در برابر مخالفان سیاست هایشان را به نمایش گذاشتند در حالی که روند تحولات، به ویژه اذعان آژانس به همکاری مثبت ایران با این نهاد بین المللی ، اشتباه بودن این مسیر را به اثبات رساند. با تمام این تفاسیر و به رغم تاکید جهانی بر صداقت ایران در قبال جهانیان ،در شرایط کنونی نیز کشورهای مذکور بر این مدعایند که خروج پرونده ایران از شورای امنیت تاثیر منفی بر اقدامات ایران و آژانس در آینده خواهد داشت لذا باید روند سیاسی در شورای امینت ادامه یابد . بررسی های دقیق نشان میدهد که این کشورها نه برای حمایت از آژانس بلکه برای اهداف دیگری، اصرار به عدم بازگشت پرونده ایران به مسیر واقعی شورای حکام را دارند و به اذعان جهانیان این گفته ها توجیهاتی غیر منطقی و مغرضانه برای فرار این کشورها از شکست هایشان است . ضعف و تزلزل اراده در اعتراف به شکست در برابر کشورهای دیگر، نارضایتی از این مساله که ایران بدون کمک غرب به دانش هستهای دست یافته در حالی که غرب انحصار آن را میخواهد و پذیرنده دست یابی سایر جوامع به این جقوق نمی باشند ،فشارهای صهیونیست ها بر قدرتهای غربی برای عدم پذیرش واقعیات پرونده ایران که با اعزام ده ها نماینده به غرب پیگیری میشود، تلاش اروپا وآمریکا برای عدم پذیرش نقش آژانس در اجرای وظایف مربوطه و لزوم سیطره غرب بر این نهاد و ... از جمله دلایل استمرار تاکید غرب بر حضور پرونده ایران در شورای امنیت است.
با تمام این تفاسیر با گزارش آژانس و اعتراف جهانیان بر حقانیت و صداقت ایران در پرونده هستهای، شورای امنیت باید از بازیگری سیاسی در این زمینه عقب نشینی کرده و پرونده را به مرجع اصلی یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگرداند. استمرار یک جانبه گرایی شورای امنیت بودن توجه به خواست جهانی بر خلاف ادعای غرب نه تنها تاثیری بر حرکت ملت ایران در دستیابی به حقوق هستهای اشندارد بلکه ناامیدی و بی اعتمادی بیشتر جهانیان به این نهاد بین المللی را به همراه دارد که شکستی بزرگ برای غرب رقم خواهد زد. تحرکات ضد ایرانی شورای امنیت در حالی ادامه یافته که پروندههای مهمی چون جنایات اشغالگران در عراق، افغانستان و فلسطین، بحران شدید در آفریقا که دست پرورده مداخلات غرب میباشدو... در شورای امنیت مسکوت مانده و صرفا جنبه تبلیغاتی برای تامین منافع غرب و صهیونیست ها دارند که خود گواهی بر دروغین بودن تبلیغات این کشورها در مورد عملکردشان در شورای امنیت است.کشورهایی که صدها هزار تن را در اقصی نقاط جهان قربانی ساخته اند در حالی که از ابزار شورای امنیت برای سرپوش نهادن بر این جنایات بهره برداری می کنند.
براین اساس راهکار شورای امنیت برای حفظ آبرو و جلوگیری از اضمحلال و انزوای بیشتر پذیرش واقعیات موجود و بازگرداندن پرونده ایران به آژانس انرژی اتمی است چرا که عدم اجرای این امر یعنی تکرار شکست این نهاد به اصطلاح برقرار کننده صلح و عدالت در عرصه بین الملل است . مسلما تحرکات شورای امنیت مبنی بر صدور قطعنامه ای علیه ایران تاثیری بر عملکرد ملت و دولت ایران در دست یابی به حقوق هستهاش ندارد چنانکه البرادعی نیزدر گزارش خود اعتراف کرده است، ایران بدون توجه به تحریمها و اعمال فشارهای شورای امنیت به سیاستهای خود برای دست یابی به دانش هسته ای ادامه داده و در آینده نیز از مسیر خود عقب نشینی نخواهد کرد لذا غرب باید ماهیت صلح آمیز فعالیتهای هستهای ایران را پذیرفته و از ادامه سیاستهای خصمانه خودداری نماید و پرونده را به خانه اصلی خود یعنی آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگرداند.
قاسم غفوری
منبع : روزنامه سیاست روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست