جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
بررسی دیویدیرایتر مدل SH-S۲۲۳Fا
● مقدمه
SH-S۲۲۳F یکی از دیویدیهای سریع شرکت سامسونگ است که حداکثر سرعت رایت دیویدی آن X۲۲ است. در این مطلب به بررسی مشخصات فنی این محصول میپردازیم.
ابتدا مفاهیم مورد استفاده در این بررسی را توضیح میدهیم و سپس به سراغ تست و ارزیابی میرویم. نکته حایز اهمیت در هر تستی، مقایسه نتایج حاصله از یک مدل با نتایج مدلهای دیگر است و برای مقایسه نتایج، از رایتر ۲۰X سامسونگ مدل SH-S۲۰۳D استفاده کردیم.
حداکثر سرعت رایت دیویدی ۲۲X و حداکثر سرعت رایت سیدی ۴۸X است (بخش سبز رنگ) و نکته جالب آنکه حداکثر سرعت خواندن برای دیویدی ۱۶X در نظر گرفته شده که کمتر از سرعت رایت آن است. اندازه بافر ۲ مگابایت و دارای فناوری Buffer Protection است. این محصول البته فاقد قابلیت Light Scribe است.
● فناوریهای مهم در SH-S۲۲۳F
▪ «Over-Speed Burning»: این فناوری این امکان را میدهد که یک دیویدی خام را با سرعتی بالاتر از آنچه که روی آن درج شده رایت کرد. برای مثال، میتوان یک دیویدی ۱۶X را در سرعت ۱۸X رایت کرد.
▪ «Automatic Ball Balancing»: حداکثر راندمان را با کمترین نویز ممکن تامین میکند و کنترل کاملی روی نحوه چرخش دیسک دارد.
▪ «Speed Adjustment Technology»: تشخیص خودکار حداکثر سرعت رایت روی انواع دیسک را فراهم میکند.
▪ «Tilt Actuator Compensation»: یک فناوری پیشرفته است که امکان خواندن دیسکهایی را که از حالت عادی (قوسدار) خارج شدهاند فراهم میکند.
● محتویات جعبه
در داخل جعبه این رایتر، علاوه بر رایتر مزبور، موارد زیر وجود دارند:
راهنمای نصب، یک عدد کابل Data SATA، سیدی نرمافزار Nero Express ۷ Essentials و۴ عدد پیچ نیز وجود دارد.
به عنوان اولین ارزیابی از نرمافزار معروف Nero Info Tool ۶.۰ استفاده کردیم تا ویژگیهای رایتر را به دست آوریم.
اطلاعات به دست آمده بیانگر آن است که نباید از این رایتر انتظار خواندن یا نوشتن دیسکهای جدید Blue Ray یا HD DVD را داشته باشید و البته شرکت سازنده نیز، چنین ادعایی نداشته است.
ما برای تست از ۴ نوع دیسک مختلف استفاده کردیم که عبارتند از: CD، DVD+R، DVD-R و DVD-ROM. دلیل انتخاب این ۴ نوع، استفاده همگانیتر از این نوع دیسکها و تفاوت راندمان ناشی از نوع دیسکهاست. این سه دیسک دیویدی از لحاظ فرمت ذخیره داده با یکدیگر تفاوت دارند. DVD-R اولین نوع DVD بود که شرکت Pioneer در پاییز سال ۱۹۹۷ میلادی روانه بازار کرد و مورد تأیید انجمن DVD Forum قرار گرفت. این در حالی است که DVD+R توسط انجمن DVD+RW Alliance در همان سال با فرمتی متفاوت عرضه شد. DVD-ROM نیز فرمتی خواندنی است.
برای اینکه بتوانیم از این تستها نتیجه بگیریم، تمامی تستها را با رایتر سامسونگ ۲۰X مدل SH-S۲۰۳D نیز انجام دادیم تا میزان بهبود راندمان را ارزیابی کنیم.
نتایج تستهای زیر، میانگین تست هر رایتر روی هر ۴ نوع دیسک است. نتایج رایتر سامسونگ ۲۰X را نیز به عنوان مرجع قرار دادیم تا تفاوت آن را نسبت به سامسونگ ۲۲X به دست آوریم.
● مقایسه ۲۲X با ۲۰X
رایتر سامسونگ ۲۲X در چهار تست از هفت تست، راندمان بهتری داشته است. مهمترین آنها، فشار پایینتر به پردازنده (۱۳ درصد) و افزایش حداکثر میزان انتقال اطلاعات (۱۸ درصد) است. موارد مذکور پارامترهای مهمی هستند، البته در پارامتر تشخیص اولیه دیسک، ضعیفتر عمل کرده است.
سامسونگ ۲۲X برتری بیچون و چرایی در زمینه image گرفتن و رایت کردن سیدی و دیویدی نسبت به سامسونگ ۲۰X دارد.
به دلیل پشتیبانی از فناوری Over-Speed Burning توانستیم روی TDK DVD+R ۱۶X با سرعت ۱۸X رایت کنیم!
متاسفانه علیرغم کوشش فراوان در تهیه دیویدی خام ۲۲X، به علت نبود دیویدی خام بالاتر از ۱۶X در بازار موفق به تست رایت در سرعت ۲۲X نشدیم.
تستهای رایت با فعال بودن قابلیت Speed Measurement انجام شده است. بدیهی است که اگر این قابلیت را غیر فعال کنیم، زمان کاهش مییابد (این قابلیت به طور خودکار حداکثر سرعت قابل رایت روی دیسک را پیدا میکند).
● مقایسه سرعت ۲۲X با ۲۰X با Sandra
تفاوتی بین سرعت این دو رایتر مشاهده نمیشود و نمودار سرعت آنها روی یکدیگر منطبق شده است، البته این عدم اختلاف تا حدی قابل انتظار بود، زیرا آنها با یک دیسک دیویدی ۱۶X تست شدند، حال آنکه حداکثر سرعت هر دو رایتر بیش از سرعت دیسک ماست (۲۰X و ۲۲X).
● نتیجه
با تحلیل نتایج و مقایسه بین دو رایتر شکلی باقی نمیماند که رایتر سامسونگ ۲۲X راندمان بهتری نسبت به رایتر ۲۰X دارد.
تفاوت قیمت آنها نیز به قدری ناچیز است که هر فردی را به انتخاب رایتر سریعتر ترغیب میکند. در واقع با پرداخت فقط ۳۰۰۰ تومان بیشتر نسبت به قیمت رایتر سامسونگ ۲۰X تا مدتی هر چند کوتاه، صاحب یکی از سریعترین رایترهای دنیا خواهید بود.
اما نکته کلیدی این است که هنوز دیسکهای دیویدی با سرعت بیشتر از ۱۶X یافت نمیشوند و لذا داشتن رایترهایی که قابلیت رایت با بیش از این سرعت را داشته باشند، عملا کاربردی ندارد! ما این دو رایتر سامسونگ تا سرعت ۱۶X محک زده شدند و تست واقعی آنها نیازمند در اختیار داشتن دیسکهای دیویدی ۲۰X و ۲۲X است که به آینده موکول شد. هر چند ممکن است که در آینده دیویدی منسوخ شده باشد و نیازی نیز به این تستها نباشد و رایترهای Blu-ray و یا HD DVD را مورد ارزیابی قرار دهیم.
● بخشنامه ITU به مناسبت سالروز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی
هفدهم ماه می برابر با ۲۷ اردیبهشت ماه هر سال یادآور امضای اولین کنوانسیون بینالمللی تلگراف در سال ۱۸۶۵ و ایجاد اتحادیه بینالمللی مخابرات است. در سال ۱۹۷۳ این مناسبت به عنوان روز جهانی مخابرات شناخته شد و پس از تشکیل اجلاس جهانی سران در خصوص جامعه اطلاعاتی (WSIS) در سال ۲۰۰۵ و کنفرانس سران مختار ITU در سال ۲۰۰۶، ۱۷ ماه می به عنوان روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی نامگذاری شد.
ITU به عنوان آژانس هدایتکننده ICT سازمان ملل متحد، انتظار دارد که اعضایش آگاهی خود را در خصوص نقش ICT در کاهش فقر و ایجاد فرصت برای توسعه بلندمدت و ماندگار، به ویژه در میان آسیبپذیرترین بخشهای جامعه، افزایش دهند. موضوع (تم) انتخابی شورای ITU برای روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی امسال "حفاظت کودکان در محیط اینترنت" است.
ابتکار ITU در زمینه مراقبت برخط (online) از بچه ها (COP)، در راستای اختیارات آن سازمان در ایجاد بنیادهایی برای یک دنیای اینترنتی امن و مطمئن برای نسلهای آینده است. در یک دهه پیش، فقط ۱۸۲ میلیون نفر در سراسر جهان از اینترنت استفاده و تقریبا تمام آنها نیز در کشورهای توسعه یافته زندگی میکردند. این در حالی است که در اوایل سال ۲۰۰۹، بیش از ۵/۱ میلیارد استفادهکننده اینترنت در دنیا وجود داشت که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر آنها به باند گسترده (فراخ باند) دسترسی داشتند. اینترنت با بیش از ۶۰۰ میلیون کاربر در آسیا، ۱۳۰ میلیون در آمریکای لاتین و حوزه کارائیب و ۵۰ میلیون در آفریقا، یک منبع همگانی در حال رشد است و لذا خطرات "بر خط به ویژه برای بچهها به طور گستردهای در حال افزایش میباشد.
بر اساس بررسیهایی که اخیرا انجام شده، بیش از ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هر روز در محیطهای چت صحبت میکنند. سه چهارم بچهها به اشتراک اطلاعات خصوصی خود و خانوادهشان از طریق اینترنت و تبادل آنها برای دریافت کالا و خدمات تمایل دارند و همه ساله یک پنجم کودکان در معرض خطر تعرض جنسی قرار میگیرند. موضوع روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی امسال با این هدف انتخاب شد که کودکان بتوانند با اطمینان به اینترنت و منابع با ارزش آن دسترسی داشته باشند و هیچگونه واهمهای از افتادن در دام متجاوزین شیطان صفت در محیط اینترنت نداشته باشند.
در طی مراسم امسال، ITU از کلیه گروههای ذینفع (سیاستگذاران، رگولاتورها، اپراتورها و صنایع) دعوت میکند که خط مشیها و استراتژیهایی که از کودکان در فضای سایبر مراقبت میکند و دسترسی مطمئن به منابع اینترنتی را ترغیب مینماید، به تصویب برسانند.
● عرضه دستگاه پخش چندرسانهای
کمپانی Seagate بتازگی اقدام به معرفی دستگاه چندرسانهای FreeAgent Theater کرده است. دستگاه فوق یکی از محصولاتی به شمار میرود که کاربر را قادر به اجرا و به نمایش در آوردن فایلهای چندرسانهای صوتی و تصویری آن هم با کیفیت HD)) خواهد کرد. با استفاده از این دستگاه دیگر از سیم و مزاحمتی که برای کاربر در هنگام اتصال یک دستگاه صوتی و تصویری به تلویزیون ایجاد میشود، خبری نیست. کافی است هارد اکسترنال FreeAgent را به این دستگاه متصل و به واسطه ریموت کنترل آن فایلهای چند رسانهای روی هارددیسک را با کیفیت ۱۰۸۰i مشاهده کنید و از صدای فراگیر و سه بعدی دالبی لذت ببرید.
رابط کاربر User Interface)) FreeAgent Theaterساده است و امکانات متنوعی را در اختیار کاربر قرار میدهد. از دیگر نکات بارز این دستگاه وجود یک درگاه USB در قسمت جلو است که امکان اتصال دوربینهای دیجیتال و حافظه فلش را میسر میکند.
FreeAgent Theater که با گارانتی سازگار در ایران عرضه میشود دستگاه کوچکی با ابعادcm ۳ H x ۱۸ W x ۱۸ L است که در کنار سیستم سینمای خانگی، هماهنگی خاصی را پدید میآورد.
تمامی فرمتهای چند رسانهای صوتی و تصویری رایج علاوه بر فرمت Jpeg تا ۲۰ مگاپیکسل توسط FreeAgent Theater پشتیبانی میشوند و فایلهای زیرنویس توسط FreeAgent Theater قابل اجرا هستند. موارد یاد شده از نکات جالب و بارز دیگر برای انتخاب این دستگاه محسوب میشوند.
منبع : هفتهنامه بزرگراه فناوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست